Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
23
 
10
 
! Отговори
КОРМИД Маниак преди 2 години
Мазният и тлъст Ботокс, каза че той бил направил най добрата ваксинационна кампания. Точно така беше! ОБАЧЕ: ### ОЧАКВАХМЕ ДА ДАВАТ КРЕМВИРШИ ЛЕКИ С БОЦКАНЕТО, А НЕ ПОЛУЧИХМЕ ДОРИ ЕДИН ГОЛ .***, даже ходих да търся да видя ЗиЛ-а и него го нямаше... много пъти се редихме на коридорите за ЗЕЛЕН ХАЙВЕР, ама нъц!за пореден път останах излъган от ГРЕП. * затова се отказах да ме бодат!* затова и не гласувах за тях. Те винаги лъжат и крадат
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. rradev saborira bg narod i bg republika.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А то всеки си решава сам за ваксината.Насила няма да стане то е ясно.Важно е да не се предприемат пак затваряния на ученици,бизнеси както беше.И да затварят се видя,че този вирус не умира в жегата,значи не е природен а е в лаборатория създаден.Значи затварянето не работи,а трябва всички хора на таи планета да се заразят за да няма в кого да живее виросът и така да затихне.
114
15
 
6
 
! Отговори
АХААХА! преди 2 години
До 124ТИ ЛИ СИ ИНТЕЛИГЕНТНИЯ? ДЕТО СИ ГОТОВ ДА СИ НАБИЕШ ТАЯ ОТРОВА , САМО ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ НА СВЕТА ТАКА СА КАЗАЛИ , ЧЕ ще ви излекува. ДА НЕ СПОМЕНАВАм , чЕ НА ЕДНА ВАКСИНА СА НУЖНИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ИЗПИТАНИЯ , НО ТИ СИ инелигенТ ,по-Вещ си в медицината
113
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със здравен министър антиваксър какво очаквате?
112
3
 
17
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Големия проблем е, че вече има лекари които масово издават истински европейски ваксинационни сертификати без да слагат ваксини на хората стрещу 100-200лв. Кацаров да каже нещо за този проблем? Щото и това си е точене на каса.
111
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 20% от медиците в България са ваксинирани. Защо ли?В Дания, след големи протести, правителството се отказа от задължителната ваксинация. Защо това не се отрази от нашите медии?ПСР тестовете не правят разлика между обикновен грип и Ковид - 19. Последни новини от CDC - САЩ.А, поспрете се! И се позасрамете! Къде ще ги отнесете тези пари?
110
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганчоу, боди се смело, по-*** няма как да станеш !
109
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20% са ваксинираните. 80% са нискоинтелигентните. Сметката е тъжна, но точна. Въпроси?
108
0
 
6
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
А сега колко са ваксинирани? В сравнение с другите европейски държави разбира се...
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един да убиеш е убийство, 10000 да убиеш е статистика.
106
7
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 2 години
Така е както го казваш,но и Борисов е комунист и ГЕРБ също са комунисти.Да допуснем,че си беше замълчал Кацаров и не ги беше изпял.Щеше да продължи точенето на НЗОК.В тази каса аз лично внасям пари,за теб не знам,но всеки е длъжен по закон да внася.Ако си държавен служител значи изобщо няма какво да споря с теб,не знаеш изобщо как стават нещата.Частникът за да може да прави бизнес всеки месец внася истински пари в НЗОК.Държавата се води,че осигурява 2/3 от населението,а внася 1/3 от парите.М?!
105
13
 
14
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Страх ги е по-скоро ***, които измислиха какви ли не конспирации за тези най-обикновени ваксини. Оставихме шлосери и бакшиши и други интелектуалци, учили до 8-11 клас, да се изказват компетентно против ваксините, докато треперят от страх да не им повредят скъпоценните гени това е нивото. А иначе - който има акъл и отговорност, отдавна се е ваксинирал. Останаха само ромите и псевдо-интелективлците с основно образование.
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това направиха политиците и някои от лекари с титли, но лакеи. Разделиха обществото. В цял свят не чух един аргумент, че с поставянето на ваксината се решава проблема и ще се завърнем към нормалността. Напротив, ваксиниране, маски, локдауни и вирусчето се променя и атакува.Ваксинацията със сигурност ще стане задължителна. Това не се решава у нас. Сега се хвърлят обвинения един към друг от нашите *** политици. Лъжата-статистика.Затова всеки да си решава. Тялото си е негово.
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Nqkoi "А за това, че от времето когато стъпи в длъжност ваксинацията намаля нищо не казва! Колко човешки животи коства неговото бездействие?" Никой от предното правителство не е бездействал: това е твърдение, което няма никакво покритие в реалността, но наглия Кацаров го използва, за да си прикрива собствената атака върху здравето на хората. В момента България не провежда масирана кампания за васкиниране, както се прави навсякъде (даже и в пропадналата Русия).
102
6
 
5
 
! Отговори
Вие преди 2 години
Толупи от парламента,бодвайте се на воля! Почвайте от деццата си, майките и най-близките си! Нас коѝто не искаме не ни пипайте! Простичко и лесно ,който го и страх да си бие ака иска по30!
101
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Anonymous 110 "Лесно се правят изводи като мине проблемът.А ти Стойчо, една болнична пътека не може да минеш без да уволниш хората по нея." Тоя се е възползвал от хуманното отношение на лекарите, които или е трябвало да му пишат "друга" диагноза, за да не му прекъсват лечението, или е трябвало да се бръкне лично той и да извади кинти за едни скъпи изследвания. Реално, хората, които го спасиха, сега си патят от добрината. ПОМНЕТЕ ТОВА, ТОВА са комунистите.
100
10
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Лъжливия ботокс се боцна с винамин Ц за пред камера, но получава комисиони и хонорари за провеждане на клинично проучване на тия буламачи. Вчера след 2 години СТРАХ и шикалкавене го направи и вожда. - поредният цирк с полупразна "игла"
99
2
 
17
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
А за това, че от времето когато стъпи в длъжност ваксинацията намаля нищо не казва! Колко човешки животи коства неговото бездействие?
98
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо ваксинация спадна след като ти дойде като министър?