Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер

Тя се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ
7 авг 2021 09:43, Нели Христова
137
Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер
Снимка: БГНЕС

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", заяви пред БНТ Татяна Дончева, зам.-председател на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!". По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

"Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове", коментира политическата ситуация Дончева. За "Изправи се БГ! Ние идваме" дали се сменил един кандидат с друг за министър, нямало значение. "В това правителство, с тези персони, няма хора с капацитет. Само кандидатката за социален министър поназнайва за сферата си", добави Дончева. И допълни: "Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул в Барбадос за Барбадос ли ще отговаря или за националните интереси на българите?"

Според Дончева Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер. Тя добави, че парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" няма да носи отговорност за безумни решения, и ако няма промени в предложенията за министри, групата няма да подкрепи проектокабинета.

Дончева се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ (вероятно става дума за декларацията с приоритетите), за който то твърдял, че всички 90% са се съгласили. Тя чете точка по точка и обясняваше колко са глупави съответните твърдения.

Коментирайки действията на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, Дончева реши да разкаже смешка.

„Питам Румен Гечев: Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв си му? А той ми каза: Аз съм му извън скалата”.

Според Дончева има време да бъдат внесени корекции в предложеното от ИТН правителство. „Съгласна съм, че трябва да има правителство, което да ни даде до следващата пролет. Въпросът е механизмът, по който трябва да стане – без сътресения.

Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и "Демократична България". Ще ни води здравият разум, предупреди Дончева.

Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва ,че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса, категорична бе тя.

Според Дончева трябва да има правителство, което да изтрае до следващата пролет. На въпрос на водещия с кой мандат тя отговори: "Не казвам с кой".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
настоятелно моля от името на народа ми САЩ...осветлете офшорната Барбадос и българската връзка!ако сте искренни приятели и съюзници...ако не искате децета ви след 10 г. да умират за Свободата на човечесвото,ако искате лоялен и верен партньор...моля ви за помощ....осветлете ги и им потърсете отговорност,или ставате съучастници...няма гео...Справедливостта е висша ценност...милиарди човешки го очакват от вас...това е най-ниската цена!
108
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ммм да...мъжаги...ама ако си спомните какво обещавахте на Народа ни,пола ви и физическите...са за клюкарките...итн се държат като...неокосмени,без мустаци...ама като леки бре...сбогом к.р.и!...Избори!...как ще продължим напред?как ни лъжехте?кого обслужвате?боко работеше така по гьобелс...с нападки...за него ли работите?Избори...импотентни и бедни духом сте...итн!!!и мафията дане потриваръце...розбатави итн няма да се състой...няма да ви върнем!САЩ...моля ви за решителна помощ!ЕС ни предава!
107
3
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Преди време имаше една поговорка, че "жена инженер" е нито едното нито другото.
106
5
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Единственият начин Татяна Дончева да стане НОВО лице в българската политика ще е - ако спре да си бръсне мустаците...
105
2
 
5
 
! Отговори
ХА ,ЧЕСТИТО СЛАВИ... преди 2 години
ДЪРТАТА МОМА , ВЕЧЕ ТЕ Е ОТПИСАЛА.....А , ТИ И СЕ НАДЯВАШ ДА ТЕ ПОДКРЕПИ!ОБРЪЩАЙ ПАЛАЧИНКАТА МОЙ ЧОВЕК ---САМО ТАКА ЩЕ ОЦЕЛЕЕШ В ПОЛИТИКАТА....!НА ЗЛА КРУША---ЗЪЛ ПРЪТ.....!
104
6
 
1
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До ПроСоТо Достатъчно получи от ГЕРБ да плюеш Слави. Спри се. Отзе си! Слави е най компетентния шоумен за света. Посочи кой друг за 22 години е направил толкова Проекти за Културата на България, на колко е дал помощ да израснат. На Вас не е , защото сте застанали от грешната страна. От страната на злото. Не е късно да се поправиш- мини при добрите хора. Гледай програмите на Ку ку бенд в 7/8 ТВ- най високохудожествената продукция, ТВ 7/8 дават сцена изява на таланти всеки миг!
103
7
 
5
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
Всичко, което Татяна Дончева каза в ПАНОРАМА е поза, за защита на Христо Иванов, които се обидил, че го нарекли Предлагача- и от какъв зор започна да предлага министри и... като го попитаха от каква позиция е предлагач се обиди. Хайде спрете с обидите, когато сте ги предизвикали. Един неоснователно се обидил, другите вместо да му пояснят, че сгреши го насърчават да се гневи, като "младеж" и сипят обиди към Слави .Това не е позиция на отговорни депутати! Спрете!
102
7
 
2
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
УВАЖАЕМА ДОНЧЕВА:СЛАВИ Е ЛИДЕР НЕ НА ВАШАТА ПАРТИЯ , А НА СВОЯТА ИТН ТЕ СА ГО ИЗБРАЛИ, А ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА ГО СВАЛЯТЕ. ВИЕ НАИСТЕНА ЛИ СТЕ ПРОТЕСТЪРИ, НО ПРЕД КОГО И ЗАЩО. НАРЕДИХТЕ СЕ ВЕЧЕ ДО ГЕРБ, КОЙТО НЕ ВИ Е ПРИЕЛ ИЛИ ВИ ПЛАЩА ДА ПЛЮЕТЕ СЛАВИ. ТОЛКОВА СЪРДИТИ ЧОВЕЧЕТА НЕ СА МОДЕРНИ
101
6
 
1
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
КАЗВАТ ДРУГИТЕ: "Тя се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ" НЕ Е ТАКА- ВИЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАТЕ, ПЛАТЕНО Е ДА МАНИПУЛИРАТЕ НО, ТАТЯНА ДОНЧЕВА Е ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ В ПАРЛАМЕНТА, КОЙТО ДАВА ВЪЗМОЖНОСТТА НА ПРОТЕСТЪРИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА РЕАЛИЗИРАТ ПЛАНОВЕТЕ НА ПРОТЕСТЪРИТЕ МОЛЯ ВИ, НЕ НАЛИВАЙТЕ МАСЛО В ОГЪНЯ НА ПРОМЯНАТА, ЗА ДА НЕ ИЗГОРИ ОЧАКВАНИЯТА НА ХОРАРА
100
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До С БЕЛА ЧАО В ЕВРАЗИЯ..Драга "Белла",ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНЯВА И ВНАСЯ ОБВИНЕНИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА В СЪДА!!!!!!!...НЕ правителството!..Правителството има възможността "ДА УДАРИ КАМБАНАТА",а че Каскетя и неговата КОХОРТА ОТ СЛУГИНСКИ "прокурори" не се задействат,това НЕ е заради правителството!.../Ама съвсем сте изгубили представа за света,който ви огражда,за правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на институциите!!!..И нищо чудно:..-БАНКЯНСКИЯПРИМАТ и неговата банда от "Четиридесетте разбойника" УБИХА всякакви кр
99
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 години
Така е !
98
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен,който викна към "ПроСоТо":-"Земи другаря Зелен чорап и.."..Сладур/ано,сладур/ано!....Чуй ся:..-Ся че идем да си земем бира,а ти са напъвай,напъвай ся!..Е за тва ви обичам-че искрено *** разсмивате с невероятната си прииииимаштина...Айде до след половин час!
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Просото:Вземи другаря Зелен чорап и идете на село да копае те. Ще има повече полза от вас.:))))))))))))))
96
1
 
5
 
! Отговори
С БЕЛА ЧАО В ЕВРАЗИЯ преди 2 години
До ПроСоТо КОГАТО ВИДЯ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ПРЕДСТАВЕНИ ПРЕД ПРОКУРАТУРА,/ ТРЕТИ МЕСЕЦ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО РАЗСЛЕДВА И НИЩО/ В ТОВА ЧИСЛО И ЕВРОПЕЙСКАТА ТОГАВА НЕКА ВСЕКИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН КАКТО И РУМЕН ГЕЧЕВ, КОЙТО ОБРА И ФАЛИРА 15 БАНКИ- ХОРАТА УМИРАХА ПО УЛИЦИТЕ ОТ ГЛАД, НО ДНЕС ТОЙ ЗАСЕДАВА И ВЗЕМА РЕШЕНИЯ ЗА СЪДБАТА НА Б/Я- Е ТЕ ТОВА Е ПОЗОР.
95
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Разбира се,че..Сигурно,президента ви е виновен!..А не дванадесет годишните КРАЖБИ,далавери и престъпления на БокоХунтата!!!!...НЕ,НЕ..."ЩАСТНОСЪЗДАНИЕ"!..Защо се навряха в миша дупка всички гербаджии бе?..Нали беха много ербап,нали Тиквата беше "най-великия"?..Защо станаха по-ниски от тревата?..-Заради Радев?...Не,извеяник,заради НАРОДНИЯ ГНЯВ!!!!!Но понеже по стар мутренски табиет ви е необходим "враг",за това скочихте на Президента...Па и нали Тиквата са гласи да го замести?..Значи има нуж
94
7
 
8
 
! Отговори
Разбира се,че преди 2 години
"президентът"е спомощвовател на настоящата ситуация в страната ни...От злоба,човекът ни вкарва в лошо ежедневие,омраза и безпринципност.....Трябва да си ходи ! Достатъчно злини сътвори !!!!!Той трябваше да бъде коректен и справедлив съм всички партии,а не това което показа....
93
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Славейко не само не може да бъде водач на партия,но не може дори и ДА СЕ УПРАЖНЯВА като "политик"...Знаете колко е силна ПРОФЕСИОНАЛНАТА ДЕФОРМАЦИЯ!!!...Този ще се пенсионира като "шоумен","фронтмена" на едно унизяващо интелекта предаване..Отделно дето здравата е закъсал със здравето,а то си оказва влияние...Просто ЗАБЛУДЕНИТЕ,които го извикаха да "дърпа конците" в Територията,проявиха ПРЕСТЪПНА БЕЗОТГОВОРНОСТ!!!!..Или просто ни се подиграха.."За шоуто".."Майтап да става!"..
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че е права. Тя каза, че няма кадри в политиката, и е така. Головодници са всички. Кадърните личности не се занимават с политика.
91
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, което каза Татяна Дончева е вярно. Целият разговор в Панорама беше на ниво. Изслушваха се, нямаше простотии, почти бяха единомишленици.
90
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази и парламентарната и групичка с простотиите си ще върнат обратно ГРОБ и Тyлyпa на бял кон. И тези се оказаха същите като ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ.Дончева, явно на следващите избори и 2 % няма да вземете!