Кирил Петков: Не може отделни бизнеси да платят цената на цялото общество

Министърът на икономиката призова час по-скоро да се актуализира бюджета
Обновена: 19 авг 2021 19:25 | 19 авг 2021 18:51, Петя Славова
55

Актуализацията на бюджета е изключително важна, за да продължи бизнесът да получава помощ от държавата заради Ковид кризата. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков и бизнеса. Те обсъдиха дали е необходимо налагането на нови мерки, предава Bulgaria ON AIR.

Според икономическия министър поредно затваряне на бизнеса ще бъде пагубно. За да продължи изплащането на помощи към работодателите, е необходима актуализация на бюджета.

Още по темата

"Ако няма такава актуализация, всички браншове са под огромен риск – особено туристическият и ресторантьорският. Без средства, затварянето на тези бизнеси е абсолютно нечестно. Не може някои бизнеси да платят цената на цялото общество, защото сме решили, че те са най-опасните. Хем ги затваряме, хем не им даваме никакви помощи", коментира Петков.

Работодателите поискаха да не се затварят изцяло бизнеси, а да се подхожда според оценката къде е най-висок рискът от заразяване. От ресторантьорския бранш са категорични, че бизнесът няма как да работи на 30% капацитет при 100% разходи.

"Няма как с 50% капацитет, или с 30% - както е желанието на здравните власти, да се покриват 100% разходи. Към този момент, финансова подкрепа от страна на държавата няма", посочи председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

На срещата в Министерството на икономиката бяха предложени 34 идеи за справяне с финансовата криза от пандемията.

Министърът на икономиката потвърди, че няма да има задължителна ваксинация на служителите в бранша.

.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
Какво иска тоя ричи, нали в момента всичко работи, не можеш да си намериш място. Той - подкрепа я няма. Ще ревеш, когато ви затворят, а не сега ей така, да не е без хич, вижте ме, колко съм важен.
27
2
 
17
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Платиха им за протеста. Сега няма кой да плати и кибичат на плажа.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може цялото общество да плащаме на бизнеси, които не сме ги накарали да развиват. Като слагат надценки 300% или 500% и лапаm с години от скъпарските надценки - що не реваха? Да си продават колите и да се оправят! Като не може да работят - да се затварят! То и без друго всеки втори в българия вари кафе и продава вода.
25
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестираха при Борисов където се живееше много по добре, а сега защо няма протести се чудя? Сега затъваме в кризи, цените растат и никой не протестира да се свали служебното правителство. Тези ще фалират държавата и никой не се надига. Защо???? Партиите на протестите бяха срещу Борисов, а смеят ли да се надигнат срещу Радев? Виждате ли в каква държава живеем
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22 Така го командват от ДС/Радев/Божков/Решетников...
23
9
 
19
 
! Отговори
п.р. преди 2 години
Кокорчо и канадския сдкакалец опоскаха държавния бюджет. Окрадоха де що имаше и сега реват за още. Това не са министри, това са измамници. Сигурно натрупаха милиони. Усетиха къде са парите и хайде, министри. Това не е правителство о банда мо.ше.ни.ци.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 Бившата съпруга на Борисов, както и дъщеря им, имат американско гражданство, на Борисов не му трябва. Де, всички завършили "милиционерското", да са били: главен секретар на МВР, два мандата кмет на София, три успешни мандата, премиер...
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боко за 12 години ни нареди непосредствено след Люксембург и точно пред Нидерландия, а тия бандюги сега ни окрадоха за 3 месеца!Разпространявайте другари!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв бизнес бе Кире, тези само перат пари и укриват данъци. Пералня за нарко парите и места за пласиране.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 Че, да неби, само ГЕРБ, да напусна залата при президента, като видя Петков? Излязоха почти всички, остана само ДБ и Мая, да се гледат и чудят, как да пробутат бюджета на Петков.
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е самозванец и шарлатанин. Никакъв министър не е.
17
5
 
21
 
! Отговори
Абе преди 2 години
от къде ги намери Радев тия бандюги бе! Прокопов ли му ги събира от цял свят най-отявлените гепаджии.Тия така се сработиха за два месеца да крадат, че с години не можем да се справим да запушваме дупки в бюджета и пълним язовири. После пак Боко ще ни е виновен, че семе на опашката в ЕС. Ами че то на 4 години веднъж да ти сложат един такъв експертен крадец и си се върнал в първи клас.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя кога някой завършил милиционерското ще си върне канадския паспорт (то като че ли някой ще му даде де ;)).
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бе Кирее стреснаха те с паспортите ти и те опитомиха мн бързо мутро чалгарите, стига с тия ресторанти бе, Балканска кръчма да се прекръстим май по добре, не България.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не щеме ний харвадр-марвард! Искаме си милиционерското училище и каскетурата! Да живей другари! Ний сме прости и прости си искаме....или май нещо такова каза загорелото прассе от банкя.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех канада ,еех Канада, ще продам червената си Лада, ще продам последната си риза, за билет до Монреал и виза. Такива дезертьори ли сега ще идват и ще ни четат морал. Дето първи си биха чукалата след 89
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, като и Рашков, "луд умора няма". Малко да им отпусне верижната Радев и гледай, какво става...
11
7
 
14
 
! Отговори
Търпим садизма Ви преди 2 години
Кире,май взема измъчения и изстрадал българки народ за боядисани врабчета!Кирерберекет версим от теб и твоите дипломи,гражданства а и от теб самия! Разбираш ли брат бял ден не видяхме от теб и такива като теб... Взимай си чукалата и търси по-големи балъци от нас Бог знае може и да намериш,само се умитаи по-скоро да не стане късно и да мъчиш да прескачаш оградата на аеропорт София както на аерогара Кабул
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам бизнес. Що с моите пари от моите данъци ще се дават пари на хора, където цял живот са лъгали държавата като укриват доходи... плащат уж минимална заплата и лъжат държавата с осигурителните вноски понеже им дават разликата от заплатите на ръка. От къде на къде ние, където нямаме бизнес ще си плащаме всички данъци и осигуровки до соттинката както си е... а бай Киро и други мушениции ще доооят държавата като краваа?
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гербавите са активизирани за последно, зер бой последен настана! Ако на следващите избори не запазят блокиращата си квота са обречени.