Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?

Новият проект се оформял около Кирил Петков и Асен Василев
Обновена: 26 авг 2021 09:03 | 26 авг 2021 09:03, Елка Василева
137
Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?
Снимка: архив, БГНЕС

„Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, каза социологът Андрей Райчев пред bTV.

По думите му този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

Още по темата

Според Райчев поради тази причина е възможно при опитите за съставяне на кабинет с третия мандат партиите на протеста да направят компромис.

„Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която трябва да построи отношения върху едно име. И всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще“, смята Райчев.

Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

Според социолога Добромир Живков този момент за БСП е стратегически. „За БСП е стратегически важно да се бори за кабинет. БСП не са във възходящ тренд и нови избори няма да са в тяхна услуга. Те ще положат максимални усилия, но ключът се крие във възможността за компромиси с „Има такъв народ“, каза Живков.

И Живков, и Райчев са категорични, че високо одобрение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев.

„Той отново влиза в кампания с висок обществен ресурс и това няма как да не изиграе роля. Ако не се случат драстични събития, малко или много победата на Радев е предизвестена“, смята Живков.

„За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие“, смята Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"протестните партии са в ъгъла."??? Що за изказване??? Що да са в ъгъла??? Ми Кирил Петков също е участвал в протестите, следователно и той е от тях. Как така хем "протестните партии били в ъгъла", хем се изместили от "нов проект около Кирил Петков и Асен Василев"???Нещо ти куца логиката, Райчев, май е време и тебе да те пенсионираме? А?
41
4
 
17
 
! Отговори
КАЖИ СИ БЕ РАЙЧЕВ... преди 2 години
КАЖИ СИ , КАК ГОТВИТЕ НОВИЯ ПОЛИТ-ПРОЕКТ..."КИРЕ-ЛИБЕРАЛО"---НАРЕЧЕН ЗА БЛАГОЗВУЧИЕ "КАНАДЕЦО"....С ДАЛАВЕРАТА НА НОВИТЕ "ИЗБОРНИ МАШИНКИ"...ХА,ХА,ХААА..... ПРИЗНАЙ СИ БЕ ЛАЙЧЕВ ....НЕ Е СРАМНО...!
40
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пък боку знаИ конграчулейшънс
39
3
 
0
 
! Отговори
Харвард преди 2 години
Информация се дава само на бивши възпитаници. Пробвай Alumni и ще видим докъде ще стигнеш.
38
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойчеее, Бойчеее стягай колана, че тая каша където я забъркаха по харвардски крадците източили 2 милиарда за 2 месеца............ти ще я оправяш Бойче. Като добавим и хиперинфлацията с цените на тока, и другите зулуми няма да ти стигнат още 12 години да изчистиш България от ме.коте.ли.
37
0
 
18
 
! Отговори
теб гледа мен вижда преди 2 години
Кривогледия номенклатурник с лявото око гледа Изкукунделия Нинова, с дясното Фигурант Радев.
36
6
 
25
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Издържи ли Гешев, Радев отива в канала с цялата пумия.
35
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, който се из**** върху Конституцията ни! И ще го правите лидер? Защо? Знамето ли ще палите? Химна с тоя на Англия ли ще сменяте? Тоя дето излъга за власт, като потъпка най-висшия закон на държавата не ни го навирайте в лицето. А другия си го пратете при кралицата, там да краде труда на хората, плагиата му с плагиат.
34
0
 
2
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Не са десни, БСП не са леви. Съществува само една лява и дясна ориентация, но тя не е политическа.
33
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Киро канадеца с фалшивата диплома от харвард дето срича на английски ли се радва на широко обществено одобрение." ___________________________ Лесно е да проверите в "Харвард" фалшива ли е дипломата - имейл, тел. обаждане..... Също, той е учил в образователната система на Канада. Там, за разлика от България, не може да завършиш, ако само сричаш ... на езика!
32
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов идва на бял джип.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя е като папиломовия математик - не му се сбъдват врачуванията, въпреки да се супер неуточнени.
30
3
 
21
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Тримата Василев, Спецов и Петков са скачени съдове. Нали за това Асен Василев поставил условие, че няма да е министър ако не са заедно с Кирчо и Спецов? Спецов продал фирмата си на сламено лице заедно с огромен дълг. Лицето е някакъв безимотен и беден кло.шар. Издирват го.Знае се кой е на документи. Но лицето е изчезнало. ГЕРБ питаха дали не е убит. Другите двама също са с двата крака в тинята. Те са скачени и действат заедно по схеми. До седмица ДПС ще изкарат документи.ИТН вече ги разкриха.
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Райчев, ти сериозно ли? Нов проект около двама приятели лъжци? Я изкарайте кои са родителите на тия двамата дето така ги лансират. Наистина ли вярвате, че народа е толкова изпростял че да не сметне 2 и 2? Казахме ви, не искаме децата на дъртите комунисти, дето избягаха от държавата след фалита на 19 банки, ограбването им и това на пенсиите и здравните осигуровки на хората. Искаме данни кой от къде е, с какви пари се е финансирал. Все въпроси, които угодно се заобикалят. Защо ли?
28
2
 
27
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
КОМУНИСТИ ,ЛЕВИЧАРИ , ЛЕЖАЧИ ПО ТРОТОАРИ И ЧАЛГАРИ...ВСЕ ОТБОР ЛА""АРИ......ОТТИЧАТ ВЕЧЕ У КАНАЛА, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.....
27
3
 
17
 
! Отговори
Политическото бъдеще преди 2 години
От дъртия комунист Андрей Райчев няма какво да научим. Иначе, Радев и Нинова каквото и да направят никой не може да ги спаси, защото политическото бъдеще на Европейска България ще бъде решено в Брюксел и в Белия дом, още повече ,че предстои война, след която някои политици ще трябва да се укриват от ударите на закона...
26
4
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Василев какво е правил и от кого е гепил, не ме интересува, след като не е нарушил български закон. Но К. Петков очевидно е нарушил. И сега се опитва да върти и суче, за да прикрие този факт.
25
4
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Правилния израз е не българин, а "***". Българите като цяло са умни хора. А тези, които гласуват за Възраждане, Румен Петков, Майчито Манолова, Георги Първанов, Фандъкова и тн реално са си *** и мазохисти!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина все чака някой месия да го оправи!
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да, нали Кирил и Асен са олицетворение на Никито Василев и Милен Велчев . Да не са дошли за 5000 лв заплата