НС задължи Гешев да внесе доклад за разследването на полицейското насилие

Депутатите приеха и декларация, за да осъдят случилото се
78
НС задължи Гешев да внесе доклад за разследването на полицейското насилие
Снимка: БГНЕС

До 20 август главният прокурор Иван Гешев трябва да внесе в НС доклад за дейността на прокуратурата и разследващите органи във връзка с упражнено полицейско насилие на протестите през лятото на миналата година. Това решиха депутатите на извънредното заседание, на което беше изслушан и вътрешния министър Бойко Рашков, след като в петък бяха разпространени кадри, на които се вижда как униформени бият протестиращи на 10 юли 2020 г.

Депутатите приеха единодушно и декларация, с която осъдиха бруталното полицейско насилие.

„Определя това за позорящ акт на човешко и унизително третиране, забранен от Конституцията и от международните договори, по които България е страна“, пише в декларацията.

В нея е посочено още, че НС настоява за ефективно и безпристрастно разследване и за справедливо наказание, както на преките извършители и на ръководителите им, така и на отговорните лица за прикриването на техните деяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До Анонимен 33: Така де, да го доведат, но той се крие в Дубай, а нямаме споразумение за реадмисия с тях. Пък ползва протекциите на бившия Голям Брат, така че няма шанс, но нищо, не пречи да помечтаеш...
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно не очакваха народа да е чааак толкоз глупав и искаха просто да влязат в парламент, ГЕРБ да си управляват и те да им извиват ръцете за някой пост, поръчка. Единственото Слави просто искаше лично възмездие,че нали беше влюбен в Бойко и го водеше в Учиндол, на кино, ама не искаше да му даде влияние и оттогава се поболя, и хем го мрази хем го обича.
26
4
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До СССР: Алоооу, ББ НЕ Е ДЕПУТАТ И НЯМА РАБОТА В НС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ограмоти се, преди да дращиш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
11
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Тиквата да се покаже в парламента и да отговаря на въпроси,къде се крие тая проста мутра .
24
7
 
12
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Язе се чудя защо нни е главен прокурор въобще! Тази институция е само и единствено да оправдава и да не мъчи мафиотите и бандитите! Само си спомнете татарчев филчев цацаров! и сега гешев! тия хора НИЩО не правят! просто са там да пазят спокойния сън на всички които ни крадът убиват и мамят! И им се плаща за това де! Ай сиктир вече! НИКАКВА работа в полза на държавата не вършат! Ей на КТБ 6 милиарда заем теглихем всите отидоха в ахмед доган и делян пеевски гешев какво направи НИЩО!!!
23
7
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Колкото повече му налитат, толкова повече ще се множат присъдите за редник Радев.
22
4
 
11
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
НС не може да задължи Гешев за подобен доклад. Както и Гешев не може да задължи ръководството на НС да му предостави на крака доклад за еди-кой си проектозакон, дебатиран в парламента. Разделение на властите се нарича това. Вижте с какво се занимават, вместо да решават реалните проблеми на хората.
21
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ще представи доклада, но там няма да има инфо за текущи разследвания.Убеден съм, че не ги вълнуват разследванията, а търсят под вола теле. Няма да се учудя, ако му налетят на бой, тъй като все още важи ценоразписа на Божков, за тях ще е повече нули.
20
5
 
3
 
! Отговори
Десет, преди 2 години
не са ли малко повечко страните? За приноса на непоканените, но активно участвалите с благосклонното съдействие. И понеже отвори думата за равнопоставеност, прокуратурата не заведе ли няколко дела срещу участници, обвинени за..., но както разбираме, удобно е прекратила разследванията срещу полицаи. Тогава, къде е правото и правовата държава?!!
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой е мятал камъни по полицаите, трябва да бъде заловен и наказан съгласно закона! Но гербавите престъпници са ок вместо това да бъдат пребивани ДРУГИ хора, обезвредени и с белезници на ръцете! Огън за вас! Адски огън!
18
8
 
7
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 2 години
НС да си гледа работата. Гешев е независим, той не трябва да се отчита пред никого. Винаги е било така, така и ще бъде.
17
8
 
12
 
! Отговори
Майора преди 2 години
А кой ще разследва насилието над полицаите и дали в подходящ случай ще ви защитят , след днешното решение!
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като ви то донесе доклада какво ще го правите? Нали ви е ясно, че не можете да се месите на прокурорите?
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пак платих 350лв изравнителна сметка за теца. Циркове ни разиграват и ни крадат в същото време!
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде господа полицаи, по строежите има работа за вас. Щото за друго не ставате.
13
5
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
До 10:ЗАЩОТО НА ПРОТЕСТА ИМАШЕ ЦИВИЛНИ В ПОЛИЦЕЙСКИ УНИФОРМИ.ТОВА ГО Е ИМАЛО ПО ВРЕМЕТО НА ФАШИЗМА.И ПОЛИЦАЙТЕ СА СТОЯЛИ РЕБРОМ С ПРЕСТЪПНИЦИ В ПОЛИЦЕЙСКИ УНИФОРМИ ЗА ДМС ОТ 1500лв. СА ГИ КОПУВАЛИ САМО И САМО МАФИЯТА ДА СКРИЕ МИЛИАРДИТЕ СИ.ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА ТОВА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да знаем, че може да се мяткат камъни, да се ръгат полицаи с колове, да ги покриват със сено и да се пали, да се пръскат с лютив спрей и те да стоят мирно, без дори и да помислят да докоснат някой. Благодаря, че ни казвате че така може. Нали знаете, че ако се отметнете от думите си, ставате тоталитаристи.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом не е имало насилие срещу полицията, значи няма да има и срещу сегашните управляващи, когато наесен започне мандроването...
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тия работи не са ли секретни? Заедно със събраната информация... *** дребните душички. Тия няма да се занимават с данъкоплатците въобще. Дошли са с три задачи от олигархията и после ще се разбягат като хле бар ки.
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за полицейското насилие? А защо не и за насилието над полицаите? Аз смятам, че е справедливо да се покаже доклад и за двете. Все пак в един конфликт има две страни, нали? И понеже говорим за морал и справедливост, трябва да се покаже поведението и на двете страни. Така се прави в правовите държави! Ние нали искаме да сме такава. Тогава или доклад и за двете страни или никакъв!