Татяна Дончева предложила 500 хил. лева на Радостин Василев

Той я обвини, че е искала да отцепи още 20-30 депутата
Обновена: 6 сеп 2021 21:38 | 6 сеп 2021 21:13, Нели Христова
202
Татяна Дончева предложила 500 хил. лева на Радостин Василев
Снимка: БГНЕС

 

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 тв, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишва в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа.

"Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, наричаше го трубадур на Илия Павлов и зад него стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо. Каза как сценаристите са тамагоочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата от едната страна го дърпал Доган, от другата Орлин Алексиев", разказа Василев. Разговорът продължил около 2 часа, посочи той.

Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място.

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре", разказа още Василев.

Той предположи, че Дончева е говорила и с друг депутати с "лидерски качества" и посикала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН. "Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева", каза още Василев, защото според Дончева председатлката на НС "нямала кураж да се пробва" да отцепи 20-30 депутати.

Скандалът с подкупването на депутати се разпали след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като "пълни бълнувания" определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред БНР.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", коментира тя и пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази история ми се вижда измислена от Севда, в къщата за 1 милион евро! Слави очевидно е новата кукла за извращения на дебелия ромски лъжец и интригант от село Банкя. Яне Янев беше открита патерица на мутрата, тоя ще е скрита. Целта е пълно омаскаряване на све живо и опит за връщане на мазната буца лой на бял кон!
117
1
 
19
 
! Отговори
Слабо Слави преди 2 години
Ако Слави не покаже записа ИТН отива в небитието.
116
4
 
7
 
! Отговори
444 преди 2 години
Дано *** гласували за ИБГНИ се усетят - нямам предвид само Дончева, а според самата нея Хаджигенов е от ДАНС, което значи че е внедрен в протеста и той е подмяната заедно с бабикяна
115
3
 
13
 
! Отговори
гротеска преди 2 години
кофти сценарий , няма кой да се върже . не харесвам дончева но тя е вряла и кипяла в политиката , едва ли толко елементарно ше постъпи . тошку да се пробва с друг сценарий :)
114
0
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
да точно умен и образован човек точно така прави казва ги тия неща публично. Вместо да отиде тихо и спокойто при правилнитв органи и да в сгащат после в правилния момент дончева.Помни как ги ония от господарите и тука ми се вижда същото
113
4
 
6
 
! Отговори
555 преди 2 години
Има ли адвокати, има и такива далавери! Всичко е според правилата на тази гилдия!!!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
145 И Дончева, като, и ИТН.
111
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информацията от аганция "Една жена на Женския пазар каза" продължава.
110
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво друго да очакваш от Дончева... Браво на ИТН.
109
2
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Аз не вярвам танчето да е предложила такива пари защото на това момче му личи че веднага ще ги вземе
108
3
 
9
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Ами " мутрите вън" бяха от хората на радев!!! Той дори ги извика на преговори ОЩЕ ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ДОРИ ИМ ДАДЕ СВОЯ ЛОЗУНГ :" МУТРИ ВЪН!" ....май яко се размириса в държавата !!!! Ужас!
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колко сребърника е продаден Левски?
106
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама никакви задкулисни уговорки! Всичко е прозрачно, ние сме Промяната! Само мааалко шушу-мушу по офисите, дребна работа!
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоуто е страхотно.
104
4
 
3
 
! Отговори
Народа преди 2 години
Айде да правят правителство коалиция от ГЕРБ+ДПС+ИТН+БСП+ДаБГ+ИБГНИ И да закриваме цирка че ми писна
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо да ходи утре до Народното събрание да провери дали ИТН са още негова партия защото някой може да я е купил.
102
1
 
1
 
! Отговори
Лещан преди 2 години
Къде има ризи за два бона 😂 най добрите ризи в Лондон и Ню Йорк струват по 500-1000 паунда/1-2к долара. 😂
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радостинчо,що тогава не вдигна телефона и да се обадиш на полицията ами го остави да отлежи...ай гиди мишки такиви...
100
5
 
5
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Може да си е писала 500к гласа за ИТН , а не 500к лева,ама на тия на Славчо Белото хората ,само кинти са им в главите.
99
2
 
15
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Този Радостинчо зализания като ученик от 90те, ми направи много лошо впечатление,когато депутат от друга партия говореше от трибуната ,срещу ИТН, същия Радостин си беше подпрял главата със средния пръст през лицето гледайки с ехидна усмивка говорещия. Много грозно действие пич от ИТН.