Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата

Пеевски не е получавал кредити от ББР като физическо лице, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2021 17:52 | 29 юли 2021 17:52, Анисия Иванова
47
Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт "Магнитски", обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС.

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице.  Петков му отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР.

"Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: "Господин Пеевски е бил там", а както знаем, сега "Магнитски" е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта "Магнитски" за ББР", обясни министърът.

Още по темата
Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено.

Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков, цитиран от БНР.

"468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и интересното беше, че когато споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000", обясни министърът.

Какво още каза Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата си има шкафче с кюлчета и това са само от рождения му ден подаръците
1
2
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
По 40 бона на месец а Тиквата взема 3600 :)))