Марио Русинов: Най-голям победител от нови избори ще е ДБ

Според доц. Александър Христов членовете на ИТН продължават да живеят в студио
Обновена: 11 авг 2021 15:05 | 11 авг 2021 14:35,
106

"Най-голям победител при нови избори ще се окаже ДБ", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Марио Русинов.

По думите му актуалният проблем на политическата сцена е липсата на диалог.

"В рамките на една година ИТН се промотираше като партия на промяната. Мислехме, че са споделят еднакви идеи", коментира той.

"Това са хора, които са живели в  студио и имаш чувството, че продължават да живеят в студио. На практика те нямат хора. Партията като новосформирала се такава е поставена в ситуация като първа сила", каза доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Още по темата
По думите му от ИТН не са успяли да убедят хората и потенциалните си партньори, че могат да са носители на промените.

"Допускаме, че част от електората, при евентуални следващи избори, ще се оттегли заради това, че са гласували за човек, неспособен да изпълни програмата си. Консолидират се хората в онова студио, които се надъхват един друг и те живеят в друга реалност", заяви доц. Александър Христов.

"Срещаме отрезвяване на позициите, математиката е безмилостна. Абсурдно е да нямаш възможност да седнеш на масата за преговори с 4 политически сили", коментира той.

Марио Русинов е на мнение, че ще има преливане на гласове в посока на БСП, а в момента ГЕРБ се ползват с ниско доверие.

"Има две тълкувания относно подкрепата на Трифонов спрямо Радев - това е или жест на помирение, или в момента опитват да се възползват от високия рейтинг на президента", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Костакис преди 2 години
"Най-голям победител от нови избори ще е ДБ"... Както казват по нашия край - Надай се ку.е на пияни жени". С такова кариеристче жадно за пост и власт, цветарило навсякъде като Хр.Иванов в редиците си, ДБ само ще сънува победи. Просто десните Българи нямаше за кого да гласуват а им се гласува... Но като го гледат как трепери за власт и висок пост ще им се отгласува...
69
1
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
съгласен съм с изказаното мнение че партията на чалгаря е политически екскремент и трябва да оттече в канала откъдето дойде.
68
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
стой и гледай...БСП се връщат...с отговорната си позиция...с държавническото си поведение,ако намерят сили,ако демонстрират самочувствие,самостоятелност и продължат държавническото и отговорно...ще гласувам за тях...въпреки...насажданото ми от десетилетие от дс...бсп са лошите...ще рискувам и ще гласувам за тях...Избори бре!!!поне 70 %...заради децата ви...заради Вас бре...няма спасители...видяхте го...само вие можете да се спасите...плющете минуси ченгета на гроп-дпс...това не променя нищо..
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не го давате на ДПС или ГЕРБ , давайте на БСП мандата и правителство!
66
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро ще гласувам за ГЕРБ. По-добре ГЕРБ, отколкото умнокрасивите розови комсомолци и Съсела. Сакън!
65
7
 
11
 
! Отговори
умен преди 2 години
за да спечели народа трябва да се изгони под логата на мутрите-фигуранта радеф- да ходи при шефа си в дубай
64
13
 
10
 
! Отговори
РАДЕВ РУШИ БЪЛГАРИЯ. преди 2 години
ПРЕД ОЧИТЕ НИ...... ВСЕКИ ДЕН....... ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ И СТРУКТУРИ...
63
7
 
27
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Това са некадърни внушения !Точно тая джендърска партийка , приютила хората на Иван Костов ще се сгромоляса на изборите!През цялото време разпалваше вражди в парламента , личи си че Ицко е работил за Мутрата - същия манипулатор и лъжец!
62
1
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
хахахахахахахамечтай си
61
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Това е олигархията. Балон с въздух за наивници. Тия са по големи комунисти от Нинова
60
11
 
32
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Вие господине нищо не помните. При Иван Костов нямаше никаква инфлация,а просто беше извършена т.н. "разбойническа приватизация" и тези реформи доведоха до разграбване на собствеността на държавата още веднъж след Луканов. Питайте Нинова,която пък се сдоби на 28 години с Техноимпекс. При Костов имаше корупция,която беше толкова голяма,че държавата стигна дъното,не при ГЕРБ, както сега тръбят комунистите.
59
17
 
5
 
! Отговори
Бойко но не Борисов преди 2 години
Аз съм от "партията" на негласувалите и като гледам ще сме победители на следващите избори.Никой досега не говори за нас, но явно ще трябва да се съобразявате от тук нататък.П.С. до последните избори винаги съм гласувал, но реших че е време да се присъединя към най-голямата "партия" на негласуващите.
58
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН е създадена за да разбие Парламентарната система в България.Задачата им е да злепоставят истинските две протестни партии,и да осъществят чадър над престъпленията на ГЕРБ и ДПС.Да няма смяна на прокурора,и да няма истински разследвания за 15 години назад.Да се разтакават нещата да се карат с ДБ и ИБГНИ,да им свалят рейтинга.Да се оплетем в непрекъснати избори,да няма виновни и наказани за разграбването на България
57
6
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
Колко кратка памет трябва да има човек за да гласува за ДБ? Хората не помнят ли, че Ристю е от бившите хора на Бойко и се махна щото не му дадоха от баницата понеже е никой, а коалиционния му партньор е ИВАН КОСТОВ! Помните ли ИВАН КОСТОВ колко добре се справи с управлението на страната? Аз помня, че при него имахме няколко ХИЛЯДИ процента инфлация. КОЛКО ТРЯБВА ДА Е П*Р*О*С*Т човек за да гласува за ДБ? Те не са по малкото зло, те са САТАНАТА!
56
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Доказаха,че са по зряла партия от останалите! Тоест,след смъртта на ГЕРБ ги последва и ИТН! За загубата на ИТН е виновен еднолично само Слави Трифонов! Доказаха,че не могат да бъдат политици! Слави няма ясна визия и политики! Едно общо говорене само! Гласувах 2 пъти за Слави,и съм за ДБ вече! Слави сам унищожи партията си с едноличните си решения! Липсваха преговори с партиите опозиционни! Грешка огромна беше това!
55
1
 
2
 
! Отговори
релист преди 2 години
До АнонименХа-ха-ха.Много си зле с материята!
54
10
 
5
 
! Отговори
ДЕЛТА ВАРИАНТ.. преди 2 години
Ще смачка сценария на Румен Радев и ченгетата му от ДС/БКП......
53
1
 
8
 
! Отговори
Клепи преди 2 години
Хах Ристю Б.- Баницата.
52
3
 
22
 
! Отговори
Клепи преди 2 години
Кой бе? Ристю ли бе? Тва да не е Дневник? Ристю лае като куче само да споменат Прокопиев. Пинокио е пълно дъно и го доказа още от времето, когато беше премиер в правителството на ГЕРБ. Я му вижте фийда във фейсбук. Спечелил два региона в София и вече победител бил- ама я моля ви се- победител. Ще го забравят толкова бързо, колкото Радан Кънев. Ще си вземе паричките и ще стане евродепутат и той.
51
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии умират за да управляват.. ИТН 2 пъти можеше да направи някаква гнусна коалиция, но доказаха, че за тях властта не е самоцел. Особено ако предценят, че ще трябва да обслужват чужди интереси.. Вероятно медийте и олигарсите ще я унищожат тази партия, но достойнството никога!