Първи консултации за НС, кой ще бъде председател на парламента?

ГЕРБ може и да не предложи номинация за шеф на НС
19 юли 2021 21:06, Красимир Ангелов
33
Първи консултации за НС, кой ще бъде председател на парламента?
Снимка: БГНЕС

Партиите проведоха първите си консултации в навечерието на откриването на новото 46 Народно събрание, което отново ще заседава в старата си сграда.

За момента не е ясно кой ще бъде новият председател, макар да се предполага, че това вероятно отново ще бъде Ива Митева.

Още по темата
От "Има такъв народ" не коментираха нищо след консултациите. От "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" изразиха готовност да обсъдят заедно с "партията на Слави Трифонов възможностите за съставяне на правителство“, съобщава БГНЕС.

От ГЕРБ отново са предложили пленарните заседания да се провеждат в сградата на бившия Партиен дом, но не са били подкрепени. Въпреки това от партията на Борисов определиха разговорите като конструктивни. Утре се очаква да решат кого ще подкрепят за председател на парламента. Александър Ненков от ГЕРБ допусна възможността партията му да не направи своя номинация за председател на парламента.

Парламентарната група на "БСП за България" е възможно да има номинация за председател. "Нека да се проведат утре обсъжданията, но аз не не изключва възможността ние също да имаме предложение", заяви Георги Свиленски.

От "Изправи се! Мутри вън! потвърдиха, че са се виждали с "Има такъв народ" преди оттеглянето на проектокабинета им и очакват нови разговори за подкрепа, но вече в парламента.

„Бих подкрепила Ива Митева , ако това е вашия въпрос, но да изчакаме да видим какви предложения ще бъдат направени. Нашият кандидат за заместник е Татяна Дончева, тя се справи блестящо в 45-тия парламент", каза Мая Манолова.

Както е известно в 46-тото Народно събрание партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" - от 13.

46-тото НС ще бъде открито от най-възрастния депутат, който и този път ще бъде Мика Зайкова от "Има такъв народ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 2 години
АКО ПРЕДЛОЖАТ ВРАНАТА ИВА НА КОЯТО НИЩО НЕ И СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ САМО ВРЯКА ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕСТ
19
0
 
2
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Цитат: Както е известно в 46-тото Народно събрание партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-*** и т.н. *** Никъде в Конституцията, законите или в някакви правила няма, че парламентарните групи се формират от депутатите според партиите явили се на изборите. В Правилника на парламента пише, че депутатите МОЖЕ да образуват парламентарни групи, още нещо за независимите и толкоз. Може депутати от ИТН и ГЕРБ да направят група
18
1
 
0
 
! Отговори
До активист 19 преди 2 години
По погрешка ти сложих минус. Съжелявам и аз мисля така.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се нови и млади искаме , затова протестирахме. Какво виждаме все същите и от предния парламент. Д ни е честито новото старо.
16
1
 
7
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Аз мисля баба Мика да си стане титуляр председател. Есента направо президент. Тази топ експертка е ценен кадър да не я изпускаме.
15
3
 
2
 
! Отговори
До активист преди 2 години
Не се коси. Аз вече не се ядосвам. Тъжната истина е, че с този материал - толкова. С друг - можеше и повече.
14
1
 
4
 
! Отговори
Кажи баба тенкю преди 2 години
Баба мика! Може да е възрастна, но все 2-3 заведения ще издържи. Говори бавно и ясно. Може да произнася всички 30 звука. Ураа!
13
1
 
8
 
! Отговори
Активист преди 2 години
Хайде всички на цирк ! На 21 юли отново ще орезилят красивата сграда ! Ще напълнят красивата сгрда с прасета, мръсни, грухтящи, смрадливи ! И ще кажат , че "има такъв народ" Не ! Няма такъв народ, който сам си слага примката на шията !!! Като почнат язвите, тогава ще е късно за оправяне! Чашата с отрова вече я глътнахте,космонавти ! Честито!
12
2
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АЙДЕ ПЪРВО ДА ЗАВЕДЕТЕ ИВА МИТЕВА НА ЛОГПЕД, ЗА ДА НЕ ФЪФЛИ , А ДА СЕ НАУЧИ ДА КАЗВА..."Л"....ха,ха,хааа
11
0
 
7
 
! Отговори
гражданин на Българи преди 2 години
Аз лично очаквам от парламентарната трибуна тъй наречените партии на промяната каква точно промяна на системата искат и как ще я постигнат. Но настоявам обяснението да е конкретно, а не с общи думи. Защото много се говори за промяна на системата, но каква точно , как ще стане, колко ще ни струва и какво ще доведе след себе си никой не казва!?
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименЯНАКИ Е ПРОФЕСОР, КОЛКОТО ХИТЛЕР Е БИЛ ДОКТОР. КОМУНИСТИЧЕСКО НЕГРАМОТНО ИЗЧАДИЕ.
9
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз мислих, че Янаки Стоилов е добър професионалист, обаче съм сбъркал! Не може професор - юрист да предлага НС да разгледа неговият доклад и да вземе решение по отношение на главния прокурор, безумно е - текстът е отпаднал от Конституцията на РБ още през 2005 г., след като е обявен за противоконституционален с Решение на Конституционния съд!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ КАТО НЕ ПРЕДЛОЖИ НОМИНАЦИЯ ВЕДНАГА ЩЕ СИ РАЗПЛЕТА ЧОРАПИТЕ.
7
3
 
12
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Прав си Анонимен !!Янаки Стоилов го мислех за умен цовек ,ама нали е комунист , а бивш комунист няма , и той взе , че стана *** на Радев и Рашков ! Па не ги срам бе !!
6
2
 
1
 
! Отговори
СИКТИРДАК преди 2 години
МИТЬО ПИЩОВА Е ДОСТОЙНИЯ
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цирка продължава но скоро ще ни омръзнат клоуните много от тях ще са за последно
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много снешно!Какви консултации с ИТН,никой не познава депутатите им,дори Ива Митева беше ненамясто.Изборите бяха нечестни,целта беше да спечелят кукловодите на Слави с тяхното статукво.Отиграха машинния вот с помощта на ДПС,дадоха им исканите службици за да им отвърнат с гласове.Кой го интересува народа,има ли го,няма ли го,власт да вземат старите оядени муцуни и корупция,а Гешев им пречи.Жалко,че и Я.Стоилов се съгласи да го ползват за бърсалка,а точно Гешев да "уронва"престижа е несъстоятелно
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано Ицето вече да е научил, че за внасяне на предложение за промяна на конституцията му трябват 60 подписа от депутати. Да не се излага, като в 45 НС.
2
3
 
25
 
! Отговори
Син биг преди 2 години
Фъфлещата истеричка ли ни готвят пак за председател... ужАсъ.
1
14
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Най...добре да е...опитната Цвета Караянчева,от ффтората сила,нооо жалко че не е в Парламента.Все пак няма да стой...айлак;пак ще се върне в завода за поцинковани...кофи кат...водещ инженер и ще следи...дистанционо колегите си по партия.