Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още го отразявате този неандерталец?Не ви ли е обидно и унизително?
276
15
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Боко скоро ще е с раирана ризка.
275
7
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Огледала на вдякакаде боко у Кърджали има едно за 90млн там оди се огледай . Със твоя авер бай амет гушнхате доста от там.
274
11
 
15
 
! Отговори
На снимката преди 2 години
Бати Бойко си закопчава ризата!?!Въпросът е,откъде излиза???Какъв е само "пич" - намръщен,гневен,ядосан и сърдит!!!Бате Бойко,каква беше,каква стана,че таковаха твойта мама???Такъв е реалният живот,и ти се изживяваше,като Господ Бог,но дойде Видовден и ти се оказа ненужен!Не плачи дете,дядо ти е невинен,както и ти излишен,спри да се показваш,дрънкаш глупости и излагаш!Както виждаш,един хубав ден се съмна и без теб - Самодържеца,Царят слънце и Господ Бог на целокупният български народ!!!
273
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тишината в спалнята ражда безумия.Няма я мис га.щи,няма я Мата Хари,плеймейтки и пр..ки и боци е пощурял от липсата на платени ласки.Ех,мъка,мъката!
272
9
 
6
 
! Отговори
1280 преди 2 години
Мистър Алан Пардю или както му викаше покойния Иван Славков Батето - Мистър Пръдлю бе отзован от България заради вопиюща некомпетентност и нерагламентирани връзки с местния бизнес, та точно на този изкуфял дъртак ли ще е меродавно мнението, за 5 долара платени от лобистите на черепа ще напише каквото искат. Ама шом Бивол и фрогнюз пишат, значи е така. Чалгата не прощава !
271
4
 
7
 
! Отговори
Трол преди 2 години
Дават ми по 5 стинки на коментар да ръся тъпотии. И по една фуния от вестник слънчоглед, аз съм супер хейтър.
270
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И американците и руснаците те използваха.Първите ти взеха 3 милиарда за непроизведини таралясници,а на вторите им построи тръба пак за 3 милиарда,от която намазаха сърбите,а за нас от трите по-дълги я.И всичко това на гърба на българския народ.Затова мястото ти е в затвора и никъде другаде.
269
10
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Буци голям плаж е ударил у Барцалона или е копал картофите у жегата :)))
268
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 трола с 20 никнейма бълват тъпотии, вие сте задмониторни *** люпещи семки, много сте смешни хейтърчета жалки
267
5
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не можеш да избягаш далече от народната власт :)))
266
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти не си отровен,ти си направо токсичен.Ти си българския щам на корона вируса.
265
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov turi si ushanka i ochila, da ne ti prasnat otrova v ochite i ushite tea toksichni partizani. posle pak suma ti medikamenti, protivootrovni serumi, levove...moje da niama v aptekite na vesko takiva serumi...?
264
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пъпеш никога не говори истината и е на вие с фактите ,чул недочул смесва всичко в един тюрлюгювеч на мисълта .Колкото и да вие всички от герб ги тресе от краха на вожда им.
263
14
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Борисов , остави ги да потопят България като при виденов и костов , нормалните българи ше им покажат как гази мечка .
262
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 213 преди 2 години
продължение: Също пуска разни цифри в таблица, които НЕ доказват тезата и, но явно, че разчита на невежеството на другите. НЕ пуска други цифри, които говорят добре за БГ... Естествено не намеква за неравния старт на БГ сравнявайки я с други, резултат от разрухата от предишните управления. Има и явни заблуди като тази с чуждите инвестиции които започват да падат 2 години преди идването на ГЕРБ които го стабилизират - да не пада повече и то в период в който повечето други страни не успяват.
261
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov, skachai v banskite gasti i idvai da pluvame. ostai gi tea zmii da sa hapat po vratovrazkite i kostumite ;)ma sloji nekoi bulgarski gasti za reklama na nashte prirodni shivachi ;) ako ne, ima smokinovi lista ;)
260
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, П..K.. П.. е с раирана блузка, райето и карето като цяло говорят за пандиза и за НЕспособността хората да бъдат свободни
259
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРп мразят другите, но викат вие защо ни мразите. Или ГЕРП мразят другите , че те ги мразят. Ами като взаимно се мразят и ГЕРП са мафия накрая така излиза.
258
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после ГЕРБ разбра, че трябва да седи надалеч понеже другите не могат да ги траят.