Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"

Сигналът бил за заплаха към Ива Митева и нейната майка, обясни той
4 сеп 2021 13:45, Петя Славова
185
Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"
Снимка: БГНЕС

Вече е заловен мъжът, заплашил с убийство председателката на Народното събрание Ива Митева. Според Тошко Йорданов - председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, тази заплаха е абсолютна политическа демонстрация за сплашване.

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", коментира той пред БНР.

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си. "Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.", посочи още Йорданов.

Още по темата

По думите му е имало прекалено много съвпадения. "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите, доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали. Прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и е изпратил имейл със заплаха", добави той.

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”, коментира Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО Е ПОШЛО преди 2 години
БАЙ ЧАЛГА И КОМПАНИЯ 7/8 ДА СИ СТОЯТ В КАБЕЛАРКАТА НЕ ИСКАМЕ ТЕЗИ ПИЯНИ И ЗАВИСИМИ ОТ АКТИВНИ СУБСТАНЦИИ ХОРА ДА РЕШАВАТ СЪДБИТЕ НИ!
163
0
 
2
 
! Отговори
За Митева преди 2 години
Тошко, трябва да знае за Митева това,че " Гръм на нужник не пада"
162
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
ку-ку----ку-ку
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната серия от ,,Планетата намаймуните,,. Тошко се упражнява като пиар.
160
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Тая джобна злобна мутра до кога ще подгрява стари манджи?
159
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименГДБОП...незабавно трябва да те намеря..могат го...и да те изправят пред Съд...да докажеш твърдението си...или си маке...руско...рушащто авторитета на институции в България.заплаха за Националната ни Сигурност!ГДБОП...България е заплашена...свършете си работата!...дрогирани...пияни...чужди...свършете си работата..нищо не ги извинява!!!
158
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен"слуги на мафията"...нормално за интелекта ти,те осветляват мафията...те единствени не се поддадоха на съюз с мафията...не се коалираха с...обслужващи и зависими от мафията...добрата новина е,че Народа ниго разбра...и на следващите масово за ИТН...при тях няма стари к.р.ви на доган,костов и първанов!...ако обичате децата си и милеете за България!останалото е...е.ич.рсво!
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От заплаха до заплаха има разлика. Каролев хич не го заплашваха , например.
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ГДБОП се продават за жълти стотинки.
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутромилиционерите в действие. Мазни продажници. Папкате ли мазни баници?
154
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от ИТН не са толкова интересни и важни, за колкото се мислят. Просто едни аматьори. Слуги на мафията. Врагове на България!
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическа полиция ли ще се прави. Наполеончо Африкански е на крачка от такова решение.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младият Яков не харесва Митева. Сега ще го бият затова. Колко ли бой е изял бащата на детенцето на Митева,докато я оплоди. Освен да е ин витро. Няма друг начин да е забременяла.
151
0
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Полуръст много си удобен за парен чук. Не се чува качура в последно време да не си му забранил да приказва, а полуръст?
150
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това Тошко трябва спешно да го затворят в лудница ... опасен е и за себе си, и за околните.
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизането на такива хора в парламента, както и на други които работят на приниципа "Важното на Вуте да му е зле (Борисов и Гешев)", анти-уотевър е пагубно и унищожително за България. Време е да скъсаме веригите на комунизма и простащината и да работим ЗАЕДНО с прозрачност, морал и ясни цели, които са споделени от хората, от обикновения служител до едрия бизнес който дава работни места.
148
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, ама онова, ама третото! Обикновено третото е най дългото. Честито ви , българчета, вие си ги избрахте!
147
3
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Тя заплахата е гадна, жалко за стреса над Ива Митева, не е добре така, но според мен им дойде малко отрезвяващо. Все пак когато ковеш закони е нормално да засегнеш нечии интереси, било то бизнес интереси или мутренски интереси. Служба като НСО позволява да се коват закони без притеснение. Все пак, ако държавата трябва да разкара мутрите(което подкрепям с 2 ръце) как да се случи, ако няма институция да ги пази от тях? Те в америка баси службите за охрана имат на политици, хем са бяла държава!
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканецо, не пипай бюджета, той следва да се направи от редовно правителство. Като направете редовен кабинет, тогава ще правите правителство. Много е лесно да се направи популиктки бюджет, с надеждата друг да го изпълнява....Аман от африкански шебеци, шута на мутрите, уж нови политици,пременилите се комунистици и отровни измамници, лъжци и крадци.
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ни разсмивали с тези "заплахи". Пийнал някой, писал нещо...Коя е тази женица, че чак толкова сериозно да се възприема. Колкото до Трифонов...той пътува с брониран джип и охрана, не по-малка от тази на Гешев...ЗАЩО ли???