Нинова обяви: БСП ще задържи мандата по-дълго, за да има актуализация на бюджета

Ако няма кабинет, мандатът ще бъде върнат между 10 и 15 септември
Обновена: 29 авг 2021 14:00 | 29 авг 2021 13:37, Красимир Ангелов
215
Нинова обяви: БСП ще задържи мандата по-дълго, за да има актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

БСП ще задържи мандата и няма да го върне веднага на президента Румен Радев. Целта на партията ще е през това време да се направи последен опит за съставяне на кабинет или партиите да успеят да приемат актуализацията на бюджета.

Още по темата
Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, един час преди старта на първата среща за кабинет и по актуализацията на бюджета с "Изправи се БГ! Ние идваме!.

"Между 10 и 15 септември ще върнем мандата, ако не може да го изпълним", посочи Нинова. Тя обясни, че ще търсят всякакви варианти, за да бъде съставен редовен кабинет.

"За избор на правителство трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме своята тежест и това, че имаме само 36. Не можем сами, трябва да търсим съюзници", каза тя и поясни, че за тази цел са провели срещи с ИТН, ДБ и ИБГНИ.

"Поставихме си две цели - да направим редовен кабинет, който да посрещне кризите, които ни връхлитат една след друга, и мнозинство, което да продължи промяната на модела на ГЕРБ ", добави още Нинова.

По думите ѝ, позовавайки се на позициите на другите три партии, те не искат да подкрепят такова правителство засега.

Според лидерът на левицата, ако върнат мандата веднага, социалистите ще оставят пенсионерите без преизчисление на пенсиите, работниците без обезщетения, ако бъдат затворени фирмите; болните без "Ремдесивир", който липсва, лекарите, работещи на първа линия без 1000 лв., а полицаите и военните без средства за охрана на границата пред заплаха от мигрантска вълна.

По-рано от ИБГНИ съобщиха, че не виждат смисъл да се преговаря за правителство с БСП, след като евентуалният им кабинет не среща подкрепа от останалите протестни партии - "Демократична България" и "Има такъв народ". Затова и представителите на партията щели да се отзоват на поканата за разговори на Нинова, но не искат да обсъждат кабинет, а актуализацията на бюджета.

Какво още каза Корнелия Нинова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
31
 
! Отговори
Z3 преди 2 години
Двойна е целта да се бави мандата. сла-Нинова посочва само първата - актуализация на бюджета, за да може правителството на Радев да се почерпи финансово като за последно и за наша сметка. После ние ще връщаме новия дълг. И втората е жест към Радев - да се разпусне колкото може по-късно парламента, за да може да не се направят избори 2 в 1, които са лош вариант за пРезидента. Дано най-после народът да се ядоса истински и да се изсипе масово пред урните макар и 3 пъти, за да спрем опита за преврат
101
4
 
25
 
! Отговори
Поредна манипулация преди 2 години
Нинова е наясно,че"експертният" и кабинет е неизбираем.Ако се надяваше да мине,тя щеше да го представи пред НС.Сега да обясни на кандидат министрите колко им вярва,да им каже,че това е постановка за да забавят датата за избор на ново НС,за да не съвпадне с президентските избори,което не е от полза за Радев.Голяма работа,че ще харчат повече пари,да не са нейни?Поредно изнудване на НС,но сега не от страна на Радев,а от БСП,която партийка се надява на трохи от пира му.Жалка БСП,жалка КН.
100
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти власт не дават, трябва да им се вземе насила, иначе - забрави да си тръгнат.
99
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо протести няма ли да има или няма кой да ги плати ?
98
4
 
40
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Искрено се надявам,на следващите избори българският народ, който е корав,разумен и е оцелял повече от 1300 г.,да подходи с мисъл за децата си и за красивата ни родина,и най сетне да гласува мъдро ,и да изрине тази червена к.омунистическа с.***.Боже пази България!
97
1
 
22
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Връщай суджука и партийната субсидия :)))
96
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
президентските схеми започнаха а най смешно е ,че е с най висок рейтинг
95
7
 
34
 
! Отговори
AVGVSTVS преди 2 години
Без да съм професионалист в областта на конституционното право, доколкото знам, партията на която е връчен мандат за съставяне на правителство има 7 (седем) дни срок. Ако в този седемдневен срок не представи правителство мандатът се счита за неуспешен. Как тази крадлива тьотка ще го задържи до 10 - 15 -ти септември без да наруши Конституцията?
94
3
 
26
 
! Отговори
Къде е мандатът? преди 2 години
Той се намира под възглавницата на КН.Когато тя си легне,веднага я обръщат сладкисънища.В една чудна страна,обкичена с червени знамена,др.КН,генерален секретар,президент и премиер едновременно(да не хаби длъжности,като ги дава на други,нищоче са от нейното ИБ)приема манифестация на пионерчета и трудещи се.До нея е руския посланик,а хората скандират БСП,Расия,вечна дружба.Внезапно минава ниско летящ Ф16.Рашков вади калашника,но се сеща-в него шофьор е Расев,нека си играе.И...звънибудилник.
93
3
 
21
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Мрсни зад кулисни игри !
92
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лельо Корни, връщай мандата веднага да не станеме на кълбета! Стига с тия "византийски" номера!
91
3
 
36
 
! Отговори
срам преди 2 години
Пак няма никакъв морал ами ползват врътки и номерца.Що само до 15 септември, нека да го държат до 15 март, да мине зимата.Още в същия ден в който взеха мандата стана ясно, че няма подкрепа за тях след интервюто на гологлавия чалгар, обаче на тях не им пука. Ще разиграват циркове и ще тупат топката, залъгвайки хората, че щели да се срещат. Ами както се видя, те цял месец са се срещали всичките на килимчето в кабинета на славун да просят постове и министерства
90
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партия, която направи пенсиите по три долара и средната работна заплата по двадесет долара твърди, че е лява и се грижи за правата на пенсионерите и работниците. При такава партия- благодетелка на работниците и пенсионерите не им трябват врагове.
89
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицето на корупцията и на подземния свят е взела мандата и няма да го върне докато всички задкулисни схеми не се изчерпят. Даже и след това пак няма да го върне щото комунист захапе ли не пуска, по зли са от питбул.
88
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ако искате и до Коледа го дръжте тоя мандат, тя тая Конституция е за парлама писана... Дева и клоуните ви
87
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природата на крадливите лъжливи комунисти е, че каквото и да захапят кокал, мандат, ллааййннноо, те не пускат докато не им го изтръгнеш с ченето. Всички и казаха на корумпиарната, че няма да я подкрепят, тя щяла да стиска мандата до последно.
86
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какви оче казва "ако няма кабинет" Ми откъде кабинет, ***! Всички големи партии казаха, че няма да гласуват за кабинет. Остават и протестърчетата на Мая и на Ицето. Ще задържи та ако може да купят някой и друг депутат и да нагласят мнозинството в НС. За да изберат правителство. Мръсни, гадни, радеви комунисти.
85
37
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Това е най разумното решение при този парламент. Ако не им харесва, дупетатите на престъпността герб и дпс, могат да напуснат парламента още в понеделник. Ако и слугата им славчо напусне ще е идеално. Народа ще види мръсната им антибългарска игра.
84
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо няма всенародна радост. Излизайте по улиците, празнувайте. Зимата като дойде пак - изразявайте публично задоволството си от постигнатото. Нали това искахте - ами, ето. Много е хубаво!
83
21
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Разумна логика!..Без разписан бюджет следващите,които и да са те,или няма да похарчат и лев,или ще издухатпарите по почина на "джипката"-"Без сигнал,без ред,секой само гледа да са набута напред и като със хитрост се сложи,поне милион в джоба си да положи"..