Румен Йончев: "Има такъв народ" постоянно ни водят към Конституцията

Ще подкрепи ли Изправи се БГ! Ние идваме кабинета?
4 авг 2021 22:27, Нели Христова
19

На няколко срещи във вторник партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" представи структурата и състава на проекта си за правителство. Ще бъде ли подкрепен от "Изправи се БГ! Ние идваме"?

"Нелепо е да говорим за това, когато България е в пожар и когато загиват горски служители. И животът на пожарникарите е изложен на опасност. Но по темата - ние не сме се отказали да има правителство, защото в крайна сметка заради това са ни изпратили избирателите там. Друг е въпросът, че това не е наша задача. Не е задача на групата на "Изправи се БГ! Ние идваме". Първо трябва да има предложено правителство, за да можем да ви кажем дали ще го подкрепим или не. Сроковете в момента текат", каза депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

И подчерта, че "Има такъв народ" постоянно ги водят към Конституцията.

"Постоянно казват, че я изпълняват и нищо друго няма значение, така че и ние ще се придържаме към нея. Нека да изтекат сроковете, нека да те да внесат този състав на кабинета. И тогава ние ще решим дали подкрепяме този състав или не. Мисията на "Изправи се БГ! Ние идваме" е една - на този етап гарантираме, че България няма да бъде хвърлена в поредната политическа авантюра. Това осъзнаваме като своя задача. Когато времената са трудни, в политиката трябва да се следват правилата. Те не са от вчера, не са и от днес. Има технология, алгоритъм, по който се излъчват правителства", допълни Йончев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че трябва да има ясно мнозинство, което застава зад едно управление.

"Когато се залага на хора с кратки биографии - рискуваме те да бъдат допълвани от Facebook, социалните мрежи, от хората, от медиите. Но нека не говорим толкова много за персоналния състав, а да поговорим за това кои ще подкрепят това правителство. След това трябва да има ясна програма, по която ще управлява това правителство. И чак тогава да седнем да си говорим за персоналния състав. Няма как тази или другата седмица да гласуваме "за" или "против" за декларацията на г-н Филип Станев. Това не е сериозно", сподели народният представител.

По думите му сенките от миналото преследват българската политика не от вчера.

"Олигархичните кръгове при всички случаи се пресягат към всяко едно управление. И за да паднат тези сенки - трябва да е ясно кое е парламентарното мнозинство. Ние нямаме проблем с имената на "Има такъв народ". Имената са право на ИТН, наше право е да кажем "да" или "не". Но наше право е да знаем с кого ще споделяме отговорността за това управление", посочи Румен Йончев.

Той смята, че декларацията, която е била представена днес, не е програма за управление. И подчерта, че изчегъртването у нас няма да дойде с декларация.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Майстор джадай преди 1 месец
До АнонименЕ , Трифонов в интервю за френска медия си призна че поткрепя гейбраковите и после като преведоха интервюто на български се усети и почна, тя преводачката, те медиите и всички му виновни и всички не го разбрали.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йончев, ама избирателите са пратили и герб в парламента, така че ще трябва да се съобразявате и с тях, разбра ли??!!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Водяти ни към катастрофа към това ни водят. Тия момченца самите те имат нужда от помощ ,хабер си нямат как функционира държавата.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавие от сайта "Афера" за мътенето на водата от някои - "СГЛЯДА НА БУДЖАКА С ПРОКОПИЕВ и ИВАН КРЪСТЕВ ПРЕЦАКВАТ СЛАВИ, БСП И ЧАСТ ОТ . ЗАЕДНО С РАДЕВ СЕ МЪТИ ПРАВИТЕЛСТВО С ДБ /СНИМКИ/"
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждате ли, че се подиграват с народа и демокрацията? Има такъв майтап, това е подигравка с всички вас и вашите идеали. Направиха ви държавата на цирк, а Конституцията на виц. Докато не обесите няколко Чалгари пред парламента, все така ще ви се подиграват.
11
6
 
6
 
! Отговори
Ralica преди 1 месец
Гербаджийски и *** *** са събрали тук. Ако искате подкрепяйте, ако ли не на избори, нали това е демокрацията, която ви е постоянно в устата.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има такива лъжци
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИТН Е ЕЛЕМЕНТАРНА МАКУЛАТУРА, ПО ТЕХНОЛОГИЯГА НА КРАСТАВИЦАТА!!! ВСИЧКО, КОЕТО ЧУХ ОТ УСТАТА НА Ф.СТАНЕВ БЕШЕ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА И ПЪЛНА ЛИПСА НА ПРОГРАМА НА БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ДА НЕ БИ СЦЕНАРИСТА ДА СИ Е ОБЪРКАЛ ПЛАН СЦЕНАРИЯ. ДА ОТИДЕ НА ПСИХИАТЪР!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
Колапс преди 1 месец
В България тероризират хора, за човешки права някой чувал ли е в тази държава!?
7
2
 
8
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 1 месец
Терористична организация в Бобов дол се гаври и убива хора, корумпираната полиция и службите за сигурност нищо не правят!Според Прокуратурата терористите са добри хора с много пари от Перник!
6
4
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
ИТН ще се сгромолясат
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да не ни водят към Конвенцията...
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мазно ще се извъртят и ще подкрепят чалгарите, нищо че онези им се подиграват. Всичко в името на кокала!
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има правителство на ИТН. Във всяка игра има правила и тези, които не се съобразяват с тях остават извън играта. ИТН иска да "управлява" без да се съобразяват с другите. Няма, как да стане.
2
5
 
27
 
! Отговори
ИТН преди 1 месец
Един е Слави и Тошко е негов пророк!!
1
4
 
21
 
! Отговори
Айде преди 1 месец
Към Африка с Африкански!