Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дари искаш или не ти Си опозиция!никой за нищо не те вика така че спокойно. Там си кадето ти е мястото.
256
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американския посланик за ББ: Бабаит,облечен в Армани.
255
3
 
8
 
! Отговори
Снимка трепач преди 2 години
До пери:Бойко гледа така, сякаш е научил че са сменили главният прокурор. Има време, и това ще стане.
254
4
 
10
 
! Отговори
пери преди 2 години
Снимката е трепач.
253
9
 
14
 
! Отговори
Роко преди 2 години
Борисов е прав.
252
6
 
6
 
! Отговори
Джон Байърли пише преди 2 години
пише за Бойко Борисов, че обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Посланикът уточнява, че информация от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Абревиатурата SIMO е разшифрована година по-късно от берлинския ежедневник Tageszeitung[66] като кодово наименование на ЦРУ. Байърли пише още, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова,
251
7
 
5
 
! Отговори
До 267 преди 2 години
Ти правиш ли разлика между политик и действащ политик?В доклада се говори за ДЕЙСТВАЩ политик!Еййй,на това герберугите трябва много да ви се обяснява и пак няма да разберете.Ама той,вожда добре ви го каза-аз съм пр.ст и вие сте пр.сти затова се разбираме.
250
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 213 преди 2 години
Разбрах как ви промиват мозъците: Видях компилация от една блогерка с разни графики, които би трябвало да доказват, че ГЕРБ е докарал БГ на последно място по стандарт и т.н. Графиките са хитро подбрани правят сравнение между БГ и внимателно подбрани други страни, но само там където е неизгодно за БГ! Други са самостоятелни съпроводени с изявление от рода "Спада в чуждите инвестиции съвпада с идванете на ГЕРБ на власт", без другите графики и без бележка, че инвестициите се сриват в целия свят поради финансовата криза. Също пуска разни цифри в таблица, които НЕ доказват тезата и, но явно, че раз
249
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До тролска дружинкаКазаха ли по име кой е "настоящия" лидер на партия и държава, или си замълчаха :)) Пеевски е изкупителна жертва, също като Черепа, нещата са много по дълбоки отколкото си мислиш :)
248
10
 
3
 
! Отговори
до 257 Радев преди 2 години
посланик на САЩ в София между 2002 и 2005 година, когато Борисов е гл. секретар на МВР. The Hill публикува негов материал. Според Пардю страната е заразена от широкомащабна корупция, а медийната среда в нея е силно влошена. Всичко това се случва на фона на 10-годишно управление на Борисов, което няма сериозна опозиция. Той посочва, че медиите в България изпитват финансови затруднения, а премиерът използва европейските фондове, за да ги направи зависими. Не лъжи куче
247
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това злобно човече още не е разбрало,че с него е приключено.И продэлжава да сее омраза срещу всички,които не му ли.ат подметките.Особено срещу президента.Той направо му бърка в здравето.
246
2
 
12
 
! Отговори
1280 преди 2 години
Ми той и Христо Маджото и Мая Манолова са такива, записани да разговарят с подсъдими олигарси. Как решихте че е Боко? Или така е най-лесно да лъжете щото така пише Прокопиев
245
12
 
9
 
! Отговори
До тролска дружинка преди 2 години
В санкциите по закона Магнитски САЩ освен Божков, Пеевски, Желязков и т.н. посочват и "настоящ политически лидер". Някой съмнява ли се че става дума за бат'ви Бойко?
244
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
257 Няма по-голямо селянче от Тошко, което още не се е научило, да пише. Макар че от село са излезли много велики умове.
243
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бокич,я си виж физиономията и тогава говори за партии на омразата.Тя(физиономията ти) казва всичко.
242
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отровни са за теб.За нас са витаминни.
241
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В политиката не требва да имаш 100 висши, требва да си хитра хиена, това не може да го разбере голяма част от народеца :)) Боко ми се вижда по приемлив от недораслия "гений и патриот" Славчо, да не говорим че изглежда като инвалид в предсмъртен стадий :)
240
17
 
9
 
! Отговори
До тролска дружинка преди 2 години
До Анонимен 253: По времето на Бойко завършиха магистралата, не я е започнал той. А колко милиона са откраднали чрез АПИ свързаните с него фирми тепърва ще се изяснява. Сменят ли Гешев Бойко трябва спешно да се изнася, иначе - в Централният при бай Ставри.
239
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко, ти и без това вече си далеч от много неща. И това е добре.
238
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза символа на смирението,добротата и толерантността.Ха,ха,ха!