Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни

Със 17% се е увеличил броят на нелегалните през август спрямо юли 2020 г.
Обновена: 27 авг 2021 12:26 | 27 авг 2021 12:22, Камелия Цветанова
303
Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни
Снимка: БГНЕС

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Още по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дайте пари, ордите идват, оградите да оправим, сякаш това ще ги спре, знаем какво юе ги спре ама са нови времена и прекалено евтино ше излезе на гусина министра.
139
1
 
13
 
! Отговори
до 170 преди 2 години
Само, че Сърбия и Унгария като ги спрът и всички останат тук ще ти сцепят простия ***!! Личи си че си отороче на оная рая която преди 600 години така е мислила и за османците - "ще дойдат, ще поседят, па или ще си идат или ще продължат нагоре" НУЛА прогрес, НУЛА научено от историята!!!!
138
10
 
0
 
! Отговори
Не съм запознат преди 2 години
Имам, но не гласувам. Учил съм за да работя на мястото където съм. Аз не обвинявам политици и т.н. за мизерното си положение и не чакам на някой да ми нареди нещата. Да е знаел ама не е. Баща ми е добре, взех му VW Touran 2017 - 27к преди месец и половина. Успех с голфовете на по 10 години и с проблемните ви политици :D :D
137
4
 
18
 
! Отговори
треперко преди 2 години
Бойко Борисов нама къща в Барселина Бойко Рашков има 19 имота и има възможност да ги настани и нахрани и обслужи.
136
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
И какво толкова ще стане? За да ги спрем трябва да ги разстрелваме, а това никой няма да ни го позволи в момента. Тогава какво толкова имаме да го мислим и да харчим излишни пари. Дори и да ги хванем пак не може да ги депортиране обратно. По-добре направо ги пускайте да си преминават през един коридор, те и без това не искат да се спират тук. Германия да му мисли.
135
0
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
До Не съм запознат - баща ти ако е знаел колко *** ще се родиш, е щял да си направи вазектомия!!!
134
0
 
3
 
! Отговори
До 167 преди 2 години
Ами очевидно не си запознат! Не, не са предимно турци! И такива като теб имат право да гласуват .....
133
2
 
3
 
! Отговори
Чукундур преди 2 години
Всеки правоверен има право на четири жени !
132
5
 
0
 
! Отговори
Не съм запознат преди 2 години
Но Елхово не са ли предимно турци? Ако е така, да се молят там на килими, да хапват свинско и да не припарват по-надолу
131
0
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами да Ви е яко ду.пето тогава, както и на всички нас с управници като Вас ... Този път Ердоган няма да ги спре, бежанският поток ще Ви отнесе и Вас, а и нас задето Ви докарахме на Власт ... Наздраве чашкоФ ... !!!
130
0
 
20
 
! Отговори
Рашков е лъжец! преди 2 години
Ами хайде да ви видим, нали сте много ербап, особено ти, Рашков дамаджаната. Управлението на страната иска освен изчегъркване, реваншизъм, злоба,сговорчивост, иска и дипломация. А нито ти, нито Фигуранта имате такива качества. Рашков, освен друго, ти си и лъжец. Кога ще покажеш доказателствата срещу кабинета на Борисов. Май ги забрави, а?
129
0
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Когато Дамаджанов се изказва, неминуемо ще се споменат и думите "маса" или "маси". Още от времето на социализма другарят милиционер е свикнал така да работи - от маса на маса. Колкото повече маси смени за месец, толкова е по-доволен и се отчита по-добре свършена работа :))) И разбира се, само общи приказки, дето нищо не значат от типа "една жена каза"
128
1
 
3
 
! Отговори
Чукундур преди 2 години
Не може да ги спрете ефендим ! Пазете си жените. Ама то тука много *** та не знам дали и това ще може да направите !
127
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз ой за нас ва ви ЕС на ви НАТО без референдум
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко, което се случва са виновни САЩ, които умишлено си тръгнаха от Афганистан, знаейки, че мигрантите ще се насочат към Европа и от друга страна е виновна Меркел. Ако навремето евросъюза беше действал по-сериозно и беше върнал всички бежанци, сега нямаше да се натискат да идват в Европа. За жалост сирийците са цвете пред афганистанците. Тези наистина са завършени неадер талци.
125
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Важното е да ни карат да се страхуваме - примерно Ковид и разни производни, а с него нещо не успяват да ни стряскат толкова напоследък, затова сега са афганистанците. Наистина не ми се вярва, но ще запомня днешната дата и ще засека след един месец дали огромните човешки маси са до границата ни.
124
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Алоооо мръс...интригант какво правиш
123
2
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Минирайте границата. Впрочем не - вините са забранени май. Но картечниците не са забранени... нали така? ПК мисля че може да прати до 650 талибанеца при бай Аллах само за минута?
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бъркане по дупките за търсене на ковид ще им правите или директно на олинклузива?
121
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БУци окрадна парите за оградата ,сега да ходи с голи гърди да пази.Армия нямаме,лошо