Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?

Новият проект се оформял около Кирил Петков и Асен Василев
Обновена: 26 авг 2021 09:03 | 26 авг 2021 09:03, Елка Василева
137
Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?
Снимка: архив, БГНЕС

„Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, каза социологът Андрей Райчев пред bTV.

По думите му този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

Още по темата

Според Райчев поради тази причина е възможно при опитите за съставяне на кабинет с третия мандат партиите на протеста да направят компромис.

„Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която трябва да построи отношения върху едно име. И всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще“, смята Райчев.

Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

Според социолога Добромир Живков този момент за БСП е стратегически. „За БСП е стратегически важно да се бори за кабинет. БСП не са във възходящ тренд и нови избори няма да са в тяхна услуга. Те ще положат максимални усилия, но ключът се крие във възможността за компромиси с „Има такъв народ“, каза Живков.

И Живков, и Райчев са категорични, че високо одобрение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев.

„Той отново влиза в кампания с висок обществен ресурс и това няма как да не изиграе роля. Ако не се случат драстични събития, малко или много победата на Радев е предизвестена“, смята Живков.

„За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие“, смята Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето Ники Василев и Милен Велчев бяха абсолютно едно към едно с тези новите , изводите си ги правете сами
21
14
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Няма нов,нито стар играч, а Законният Цар на Българите(Източните Гали! Негово Велипество Цар Симеон Втори трябва да заеме своят Престол,както във Блгородна Франция (Западна Галия)това трябва да стори Негово Величество Крал Йоан Четвърти. След възстановяването на този порядък ще последва ревизия на Монархията и създаване на Нова Аристокрация чрез посвещение на всяко наше чисто етнически дете от мъжки и женски пол в Княжество.Пазете Царя от евреите като Соломон Паси,които го държат под арест и шан
20
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Да не говори за крадците от Възраждане, които почнаха да крадат още преди да са влезнали в Парламента?!Това е прецедент в световната история!Но като знам акъла на *** нищо чудно да влезнат, *** реално си е мазохист!
19
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Василев е фалирал собствената си фирма Everbread с 9 милиона британски лири. Откраднал интелектуална собственост. Съден и осъден. Отървал се със споразумение, но съдружника му от чужбина казва,че Василев е много умен мушеник. Кирил Петков лъжеца канадски е нарушил Конституцията като предоставя документи с невярно съдържание.Заедно с Василев и бащата на Кирил-Петко Петков перат пари от години като продават имоти на данъчна оценка. Далаверите са огромни.Тези ли са НОВИТЕ ИЗМАМНИЦИ СПАСИТЕЛИ?
18
5
 
18
 
! Отговори
1-ГОДИНА.... преди 2 години
...БЕЗПЛОДНИ НАПЪНИ И МЪКИ НА КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ ....ДА ОБЪРНАТ ПАНИЦАТА НА БЪЛГАРИНА И ДА МУ ВДИГНАТ ХЛЕБЕЦА....Е, ПОНЕ...ПОСЛЕДНОТО ГО УСПЯХА С 20%...ХА,ХА,ХАААА....ДА НИ Е ЧЕСТИТА "ПРОМЯНАТА"!
17
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сметка на това "дипломите" на наш гешефф е радост и бокотиквуна от помощното милиционерско училище за имбеццили в симеоново са истински.
16
0
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Фалшиви са единствено кренвиршите, които ядеш.
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що няма клип с тоя гербер, та да се посмеем?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би при следващи избори коалицията да е герб-дпс .Такава посока ми се струва . Друг е въпроса , че при такава коалиция ще има доста протести
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на Фикуранта ли ще е "новия играч"? Прави впечатление, че само червените социолози предварително знаят коя партия била изчерпана и коя ще блесне на хоризонта. Случайност?
12
14
 
10
 
! Отговори
Доживяхме! преди 2 години
Шок и ужас тресе протестърската ко чи на! Най-накрая читави хора на хоризонта. Благодарим ти, Боже!
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пламен Пасков вътре!
10
11
 
8
 
! Отговори
Доживяхме! преди 2 години
Шок и ужас тресе протестърската ***! Най-накрая читави хора на хоризонта. Благодарим ти, Боже!
9
12
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кирил Петков е мошеник и грозник. Попълнил е декларация с невярно съдържание, за да стане министър. Оттук следва, че и заводът за колички за голф утича в канала.
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата са мошеници и измамници, абсурд.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да се заформи проект около тях, но не за сметка на "протестните", а на герперуите и бкпто. А лайчев...да си лае.
6
11
 
28
 
! Отговори
ПО-ДОБРЕ ГЕРБ... преди 2 години
..ОТКОЛКОТО ЛЕЖАЧИТЕ ПО ТРОТОАРИТЕ И ЧАЛГАРИТЕ ....КОИТО ПОХАРЧИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И МУ ИЗЕДОХА ХЛЕБЕЦА...../вдигат го с 20%../...БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАЗДЕЛИТЕЛЯ НА НАЦИЯТА ---СмРАДЕВ!
5
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро канадеца с фалшивата диплома от харвард дето срича на английски ли се радва на широко обществено одобрение. Ама те щом гласуваха за СЛАВИ може вече всеки да ПРИПОЗНАЯТ. Прocтите българи. Ей затова никой не ни иска в Европа.
4
14
 
6
 
! Отговори
Ебльо преди 2 години
До 1Викаш по добре Бочето, и без това халката ти е привикнала на неговото лашкане
3
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не се върне БКП и Питинофилите - гласувайте за ГЕРБ! Слави го видяхме, че отдолу му прозира червената фланелка на Радев и Корнелия а и все с бивши членове на БСП се е обкръжил "левакът му с левак"