Зациклиха ли преговорите за бъдещ кабинет?

Политическият ден беше белязан от "престрелки" и напрежение
Обновена: 29 юли 2021 20:56 | 29 юли 2021 19:50, Красимир Ангелов
175

Рязък обрат и сигнали за провал в преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет. "Има такъв народ" обвини "Демократична България ", че е поискала в правителството да влязат служебни министри, включително този на финансите.

Вместо да посочат имена на министри, от ИТН отправиха директни заплахи към партиите на протеста, с които преговарят за нов кабинет.

Още по темата
"Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Христо Иванов призова пък никой да не прехвърля отговорност към ДБ.

"Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формира убедителен състав на Министерски съвет", каза лидерът на ДБ.

Мая Манолова обяви, че са чакали достатъчно за знаци от ИТН, че няма да има влияние от ДПС и ГЕРБ в следващия кабинет. "Изчакахме достатъчно. От днес ДПС започнаха да поставят условия. Ние настояваме за споразумение с ИТН, с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме", уточни Манолова.

А след като веднъж вече поканиха служебния министър на финансите за член на бъдещия кабинет, от ИТН сега го обвиниха във финансови манипулации, кражба на интелектуална собственост и нарушение на законите.

"Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк, така че няма никакви проблеми. Но това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като ме каниха три пъти от ИТН, сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Тук според мен се вижда една много дълга ръка, една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов", категоричен беше служебният финансов министър.

"И ние проверихме защо толкова иска да е финансов министър. Така стигнахме до това, което чухте преди малко от парламентарната трибуна", аргументира се Йорданов.

Според лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов партията му е направила всичко необходимо, за да има разговори с политическите партии без ГЕРБ. Според него, ако не се върне здравият разум, предсрочните избори са неизбежни.

"Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите да даде поста главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и "добър ден" да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността", заяви от своя страна Бойко Борисов.

Въпреки позициите на трите парламентарни групи, че нов редовен кабинет е необходим, остава неясно дали той ще получи категорична подкрепа в пленарната зала, ако изобщо се стигне до гласуването му.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре, другия път ще вкараме Божков за да измете Лоения човек!
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леко по леко си отиваме към трети избори. Надявам се този път на българинът да му светне, че да гласува за Буци и Славиту не е особено мъдра идея.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е предвидено, служебното остава на власт :)) Само Буци да не скъса некой минискус, ще вземе да влезе пак в болница да се снима, тоест да ги придърпва женичките :)))
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоропоговорка :Изчегъртани мозъци изчегъртват с чегъртвалки неизчегъртваемото за изчегъртване.
31
2
 
6
 
! Отговори
Де, брее преди 2 години
- Кой е измислил в Парламента да ходят без оръжие? - Кой?!? - Не бива така!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави не иска нито да управлява, нито да има депутати. Той просто иска да покаже на Българите, как работи политиката в България. Това и правят ИТН. Да ще оберат много негативи, но ще покажат как се случват нещата в родината им. Слави положи основите на ново политическо реалити шоу..
29
1
 
3
 
! Отговори
ДС преди 2 години
Наши ще поДСтавим.
28
2
 
9
 
! Отговори
Ако преди 2 години
ИТН им е чиста работа и не наднича Доган зад тях подпишете се бе, ане да ми вика Тошкото днес вярвайте ми на думата!!
27
2
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
това са си пазарлъци бе кви преговори . кофти е да искаш да управляваш а да не ти стиска щото ше трябва отговорност да се носи , а и трябва да умееш да управляваш . освен надяваме се , искаме , предлагаме , яйцемятащите нищо друго не казват . цирка е пълен , представлението се проваля .
26
1
 
13
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименПълзящият пуч на Узунов, в който да управлява той, чрез президентската республика нема, как д асе случи, ако не е конституционно обусловен. Има ли конституционен член и алинея, която да дава възможност едно временно правителство, да стане редовно, без избори?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отиваме на нови избори - това е демокрация. Щом не могат да направят правителство, това е процедурата. Ако пък са легнали на спонсора си направо да гласуват Слави и Доган. БСП и ГЕРБ също ще ги подкрепят. Готово правителство. Тъкмо няма да има задкулисие и всички ще са ясни
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Необратима импотенция гони новите в парламента - очаквано , от всяко дърво *** не става.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може би плана на Слави е точно такъв. Да покаже на цяла България какъв е политическия живот в България. Как може нова партия да спечели изборите и как старите "демикратични" партии реагират. Да извади в ефир борбата за кокала. Ще поживеем ще видим какво ще стане.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчагъркването също зацикли и се бъгна. Уж щяха да бутнат ГЕРБ, а от 28 области в България ГЕРБ печели 16, а ИТН само 8. Кое са изчагъркали? Вота в България е в полза на ГЕРБ. В 13 от секциите в чужбина има разминаване между контролните разписки и протоколите. Изчезналите секции ги търсиха като игла в копа сено. Накрая след 72 часа изнамериха изгубените секции, но резултатите са съмнителни след като изчазнаха и ЦИК не може да обясни как така са изчезнали.Половин процент преднина не е преднина.
21
15
 
4
 
! Отговори
Тиква Пъпешов Динев преди 2 години
Зациклиха, идва потоп в тая дръжава защото аз не управлявам и не проверявам лично магистралите с жипката. Откакто чалгарите взеха властта, нито един милиард външен дълг не е направен, какви са тея управляващи? Аз построих метрото, сложих ви стиропор на панелките да се радвате, построих милиони километри магистрали, а вие избиратре чалгаря. Оня пияница уплаши основните ми избирители и те забравиха как се натискат копчетата на избирателните машини. Моите *** сега ще уплюят всички политици.
20
2
 
24
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Чалгари не стават за политици. Джуджето Тошко и дългия правят глупост след глупост. Жалко за тия дето гласуваха за ИТН. Другия път помислете по добре!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зацикли ,та чак един друг се стържат.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН направо къртят зъбите на старите политици. Това ме кефи. Точно Мая, Корни или Рисьо проточат зъбки да захапят колалчето... И то се окаже, че е паве ХАХАХА..
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Застреляйте тези простаци в парламента. Няма те да ни управляват нас, цивилизованите хора. Застреляйте всеки, който пречи на цивилизацията и прогреса на държавата.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега ясно ли е защо сме най-бедните у Европа? От всеобщото ни умонастроение. Айде излезте на Орловия мост и викайте.