Марио Русинов: Най-голям победител от нови избори ще е ДБ

Според доц. Александър Христов членовете на ИТН продължават да живеят в студио
Обновена: 11 авг 2021 15:05 | 11 авг 2021 14:35,
106

"Най-голям победител при нови избори ще се окаже ДБ", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Марио Русинов.

По думите му актуалният проблем на политическата сцена е липсата на диалог.

"В рамките на една година ИТН се промотираше като партия на промяната. Мислехме, че са споделят еднакви идеи", коментира той.

"Това са хора, които са живели в  студио и имаш чувството, че продължават да живеят в студио. На практика те нямат хора. Партията като новосформирала се такава е поставена в ситуация като първа сила", каза доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Още по темата
По думите му от ИТН не са успяли да убедят хората и потенциалните си партньори, че могат да са носители на промените.

"Допускаме, че част от електората, при евентуални следващи избори, ще се оттегли заради това, че са гласували за човек, неспособен да изпълни програмата си. Консолидират се хората в онова студио, които се надъхват един друг и те живеят в друга реалност", заяви доц. Александър Христов.

"Срещаме отрезвяване на позициите, математиката е безмилостна. Абсурдно е да нямаш възможност да седнеш на масата за преговори с 4 политически сили", коментира той.

Марио Русинов е на мнение, че ще има преливане на гласове в посока на БСП, а в момента ГЕРБ се ползват с ниско доверие.

"Има две тълкувания относно подкрепата на Трифонов спрямо Радев - това е или жест на помирение, или в момента опитват да се възползват от високия рейтинг на президента", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куковиците и ДПС са едно и също нещо, вижте как се подкрепят и тезите им са едни и същи!Хора мислете когато гласувате!
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ДБ имат няколко способни там Мартин,оня от СО милионера,те са за икономиката.Имат и един с ниско челце за електронното правителство и това са.
28
4
 
13
 
! Отговори
Петълчо преди 2 години
Кул за ГЕЛБ
27
1
 
4
 
! Отговори
Сидеров преди 2 години
Аз мисля пак да се включа,ако има нови избори.Само с едната пенсия се издържа!Пък и Чалгарите не премахнаха субсидийки.Мда.
26
3
 
2
 
! Отговори
Само Герб преди 2 години
само ЦСКА хаяхах
25
5
 
9
 
! Отговори
Ицо се преди 2 години
Показа и продължава да се показва кьорав като къртица в политиката. За малко да седне на дедо Доган в скута, сега се е запрегръщл с Мая и Корнелка - дето са жадни за власт, като Дракула за кръв. Не мога да разбера наивен ли е или комерсиален. А да гласувам за него да управлява държавна машина значи съм по-сляп и от него
24
1
 
8
 
! Отговори
Тоз пък преди 2 години
защо раздава оценки ПРЕДИ да е започнало новото НС да работи, ПРЕДИ да има излъчено от него правителство и тем подобни? Засега изказванията му са или само мечти или спекулации
23
17
 
15
 
! Отговори
Само Герб преди 2 години
Само Бойко
22
1
 
21
 
! Отговори
Аха, аха преди 2 години
Само в мокрите сънища на бат Ристю
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте бате си Бойко, освободени вече от него като Ристю, ментета на които не случайно предложи експерти и старите муцуни Дончева/Галева не стават. Или идва някой читав или години наред ще вървим напред назад.
20
8
 
1
 
! Отговори
expert преди 2 години
Странно е как ух "експерти" , ЦЯЛ НАРОД стана свидетел , КАК конституцията е регламентирала - Царя/Наода/ дава, но падаря/ парламентарнопредставените сили/ НЕ дават ! ...Ясно е че ИТН показаха на всички че са нужни промени в Конституцията за да може водещата политичека сила да състави правителство, а не групи " политици" да спъват работата, защото не са и дали постове!
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест олигарха Прокопиев който стои зад ДБ и Христо Иванов, тоя народ наистина е много, много, зле, няма никакъв шанс да му се помогне.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото по бързо итн изчезне толкова по добре за България. иначе влизаме в пълна национална катастрофа, жан виденов ще ви се стори песен.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е лъжа. Да БГ,които били анти герб болци, върнаха ББ на власт с протести 2013-14 година. Народа не го е забравил. Това са сороси,***,костовисти...
16
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ е единствената рационална политическа сила в българския парламент и това се вижда от самолет. Разбира се, задкулисието са майстори в намирането на ялови теми-заместители, като разни ***, ИК и пр. Но скоро все по-голяма част оот БГ народ ще прогледне за истинските теми, от които зависи нашето бъдеще: абсолютна нетърпимоост към корупцията, правораздаване и икномически растеж.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън ! Няма да доближат 20 те процента но се надъхват пред медиите. После се мислят за много оборотни и претендират за постове. С надуване на медиен балон нещата няма да се оправят. Два центъра могат да си противостоят в парламента, Останалите само могат да пригласят, без претенции за постове. А центровете са ясни ГЕРБ и ИТН.
14
3
 
4
 
! Отговори
верно преди 2 години
няма такава държава! Да ми кажете в коя друга държава е предложен чалгаджия продавач на плувки за премиер?
13
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
ИТН ше спичели ако Годжи смени Славуца... А Гацо Бацов е премиер :)))
12
9
 
21
 
! Отговори
от северозапада преди 2 години
Хареса ми онова остриганото, как им извади кирливите ризи на уж "сериозните политици от ДБ"!!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Жестоката истина: преди 2 години
Тук са победили отдавна кражбата и корупцията.На тях се крепи държавата, за жалост.Затова всичко е нагоре с краката.