Василев: От 1 октомври минималната пенсия се вдига на 340 лева

Максималната ще стане 1500
Обновена: 22 юли 2021 13:10 | 22 юли 2021 12:00,
66
Василев: От 1 октомври минималната пенсия се вдига на 340 лева
Снимка: БГНЕС

Заложена е актуализация на пенсиите от 1 октомври. Това заяви на брифинг след заседанието на правителството министърът на финансите Асен Василев.

По думите му минималната пенсия ще стане 340 лева, а максималната ще достигне 1500.

Още по темата
„Слага се надбавка за пенсионери под линията на бедността, която е социална. Линията за бедност към момента е 369 лева.

43 процента от пенсионерите са под линия на бедност. Ако този пакет бъде приет, този процент слиза на нула. За 1 септември са заложени 50-те лева, които до момента се изплащат“, поясни той, цитиран от БНТ.

"С допълнителните приходи по Плана за възстановяване и устойчивост очакваме малко над 2 милиарда лева допълнителни приходи в бюджета. Над това, което е планирано в бюджета за 2021 година. Допълнителните разходи са малко над милиард и 800 милиона лева. Подсигурени сме за най-скъпия вариант на предстоящите през октомври президентски избори", каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославМного празни ,дърдорковски приказаки дрънкаш, които нямат нищо общо с реалността и ралната обстановка в страната.
39
3
 
2
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 години
Това е заложено в бюджета на ГЕРБ, или правителството на Радев вдига разходите без да осигури приходи?
38
1
 
2
 
! Отговори
лъжеца преди 2 години
Вчера каза от 1 юли. до 1 октоври три пъти парното и тока.
37
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 34.Ако четяхте, а не се разписвайте на каквото ви дадат щяхте да откажете работа на място Х и място Х след 1 година щеше да затвори. Но като има балами да се разписват като селски кметове и да работят за 300 лева и накрая да имат да плащат настаняване 350 лева на месец при въпросния тарикат ще я има фирмата му. Пак се връщаме до мързела, че не ни се чете каквото ни дават за разписване!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 24Криеха доход мутро-бизнесмените ,а хората работеха без осигуровки и ,а се обадеха бяха ВЪН ! --------------------- Точно така беше, но това го обясни на оня Радослав, нали затова се обезлюди и страната, но отвориха ЕС и сега хората избягаха от ужаса, ако им беше много хубаво в България и им плащаха добре и имаше работа,нямаше да си оставят домовете в България и да работят в ЕС.
35
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 34. Аз пък познавам много хора които са си били осигурени на реалните доходи. Ама хората си държаха на своето. Проучваха, питаха и можеха, а не да няма знание за 2 стотинки, да иска заплата 1000 лева и да почва при първия които му я обещае! Пак казвам вината си е само и единствено ваша! Като си разписал договор за 300 лева заплата на 4 часов работен ден, но надолу е имало клауза, че тоя при които почваш работа ти осигурява стая, храна и тн за 350 и не си го прочел си е твои проблем !
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославТи живееш в някакъв съвсем друг свят, а не в реалността, частниците не само не даваха осигуровки , но ако се обади някой работник и си потърси правата, изхвърчаше на улицата безработен,мачкан, по морето също така си загубиха персонала - не им плащаха или ги скъсваха от бачкане до изтощение,включително извънредно, на едно младо момиче от нашия град, не само не му платиха, но и се разболя от тежката работа на морето, сега бягат в ЕС ,не са балами да бачкат като роби на частниците за ж
33
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 29.Разписвате се за застраховка като теглите кредит и мъмрите, че я плащате, но никои не се сеща да я прочете и да я ползва през всичките 20 години когато е кредита и накрая банката му била виновна, че той плащал като поп защото го домързяло да прочете 20 страници и да я ползва когато трябва! И накрая с цялата си наглост застава и реве, че нямал пари да си плаща кредита като получил ТЕЛК, а не се размърдал да си занесе ТЕЛК решението в 14 дневен срок при застрахователя!
32
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 29.Да знам, че тогава така ви изнасяше и сега големия рев, че частниците, държавата или ходжата били виновни, че вие сте били съгласни да си криете доходите за да взимате повече пари. Винаги е имало опция да си довнасяш осигуровки и да се осигуряваш на по висок доход. Всеки втори се разписва като селски кмет без да чете договори и после реве, че ония другите били виновни. И за застраховките и за кредитите и за осигуровките сте си виновни само! Защото разписвате без да четете!
31
1
 
3
 
! Отговори
we преди 2 години
Познавам хора с много имоти, нарочно не внасяха осигуровки, пенсия не им трябва - сега ще им я вдигат! Див популизъм. Да дават социална на наистина бедните.
30
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 25.Извинението е като ***, всеки си има по един. Има хора с осигуровки, реални целия им живот. Това, че вие сте избрали така си е ваш проблем! Да сте мислили тогава! Като ви даваха повече защото се криеха осигуровки не ревахте, ама като стана време за пенсия и стана леле, мале! Бил ли си там като са ти плащали ниски осигуровки? Бил си! Съгласил ли си се? Да! Значи сега ще си носиш последиците от решението ти! Щом други са можели да работят на реални осигуровки, значи и ти си можел!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославНе пиши глупости, имаше един около 15 годишен период, в който, частния сектор не само ,че не плащаха осигуровки ,но често дори заплати не плащаха на работниците си или ги принуждаваха да работят извънредно ,което е също е незаконно, без да им заплатят извънредния труд! Хората не са виновни, работниците бяха най-мачканите, защото затвориха много заводи,предприятия и бяха готови да работят на всяка цена, сега вече избягаха и работят в ЕС и постепенно страната остана без население
28
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 18.Ако излезе 200 лева, твои проблем. Ако излезе 500 лева, твои са си. Ако ще и 2000 лева да излиза, взимай си ги и си ги харчи със здраве. А не както сега да трябва да взимаш 500, но за да има за мързела, да режат от твоята пенсия, че да му дадат на него. И накрая и двамата да взимате еднакво, въпреки, че ти си работила цял живот, а той цял живот лъгал и мързелувал! Стига с тоя проклет комунизъм! Да крадем от работливите за да раздаваме на мързеливите, основна ценност на комунизма!
27
3
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Криеха доход мутро-бизнесмените ,а хората работеха без осигуровки и ,а се обадеха бяха ВЪН !
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано, че цените много скочиха и социално бедните като пенсионерите например , не знам как оцеляват с такива цени.
25
3
 
4
 
! Отговори
до 16-май си зелен? преди 2 години
90 -те г. държавата абдикира и остави бизнеса да не плаща осигуровки имаше огромна безработица и за да изхранваме децата си работехме без осигуровки чак след 2000г се сетиха ,че трябва да погнат бизнеса да осигурява работещите и чак към 2015 г е трудно да работиш без осигуровки ,ама това са 15--16 загубени години заради който хората нямат вина ---сега и да започнеш да се осигуряваш вече си изгорял,някак си си оцелял но ще си на социална пенсия .
24
4
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 18.И според теб е нормално ти която си внасяла осигуровки редовно да ти изравнят пенсията с тия които са крили доход? Затова ти е ниска пенсията! Защото част от парите които си внасяла отиват за изравняване на парите които тия мързели сега взимат. Защото било социално справедливо да се краде от твоя труд за да може мързела да има твоя стандарт на живот! Затова индивидуална партида. Като си внасяла 43г *12 месеца по осигуровките = сума / на средна продължителност на живот след пенсия и това е
23
2
 
7
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Да се готвят работещите, но за увеличение на данъците!
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато "тиквата" продължаваше помощите от 50 лева, беше "предизборен подкуп". След това тия 50 лева ги продължиха, обаче явно вече не бяха такъв :)))) А сега обещават дори ново продължение :)))))) Това какво е? :))))) Или и това не е?:))))
21
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Скоро няма да има работещи, че да издържат тази държава, а за нея най големия приоритет са ромите и социалните пенсионери! Които е работил и си е плащал реални осигуровки взима нормална пенсия! Които е декларирал ниски доходи или няма 1 работен ден сега реве, че му била ниска пенсията! Хайде стига вече! Цял живот ги хрантутим защото ги мързяло! Като са били мързели като млади, да се оправят сами сега! Стига сте пилели ресурс по мързели!