Марио Русинов: Най-голям победител от нови избори ще е ДБ

Според доц. Александър Христов членовете на ИТН продължават да живеят в студио
Обновена: 11 авг 2021 15:05 | 11 авг 2021 14:35,
106

"Най-голям победител при нови избори ще се окаже ДБ", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Марио Русинов.

По думите му актуалният проблем на политическата сцена е липсата на диалог.

"В рамките на една година ИТН се промотираше като партия на промяната. Мислехме, че са споделят еднакви идеи", коментира той.

"Това са хора, които са живели в  студио и имаш чувството, че продължават да живеят в студио. На практика те нямат хора. Партията като новосформирала се такава е поставена в ситуация като първа сила", каза доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Още по темата
По думите му от ИТН не са успяли да убедят хората и потенциалните си партньори, че могат да са носители на промените.

"Допускаме, че част от електората, при евентуални следващи избори, ще се оттегли заради това, че са гласували за човек, неспособен да изпълни програмата си. Консолидират се хората в онова студио, които се надъхват един друг и те живеят в друга реалност", заяви доц. Александър Христов.

"Срещаме отрезвяване на позициите, математиката е безмилостна. Абсурдно е да нямаш възможност да седнеш на масата за преговори с 4 политически сили", коментира той.

Марио Русинов е на мнение, че ще има преливане на гласове в посока на БСП, а в момента ГЕРБ се ползват с ниско доверие.

"Има две тълкувания относно подкрепата на Трифонов спрямо Радев - това е или жест на помирение, или в момента опитват да се възползват от високия рейтинг на президента", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, които се прекарахме да гласуваме за ИТН сега е добре да се преориентираме, защото наистина се оказа един голям и скъп цирк, а самите те циркаджии. Поне се показа ЯВНО И ОЧЕИЗВАДНО, че за жалост всички останали партии са там не за да уплавляват, а за да дърпат кокала към себе си за лапаницата на кинти. Аз чесно казано дори нямам представа, как да ида да гласувам за някой от тези мерза*ци.
49
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най много *** имат ДБ, Прокопиев им плаща.
48
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувах два пъти за ДБ, но сега няма да гласувам. И те показаха, че ги интересуват само от позициите и порциите. Мислех, че тези партии ще надскочат егото си, но това е химера. Единственият шанс за някакво правителство извън ДПС и ГЕРБ, беше това на ИТН. Без ИТН ще трябва да се прави с поскрерата от ГЕРБ и ДПС. А това е политическо харакири. Сгрешиха всички, като не се разбраха. Но в крайна сметка и ДБ бяха част от властта при ГЕРБ. Жалко, но потенциал за повече нямат.
47
9
 
17
 
! Отговори
siroco преди 2 години
ДБ клакьорите се самозабравиха...........
46
18
 
11
 
! Отговори
Прост народ !!! преди 2 години
Платените коментатори на герб са толкова много и толкова ***, че само чакат статия и да мрънкат против единствените нормални и интелигентни хора в политиката !!! тиквата толкова го е страх от Христо Иванов, че е изкупил всичкото ***, само да говори тъпотии ! По зле сте и от троловете на Станишев, празни души !!!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Действията на шоу-миндите в парламента и изявите им в публ. пространство са заплаха за физическото и психическото ми здраве:- Ще се опитат да провалят актуализацията на бюджета, както в предния парламент провалиха актуализирането на пенсиите. Последствията този път няма да рефлектират само върху пенсионерите/тях, както се казва "кучета ги яли", а върху плащанията до края на годината във всички сфери.- Не остана психиатър, който да не им даде диагнозата.
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставят служебното, защото вече никой няма да излезе да гласува на нови избори.
43
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам сектантите от Не България да минат 4%. Извън София никой няма да ги подкрепи.По-скоро ГЕРБ ще ги спечели и ще направи правителство
42
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ нямат потенциал извън София, тези анализатори не знам на базата на какво правят прогнози. Избирателите на всички партии са се радикализирали и едва ли ще има голяма разлика след нови избори. Смешно ми е, че и лидерите на партиите си вярват, че ще има голяма разлика - доказателство, че са се самозабравили.
41
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опазил господ Продай България с техните инстанбулски конвенции и *** идеологии. Ще ни закрият завинаги.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медите пряко влияят на 1/4, на всяко действие противодействие още 1/4, са като скачени съдове За това е инфантилно да се мисли, че с тези игри могат да вземат връх, и неудобните ще изчезнат. Пропагандаторите живеят с тази игра, но би трябвало да са наясно, че в определен момент трябва да клекнат на реалното положение. ИТН, няма да изчезнат и в следващия парламент, и те трябва да водят протестните формации иначе малките, ще се прелеят в нов проект с други по сговорчиви лидери.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** не влизат ако има избори пак.Коалиция ЧЕРЕП+КОПЕЙКИН ще ги измести!
38
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абосютно верен коментар. Без значение е воят на умряло на троловете-клошари, нищо не променя той. ДБ качва подкрепа при последните вотове и тенденцията тази посока да се запази е повече от реална, предвид изявите на трупата ИТН.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да. Ако минат 4% ще направя купон:))))))))))))
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко Йорданов: Христо Иванов ми каза, че той трябва да одобри МС. Манолова ме посъветва: Обещайте му нещо и после не го изпълнете
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъто медиите създават мнението на безмозъчната дроп, България няма да се оправи... Сега същите ТЕ се надпреварват да плюят по ИТН.. Явно искат да я унищожат тази партия и вероятно ще успеят.. Жалко за България!
34
6
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Единственните победители ще бъдат Комунистите, Негово величество Царя и Българските Деца Невинни. Другите ще *** в Белене.Цар Симеон Втори,Семейството Му и Другарят Тодор Иванов Славков-Живков със Семейството си са Единственното Българско Правителство.
33
5
 
28
 
! Отговори
Наблюдателен преди 2 години
Хайде, започна се с новото промиване на мозъците на простолюдието ! Аман от продажни политолози, социолози и Слави Василевци (известен още като соло-та.шака на Грипена). То не бяха 70% подкрепа за протестърите-метежници (видя се, на два пъти, че в парламента няма такава), то не беше подкрепа за цър.вула с зелени чорапи - повече от тази на Лукашенко. И сега понеже видяха че Славчовците се ос.раха тотално, ни пробутват нова партенка - колко много народа заобичал тюфлеците от ДБ !
32
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Да ама не.
31
33
 
8
 
! Отговори
Me преди 2 години
ДБ, нямат алтернатива като партия на разума. Те, са единствените нормално изглеждащи в съвременния политически живот.