Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират

Прокуратурата публично отправяла внушения
170
Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция след изявлението на представители на Специализираната прокуратура по-рано днес. Административният й ръководител Валентина Маджарова заяви, че „магистрати от Спецпрокуратурата никога не са нахлували в президентството, а разследването е извършено след надлежно разрешение от български съд".

Още по темата

"Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на м.г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция", пише в позицията на "Дондуков 2".

"Основанието на прокуратурата и въоръжените служители на подчиненото на главния прокурор Бюро за защита за влизане в президентската институция не е покана на главния секретар на държавния глава, а представено разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд, издадени по искане на прокуратурата. Напомняме, че както извършените по искане на прокуратурата арести, така и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха обявени от българския съд за незаконни. В мотивите на съда изрично се подчертава и че „липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, което я прави незаконна", добавят още от администрацията на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тиквата е овладял цялата прокуратурата, затова трябва бърза конституционна промяна затварят се кепенцата на прокуратурата,изчегъртва се мафията се започва на чисто.
94
4
 
9
 
! Отговори
noname преди 2 години
България е осъдена в Нага за екстрадация на турски журналист. Тиквата м.ръстна , хънъмата на Ердоган. Кой кой ще плаща, скапа.ни комунисти- герберасти.
93
1
 
0
 
! Отговори
Мотиви: преди 2 години
За съдружието между МОН и МК - Министерство на образованието и Министерство на културата - многократно съм доказвал, че съществува тясна взаимовръзка между култура и образование това важи както за образователните процеси, така и за цивилизационно културните процеси. Тоест МК не може да абдикира от образованието като национален приоритет, така и МОН не може да абдикира от втория ментално когнитивен цивилизационен процес изкуството. Когато преди 1990 година работеха заено неграмотността беше 2 %.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да журналисти от Днес, вие редактирате това, което около 16:30 каза шефката на Специализираната прокуратура. Тя каза, че спецпрокурорите са поканени от гл.секретар на президента Д.Стоянов. Вие сега публикувате нещо различно от казаното от нея. Името Д.Ст. не се споменава. Вие също сте гледали клипа, пуснат миналата година по този повод. Кажете поканени от Д.Ст. служители от охраната на спецпрокуратурата защо влизат с оръжие в президентството и какво правеха прокурори от ВОП.Имаше обиск и арест
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До anonymousНВО ДЗИ - тинтири минтири. В БГ в момента няма свястно образование. Личи си по тоталното невежество обхванало младата част на българския народ. Нямам предвид компютърните игри. там няма проблем. Но виж, как да напишеш една дума - с й или и вече е проблем. за какво образование говорим изобщо?
90
0
 
6
 
! Отговори
Този преди 2 години
Секретар,който ги е въвел в Президенството има ли си име?Ще разберем ли кой лъже?
89
2
 
7
 
! Отговори
ИТН--ПАРТИЯ НА РАДЕВ преди 2 години
ТРИФОНОВ СИ ИЗИГРА РОЛЯТА.......... ТОЙ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ....... НА СЦЕНАРИСТИТЕ...... ТРИФОНОВ ВИНАГИ Е БИЛ... ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ.... СЛАМЕН ПЕВЕЦ..... НЕКАДЪРНИК..
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха -ха, тоя наака гащите. надява се само на президентския си имунитет. Но той не е вечен. Още по - добре, от време на време е добре да се усеща че няма недосегаеми хора. Така ние обикновените ще започнем повече да вярваме че има справедливост в света. Макар че има безкрайно много какво да се желае в тази насока. И не само у нас, а навсякъде по света.
87
0
 
1
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До Спешни стъпки 7: 90 След 12 клас няма НВО,а ДЗИ.Защо пишеш за нещо,за което нямаш никаква представа?Тука ти посъветваха да се консултураш със специалист,напълно подкрепям предложението.
86
1
 
3
 
! Отговори
Мотиви: преди 2 години
В цяла Европа и най-адекватните образователни системи в света НВО е само едно по роден език, по закон образованието е задължително до 16 години - което е еквивалент на 10 клас, което легитимира ако има оценяване на степен държавно ниво по закон то трябва да е най-много до края на 10 клас. Отговорността на българската държава е учениците да говорят и пишат правилно книжовен български език. Останалото е личен избор и отговорност на ученика.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Модела Централна власт трябва да отпадне . Така е в ЕС. Местната власт ще получава парите от ЕС. Знаете къде са и при кои, име адрес
84
0
 
2
 
! Отговори
Спешни стъпки 7: преди 2 години
Премахване на три от четирите НВО - Премахване на НВО 5,7, 12 клас. Въвеждане на един единствен държавен зрелостен изпит по БЕЛ в 10 клас.
83
0
 
1
 
! Отговори
Мотиви: преди 2 години
Не са строени от общините за да са общинска собственост, не са обучавани от общините за да са общински служители! Равнопоставени са дипломите им по закон за да бъдат подложени на различни нормативи, което е дискриминативно.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тази лъжа се базира преврата който направи фигуранта, айде сега имало съдебно нареждане, сами ги поканили вътре... моля медиите пишете за друго сега не е момента!
81
2
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
И Бойко И Радев ще правят с...ки на Сатаната...Хахахахаааа...
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5. Спешни стъпки, лекувай се бе, човек. Говори с някой за проблемите си.
79
1
 
1
 
! Отговори
5. Спешни стъпки преди 2 години
Въвеждане на двоен бюджет на МОН - един за нормалното функциониране на образователния процес и втори ИМР - Иновации, Модернизация, Развитие на съществуващата материална база в размер на 5 % от общия бюджет. Тоест тези 5 процента ще се разпределят по-равно всяка година, но няма да отиват за заплати, сметки или други, а за модернизация, иновация, развитие ... Въвеждане на втори допълнителен бюджет към Министерство на културата в размер на 5 % за Естетизиране и обогатяване на училищните среди.
78
0
 
1
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
До Спешни стъпки: Абе ти изобщо имаш ли представа от образованието??? Иначе щеше да знаеш,че и сега учителите получават допълнителни пари за всяка квалификационна степен.И как така да се уеднаквят нормативите?Сега тези колеги,които преподават модулите в гимназиите в 11 и 12 клас,преподават университетски материал,на тях трябва да им се повишат заплатите,а не да се прави уравновиловка като в комунистически времена.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми Бокича да не беше пращал копоите на Гешев, то за това е тази война между Радев и Бойко :)) Баце се опита да се сдобрят, обаче след такава обида е трудно :)
76
0
 
0
 
! Отговори
4. Спешни стъпки: преди 2 години
Премахване на системата на делегиран бюджет такава каквато е валидна в момента. Преструктуриране към хоризонтално бизнес ориентиран модел. И в момента училищата са търговски дружества, но заплащането и стандарта за заплащане на калпак - тоест за всеки ученик държавата да дава определена сума пари се отменя. Въвеждане на класификация на училищата според тяхната специфика и общ брой ученици. Бюджета се договаря година за година.