Кадиев убеден: Парламент до към 15 септември и избори ноември

С измама не може да има кабинет, смята депутатът
Обновена: 19 авг 2021 12:41 | 19 авг 2021 12:40, Красимир Ангелов
72
Кадиев убеден: Парламент до към 15 септември и избори ноември
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори са почти неизбежни, смята депутатът от парламентарната група на коализия "БСП за България" Георги Кадиев.

"След разговори с ИТН тази сутрин и въпреки говоренето на ДПС за избори през април, не виждам изход", написа Кадиев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Ние+ДБ+ИБГНИ сме малко, с ГЕРБ и ДПС не искаме, с трикове от типа напускане на залата и игра с кворума би било откровена измама. Жалко. Егото е на път да победи разума", написа още депутатът и продължи:

"Парламент - до към 15 септември и избори ноември. Единственият смислен изход е ИТН да се върнат на масата за преговори".

Както е известно, днес в парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново подчерта, че неговата формация "е в опозиция" и няма да подкрепя сформирането на кабинет в рамките на този парламент.

Според Мая Манолова от ИБГНИ пък отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос", коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Виждам, че суверена пак е влязал в роля- да се жали ,да го мързи да мисли ,да вярва на мошениците да се оправдава,все едно нищо не зависи от него.Нали гласувате бе,да не би марсианците да пращат тия негодници в парламента- вие гласувате за тях , да сте мислили на време а не след дъжд качулка
58
2
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Нарича се Политическа Импотентност, Безсилие да се справиш с една нормална задача. Подобно нещо не може да се случи в цивилизовани държави, където Президентът Не може да вдига юмрук СРЕЩУ партии, защото за престъпленията, каквито и да са те, си има законно избрана Съдебна власт. България ще тръгне ЕДВА СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И ТО - АКО НАРОДЪТ Е МЪДЪР. ЩЕ ВИДИМ.
57
9
 
1
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Харесва ми как президента спокойно, хладнокръчно изгирава ходовете, с точността на грос майстор. Предвидил е президентските избори да са в края на Октомври, където след силна кампания да спечели 2-ри мандат, и вече около 15-20 Ноември може да са парламентарните, на които я се явят 35-40%, я не. Следва почти същата конфигурация и служебното правителство на Радев ще ни управлява поне до 4-тите избори през Февруари- Март 2022г. ГЕРБ-ерастите могат да си пишат глупостите. Вече не пречат на никой.
56
0
 
6
 
! Отговори
гласувахме преди 2 години
за този парламент и разбрахме ,че нашите грешки ни характеризират.Дали на следващите и по- следващите ще се поправим ? Едва ли!На тази държава не и е необходим парламент със заядливи ,невъзпитани , един друг заливащи се с омраза ,ехидни и е голямо его персони / непокрито его/.
55
2
 
6
 
! Отговори
ф преди 2 години
До ОберщурмбанфюрерАз преди време писах, че по времето на Борисов живяхме макар и в относително спокойствие и че за целия този т.нар. преход господин Борисов ще си остане най-добрият министър-председател. Цъкаха ми минуси. Продължавайте да цъкате. Белким де нацъкате.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някак си всичките партии са опозиция... Никой не иска да управлява бедна България!
53
2
 
8
 
! Отговори
Ами преди 2 години
айде върнете им на ИТН правителството начело със шнорхела и те ще се върнат на масата на преговорите - можете ли?
52
2
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
От кога опозицията има председател на парламента?
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До херо оказа се ,че само Борисов може да гради честно управление !!!!
50
5
 
20
 
! Отговори
aloooo преди 2 години
Целта на бавенето на мандатите е да няма избори 2 в 1 , защото машинното гласуване на го позволява.... а колко милиони се дадоха за тия *** машини... така изборите пак ще се оскъпят за сметка на нашите джобове! Хора , бдете ,този през.д.нт, от европейци ще направи папуаси...
49
0
 
4
 
! Отговори
точка преди 2 години
както са ви казали. точка.
48
1
 
12
 
! Отговори
извод преди 2 години
Какво му е лошото да си опозиция? Не носиш никаква отговорност, критикуваш от време на време, а заплатата си върви, даже и да не посещаваш сбирките. След поредното увеличение на ток,парно и вода, средната заплата в обществения сектор пак ще понарастне и т.н.
47
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко се задава от далечината на бял кон! Още по-ядосан!
46
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям ум се иска за да спечелиш изборите и да си в опозиция. Да имаш председател на НС и да си в опозиция. Да председателстваш най-важните комисии в НС и да си опозиция. Принос към науката политология, учете се студенти от хората с музикално образование.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще правим избори, докато намерим верните хора. Това е цивилизования начин, а не като талибани с калашници по улиците. Повече за сегашните няма да гласуваме, ще се появят други.
44
7
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Съдейки по форума, доста българи живеят с идеологическото самовнушение, че са свалили "тиранът" и "човекоядецът" другарю-господин Б. Борисов. Дотук добре! Дали обаче същите гласоподаватели разбират, че са направили поредния грешен избор? България е най-голямото световно политическо шоу гледано в чужбина. Отдавна съм идейно убеден, че напускайки България преди 6 петилетки в посока 'Дивият Запад' съм направил най-доброто нещо в живота - за мен и за моето семейство.
43
10
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МИНАЛАТА СЕДМИЦА В ЧЕТВЪРТЪК СЕ ГЛАСУВА КАБИНЕТА НА ИТН! 1 СЕДМИЦИ РАДЕВ НЕ Е ВРЪЧИЛ ВТОРИЯ МАНДАТ ЩОТО ТАКА ХИТРО УВЕЛИЧАВА УПРАВЛЕНИЕТО НА СЛУЖЕБНОТО СИ КАТО БАВИ И БАВИ И БАВИ!
42
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
До джиПкатъУви провяна няма. всички лица дето се пишат нови са ми добре познати мафиотчета от 1989 до 2009г
41
11
 
26
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Фактите уважаеми сънародници са следните:ГЕРБ натрупаха много негативи и ББ никак не помага в изчистването им, НО - покажете ми друга партия в България, която има тази подкрепа след 3 последователни правителства? Всички нови, с целия си натрупан потенциал (негативен вот към ГЕРБ) едвам се изравняват с ГЕРБ. И всичко това в най-честните избори по правила на новите партии.Замисляли ли сте се върху тези факти?
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на избори! Този път Патриотите и Възраждане ще влязат в парламента! Браво на сегашните т.н. партии против статуквото! За нищо не ставате самовлюбени алчни политици! Вие се сами се изчегъртахте! И дано да е за дълго! Видяхме, че сте импотентни да направите каквото и да е правителство! Вървете си по-скоро! Нямаме нужда то вас!