Нинова: Плаващо мнозинство ще направи работата на НС трудна

БСП слага на масата за преговори 5-6 най-важни приоритета за България
Обновена: 24 юли 2021 10:06 | 24 юли 2021 09:44, Камелия Цветанова
75
Нинова: Плаващо мнозинство ще направи работата на НС трудна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако президентът реши да връчи мандата на БСП, ще предложим правителство.

Ще сложим на масата 5-6 най-важни приоритета за България: Плана за устойчивост, план за нова ковид-криза, актуализация на бюджета, както и залагане на дългосрочни реформи в здравеопазването, съдебната система и образованието. Това каза пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

Следобед БСП е на среща с “Има такъв народ“, това са първи разговори, ще видим какво ще стане, допълни Нинова. По трите въпроса на преговорите ще попитаме каква е позицията на ИТН за съдебната реформа, по македонския въпрос, и по Истанбулската конвенция. БСП има ясни позиции по тези въпроси - Македония трябва да спре омразата към България; Истанбулската конвенция катерогично е противоконституционна и противоречи на българските възприятия за пол и семейство; и по отношение на Иван Гешев - БСП настоява за закриване на Спецпрокуратурата, за нов закон, нова КПКОНПИ, и за оставката на Гешев.

Въпрос на избор е на партиите на промяната с кого предпочитат да правят кабинет – дали с БСП или с ДПС. Но акцията „Росенец“ на ДБ как се съчетава със сътрудничество с ДПС? Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, ДБ нямат нищо общо с ДПС. Времето доказва, че не сме статукво, допълни Нинова.

Плаващо мнозинство, което може да се формира по различни теми, ще направи приемането на държавния бюджет изключително трудно. Най-малкото по отношение на увеличението на пенсиите не можем да намерим общ език, какво остава по други въпроси, - всяка партия има различни виждания за увеличаването на пенсиите, каза Нинова. Да не забравяме, че БСП години наред внася предложения за увеличение на пенсиите, затова и ние сме автентичния носител на тази идея.

Утре БСП провежда пленум, очаквам да се иска и моята оставка от хора, които вече четири години настояват за нея. Не обичам да говоря за вътрешнопартийни неща публично, но сега искам да кажа нещо: тази тема в момента не касае само мен или БСП, тя ще има отношение към тези и следващите дни. Някои другари настояват да не се подкрепя правенето на правителство: първо беше искането на тази група през 2017 г. да се направи коалиция с ГЕРБ; второ, още преди протестите миналата година предложих да направим подписка за такива протести – тези хора отказаха и предложиха да се направи кръгла маса с ГЕРБ. Сега тези хора заявяват да не се прави правителство – това е закономерност в опита БСП да се проваля политиката на партията, допълни Нинова.

Вярвам, че ако утре проведем сериозен разговор за това какви решения предлагаме, - например утре ще предложим план за преодоляване на срива на БСП – има смисъл. Утре на Пленума ще направим цялостен обективен анализ с конкретни предложения за БСП, допълни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: БСПниноваИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
13
 
! Отговори
Майора преди 2 години
За каква промяна говориш Корнелке след като твоите съпартийци в ЕС гласуват за македонско малцинство и подсъдимата за корупция Йончеваще води комесия за моноторинг за България! Да не говорим че колкото пъти сте били на власт , толкова пъти сте фалирали държавата!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическата номадка Нинова, която смело се впуска, да приватизира, докато бе член на СДС, стана лидер на най-старата и компроментирана партия у нас-БСП.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щели да предложат план за нова ковид криза, моля ти се...
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП/БСП, с чиято стогодишна кървава история, се гордеят членовете и симпатизантити й, е създадена от терористи и поставена на власт, без избори, от Чурвената армия на 9 септември 1944. Изповядва русофилство, вярно служи на Русия и собствени, тясно партийни интереси. Многократно, е предавали българските интереси. Нейни членове, или на силовата й ръка, мракобесвата ДС, са най-богатите хора в България. Оспорвана от съпартийци лидерка Нинова, лицемерно се обръща още с "другари"към тях
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой те пита тебе, продажнице?
43
1
 
12
 
! Отговори
нищо повече преди 2 години
Промяна в България значи да смениш едни крадливи комунисти с други крадливи комунисти!
42
3
 
7
 
! Отговори
! преди 2 години
Плаващо ще е, експертно ще е, няма да има постоянна ясла за вас комуунисти такива
41
4
 
10
 
! Отговори
точно преди 2 години
До Анонимен 36Българина с умиление си спомня за Виденовата зима!Чак сълзи му избиват от очите като си спомни къде сер.ха гладните!Големи емоции бяха!А при Бойко-скука!Само ни кара да работим!Хич човек!За това и хората не го щат!Само Слави и др.Нинова!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега от една партия крадяха, но от тук нататък пет ще крадът. Демек изгониш крадеца от къщата си но нанегово място идват пет нови крадци.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната в България заприлича на закупуване на дрехи втора употреба. Хем се цаниш с нещо ново, хем е старо и носено. Ех, бедни ми народе! Вече знаеш кой те в тая робска люлка залюля.
38
1
 
11
 
! Отговори
пременил се Илия преди 2 години
Невероятна промяна настъпи,просто нямам думи!Браво,българино,търчи да гласуваш!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
Доктор Скорчев преди 2 години
600 000 + останалите негласували българи, избраха да бъдат обладани от най-простата част на обществото. Е, сега всички бегайте за вазелин в аптеките, защото който не испее да си купи ще врещи от болка - приготвен е дебелия и чепат инструмент вече! Но няма кой да ви помогне, другаре !
36
2
 
13
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
Краварката от левия ъгъл е забравила да си сложи спасителна жилетка , за да се спаси в новите "плаващи мнозинства" ! Е, нейна си работа. Българите не разбраха, че вече започна бедствието "чалгаджийство" , което ще доведе до бедствие за цялата държава ! Много станаха аматьорите,които мислят, че държавата е фирмичка !!!
35
2
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Това за кръглата маса с ГЕРБ е на "кръгът Гергов". Той от своя страна има връзка с Пламен Узунов, съветникът на Румен Живков;)))
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Лъжа Импексова да се маха! Унищожи една столетна партия със социален ангажимент! Такива партии в България много няма а и не са търсени ми се струва, виждайки егоистичните нагласи на българите, а и най вече резултатите от изборите! Поздрави от Европа и най вече да се оправите - в които и смисъл да го разбирате!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти луд ли си да сравняваш Виденовата държава с Бойковата? Къде при ББ видя опоскани магазини и една заплата равна на 2 кг сирене? Я си прочети историята и спри да четеш фейковете на червените, че чак се оливате от незнание. При ББ бяхме някой в ЕС. Вече сме никой. Сега ще ни клатят и от изток и от запад. Лошото е че ще ставаме все по-бедни, а тия дето ги величаете ще пратят не само децата и внуците в Харвард, но и правнуците. Докато вашите стоят за помощи пред бюрото на труда. Кукувци!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разтури къща , направи колиба. Това в момента е положението у нас. Всички противници на Борисов ще реват за него през зимата.
31
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВ ВЕЧЕ ОБРА ДЪРЖАВАТА С 50 МИЛИАРДА! И ВИДЕНОВОТО УПРАВЛЕНИЕ НЕ Е БИЛО ТОЛКОВА ПАГУБНО ЗА БЪЛГАРИЯ КОЛКОТО БОРИСОВОТО! 30 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ И УПРАВЛЕНИЕ БАЗИРАНО САМО ВЪРХУ ВЗИМАНЕТО НА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ОТНОВО И ОТНОВО, НАПЪЛНО ИЗХАРЧЕН РЕЗЕРВ ФИСКАЛЕН ОТ 7.7 МИЛИАРДА И ТОЗИ НА ЗДРАВНАТА КАСА 2 МИЛИАРДА И 1 МИЛИАРД РЕЗЕРВИ НА БУЛГАРГАЗ! 10 МИЛИАРДА ЗАГУБИ ОТ РАЗТРОГВАНЕТО НА БЕЛЕНЕ В ТОВА ЧИСЛО И 1 МИЛИАРАД ДОЛАРА ПЛАТЕНА НЕУСТОЙКА НА АТОМСТРОЙ! И БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ОЩЕ ЖИВ!
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП + ИТН = Няма Такава Държава.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът на ИТН не е само Радев, а това че НДСВ стои зад тях. Гнусно е да пееш революционни песни(верно като ходжа), и да размахваш лика на Левски, а после да се изплюеш върху чистата и свята република на същия Левски и да получиш гласовете на ДПС.