Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни

Със 17% се е увеличил броят на нелегалните през август спрямо юли 2020 г.
Обновена: 27 авг 2021 12:26 | 27 авг 2021 12:22, Камелия Цветанова
303
Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни
Снимка: БГНЕС

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Още по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инак нямало да увеличават капацитета, имало още 200 места в елхово ама и обекти готови имали, реновирани. кое сега е истината? ще увеиличавате или не? колко мангущанеца ще приемете? жени от къде ще им намерите. то за българчетата без пари няма, тея какво ще ръгат? те от афганистаня бегат щото тея са тези за които нема по 4 жени и трабва цял живот на ръкоделие и да си бъркат по дупките.
119
7
 
5
 
! Отговори
пророк агмед преди 2 години
айде да дойдат малко повече афганци че те поне имат топки като портокали и че ометат върхушката за три деня като решат че не им е хубаво. гладни и жадни за живот, ще заплодят и нашите силиконясани офъкани със скалпел юбавици ще има и бум на раждаемоста. а *** да работят усърдно че върхушката и афганската челяд ще иска хранене. давай ***, пърцуцито свърши, идва волския впряг и ти ще си добичето.
118
2
 
10
 
! Отговори
ДжапанкЪ преди 2 години
""""""Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни"""""" ---- Как, бе????Има три пътя!!!! Първият път е през Узбекистан или Туркмения, в Казахстан, Русия и в Турция. Втория през Туркмения, Каспийско море, Азърбейджан и в Турция. Третият през Иран и отново в Турция! Всички съседни на Афганистан държави закриха границите си под ключ!!!!
117
0
 
1
 
! Отговори
Райчев преди 2 години
Идват нови играчи във вид на човешки маси.
116
1
 
10
 
! Отговори
сигнализатор преди 2 години
рашкОФ , този сигнал сигурен ли е или си ходил до пазара ?
115
1
 
1
 
! Отговори
нормален преди 2 години
до бай Пешо : това е факт неуспорим !
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бежанците сигурно няма да им се иска пср тест или доказателства за ваксинация срещу ковид, за влизане в България!
113
4
 
15
 
! Отговори
и те така другаре преди 2 години
фигуранта да посрешне тия огромни маси с хляб и сол , импексова да им дръпне една реч и да им раздаде партийни билети . избори идват , подкрепа трябва . а и да си платят членския внос на място .
112
6
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
Единствено бат Бойко Борисов знае как да се справи с емигрантите!
111
2
 
4
 
! Отговори
Т преди 2 години
До ИСТИНАТАСАЩ е световният лидер в спонсорирането на тероризма. България е само васал, ще се подчинявате. И планове да кроите.. Не утежнявайте кармата си, защото от този товар няма лесно да се освободите, просто няма начин
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков само установява някакви проблеми. Само никакви решения. Без Борисов започва прием на имигранти и бежанци!
109
0
 
8
 
! Отговори
? преди 2 години
Ще им правим ли безплатни ПСР тестове? Живо се интересувам!
108
3
 
20
 
! Отговори
Bobi преди 2 години
Радев е виновен и трябва да понесе отговорност за всичките неща, които се случват от както той е едноличен властващ в нашата държава. И за починалите хора носи той отговорност и за пропуснатите ползи даже .Айде със същия аршин мерете сега, както при Бойко беше. РЕЖИМЪТ НА РАДЕВ НОСИ САМО СМЪРТ.
107
1
 
9
 
! Отговори
балък преди 2 години
Границите с Турция, Гърция, Македония и Сърбия трябва да се минират отново, пък който идска да минава!
106
2
 
16
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
*** кво ги настанява тоя шемет, даже ако иска да изпрати дъщеря си с питка и баница да ги нагости...Ремонтирали център за тия фалафели...ремонт на исторически ценности не се прави, а ги срутват иначе за хасмукарите ще ремонтират специално за да ги настаняват! Оставка и право в кофата!
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още чакаме от рашкоф доказателства за подслушванията. Кой,кого, кога и за какво е подслушвал? А дотогава обещах да наричам рашкоф гнусен лъжец. Ето пиша го пак: рашкоф е гнусен лъжец! Моля не го трийте, защото това е самата истина.
104
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Преди време защо български държавни служители са настройвали руски държавни служители против Живко от Варна ?
103
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пеша ли идват или с мерцедеси :)))
102
10
 
0
 
! Отговори
от ГЕРБ преди 2 години
Ние от ГЕРБ много се радваме че авганистанците ще дойдат у нас и ги чакаме с нетърпение та да видите вие какво е като го няма господин Борисов. Хак да ви е. На нас ще ни е добре.
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ имаше един читав министър на МВР - Богомил Бонев. Останалото - смешници, въжеиграчи, мутри, сламени човеци и истерици с мозъчни увреждания.