Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Абе оня *** Пеевски в скоро време да не са го спукали от бой пак руснаците? :)))))))))))))))))))))))))))) Много денги има да връща дебелия :)))))))))))))))))) Последно в Дубай са го токатили до насиране, чак в Черна Гора отиде да се лекува :)))))))))
236
7
 
7
 
! Отговори
Радев преди 2 години
До Хичо Американското посолство не е посочвало лицето Бойко Борисов като корумпиран. *** пиши във Фрогнюз и Бивол тия лъжи, там вървят
235
15
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
ЗЛОБАТА НА СЕЛЯНЧЕТО ОТ село БАНКЯ Е БЕЗГРАНИЧНА И ЖАЛКА,ТОВА МОЖЕ ТОВА ПОКАЗВА,ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ СЕЛЯНДУРЩИНА НИКЪДЕ
234
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
245 САЩ посочила Божков, спонсора на Радев и протестърите, Пеев, спонсопрът на ДПС. ГЕРБ имат само един министър и то отстранен от тях.
233
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си ***, страдат близките около теб, но когато си *** и крадлив, и си в управлението на една държава, страда цял един народ!
232
5
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 239: "еродиция"? Писах ти веднъж да си оправиш правописа за да не се излагаш, но ти пак си караш със старият копи/пейст за възхвала на бат'ти Бойко. Изтърка се вече това. Три мандата ни държа на дъното на ЕС - най-бедната и корумпирана държава. Никой нямада го търпи вече.
231
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко построи магистралa сега за 3 часа ходя на море от София до Бургас. Тошко, ти какво построи за България, Слави ти какво си дал за България освен чaлга, Румене видяхме те че можеш да се набираш и да правиш лyпинги с хвъpчилото, но какво направи за България освен само да мърмориш, да констанираш и да вдигаш юмрук срещу нея. Христо ти какво направи, беше министър при герб, но обърна палачинката, ала предателите ги мразят всички. Рашков ти май самo ИМОТИ можеш да правиш.
230
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Слави какво построи?
229
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХичоАко си редовен потребител на Днес, аз съм най-малко герберастко ***, просто казвам как стоят нещата, жестоката истина :))
228
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще станем като Украйна. То не че с Бойко всичко беше наред де, ама другите как са се наточили за власта, а пък оня с кастинга ...
227
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво е построил Бойко?
226
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Миро..напиши го още поне сто пъти,белким злобата ти се поуталожи...Омразата,която изпитваш и демонстрираш редовно към мен,разяжда ТЕБ,НЕ мен!..На мен не ми пречи..Се едно муха да забръмчи около мен..Неприятно е,но не е фатално..Виж,за мухата има опасност да отнесе палката..
225
8
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Боко ни вкара в чакалнята на Еврото, Шенген и гонеше шпиони - руските комунисти откачиха. Няма да стане тяхната работа.
224
14
 
13
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Добре бе,яд ви е тролчета герберски,но кажете защо го посочиха тоя от американското посолство като корумпиран?Такова нещо не беше ставало досега?
223
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не правите разлика между политици и мутри, аз също :) Хотелите предимно по Черноморието са на бивши и настоящи политици, тях що не ги гоните до дупка като Бокича ? :)) Милен Велчев, Иван Костов....да изброявам ли още имена.....хахахаха :))
222
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е построил повече от Бойко от промените насам, факт, имахме стабилност, бюджетен излишък, бойко увеличи заплати и пенсии, овладя мигрантите, Бойко се разбираше с всички съседи, с европейци, с американци, с турци, с руснаци. Дойде Радев и започнаха кризи, епидемии, бедствия нещастия. Всеки който си избере руски агент и го застига прoклятието на руския патриарх който преди да го убият е проклел комунистите и семката им до девето коляно.
221
16
 
9
 
! Отговори
жалка картинка преди 2 години
"Дрън, дрън, дрън, дрън, дрън, дрън, дрън... колко съм велик, колко съм дОбър, колко съм ощетен и неразбран... другите пак са виновни...!!!"
220
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хичо ти като беше при байти ставрилие или който и да е какво ти стана а
219
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не трябва да си велик политически анализатор за да видиш,че след всичките кризи след управлението на левичарски правителства,трябваше да дойдат десните за да оправят техните бакии.Так че дали ще има сега правителство или не,след като за пореден път се оплескат нещата,пак ще трябва да дойде я някой като Костов,я като Борисов за да не пропаднем съвсем.Да,със сигурност крадат(както навсякъде по света),но другите пък изобщо не могат дори да управляват.
218
8
 
17
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Бойко мачкай комунистите - осъзнати и неосъзнати като дългия, куц слепец.