Гешев преди изслушването: Чл. 24 от правилника на НС противоречи на Конституцията

Той пристигна заедно със заместничката си Даниела Машева и Сийка Милева
Обновена: 19 авг 2021 20:50 | 19 авг 2021 16:37,
94
Гешев преди изслушването: Чл. 24 от правилника на НС противоречи на Конституцията
Снимка: БГНЕС

"Член 24 от правилника за работа на Народно събрание противоречи на Конституцията. Това е така, защото има трайна съдебна практика, като обръщам внимание на решение номер 5 от 1995 г., когато е атакуван текст от тогавашния правилник за работа на НС. Там конституционните съдии са казали, че в парламентарни комисии не могат да бъдат канени президент, вицепрезидент, конституционни съдии и магистрати. Тоест в Народното събрание може да бъде поканен главният прокурор от самото Народно събрание", заяви главният прокурор Иван Гешев преди да бъде изслушан в правната комисия на парламента.

Той допълни, че  утре или в понеделник ще внесе искане към Конституционния съд за обявяване на текста от правилника за противоконституционен.

Още по темата
„Постоянните комисии, каквато е и Правната комисия, осъществяват парламентарен контрол. Трайна е съдебната практика, че по отношение на съдебната власт е недопустим съдебния контрол. Това е така, защото това променя баланса в държавата и в частност принципа за разделение на властите", поясни обвинител номер 1.

Той пристигна в парламента заедно със заместничката си Даниела Машева и говорителя на прокуратурата Сийка Милева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
другарю с каскета,а ходенето,всяка сряда при слънцето-вожд,на отчет ,на кой член,от конституцията противоречи,не забравяй,че Народното Събрание е началника на твоя началник-слънце.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чл.5 ,,Всеки нарушител,който си закупи депутатско място ще иска да се оневини като натисне съдебната система,,. Явно Конституцията не допуска такъв произвол. Най- вероятно Гешев е ,,неудобен,, защото единствено той ,,не играе,, с олигарсите . Има и такъв неподкупен магистрат, явно.
79
2
 
5
 
! Отговори
На прав път е! преди 2 години
Както обичат да пишат протестърските ***, щом толкова квичите, значи Гешев е на прав път!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният прокурор Иван Гешев не дължи обяснения на никого за действията си. Четете Конституцията. Защото тя ще започне да ви удря вече яко по комунистическите чутури!
77
7
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Да попитам само,не за "приятел" а за себе си!Гешев,твоето НЕ Е Е ОЧИ А ДУПКИ БРЕ ЧОВЕК!! КАК КЛЕПАШ БРЕ ГЕРБЕРСКА МУТРО???-:((((
76
2
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Не разбрах прашката къде тръгна ?!?....И къде беше завършил?
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
д-р Ива Митева го е писала, как ще е противокоституционен и едно око е хвърлил почтеният консул на Барбадос. Какви "велики" умове са се събрали в НС?
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дрогари малки каскети и плиткоумни гербаджии които още тролите, парите са на привършване Винету и главния каскет смело ще влязат в някой отряд в централния и ще благоденстват. Но вие кво ще правите с тази си работна автовбиография и склонност да целувате ауспусите на посредствени хора?
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Гешев , чалгарската ***.
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде в Конституцията не пише, че НС нямат право да го викат. Пише да не се месят в работата на магистратите по конкретни дела. Не пише, че не може да се задават въпроси и да се иска разяснение по дела от значение и в интерес на обществото и държавата.
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спазването на Конституцията е задължение на всички, особено на тия дето правят законите. Харесва,не харесва, това е! Спазвайте висшия закон на държавата!
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче само троловете на Радев лаят в несвяст. Получили са пари милите
69
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев си е бетон. Само лаят, щото не им е удобен. Скоро ще му се молят да не ги подвежда под отговорност:)))))))))))))))))))))))Щом толкова искат да го махат, значи си върши работата.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драпаха, драпаха, драпаха да го свалят и най-накрая с кански мъки го молиха да дойде в Парламента. :))))))))))))))))))))))))))
67
8
 
3
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Текста визира магистрати , къде се бута Каскета при магистратите , като си е най-обикновен милиционер от школата в Симеоново
66
7
 
5
 
! Отговори
''БРАВу� преди 2 години
До МАФИЯТА ПРЕВЗЕ БГ... А ДО СЕГА , ПРИ ГЕРБ КАК БЕШЕ ?Мутра - милиционер - прокурор , мутра - милиционер-прокурор...
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво представлява т.н. "вътрешно убеждение" на съдията? -----////----- А какво представлява вътрешното убеждение на прокурора, който може да замете случай на полицейско насилие под килима, без никой да може да му каже копче - и съвсем еднолично. Съдията не е сам, а са състав и решението може да се обжалва, на няколко инстанции. Прокурорът може да те вкара в ареста за 8 месеца и след това да ти кажат - извинявай!
64
7
 
8
 
! Отговори
среден 3 преди 2 години
Тоя чете Конституцията както Баце Винету. Така са ги учили в школата на МВР
63
2
 
3
 
! Отговори
мак преди 2 години
Тъй тъй, сети се за това чак когото го привикаха. Или поканиха, все тая.
62
6
 
6
 
! Отговори
МАФИЯТА ПРЕВЗЕ БГ.. преди 2 години
ГЛ. ПРОКУРОР - ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ.....