"Подкупгейт" се завихря, Дончева дава на съд Йорданов и Василев

Депутатката отрече да е опитвала да цепи групата на ИТН
169
"Подкупгейт" се завихря, Дончева дава на съд Йорданов и Василев
Радостин Василев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Татяна Дончева от ИБГНИ ще съди председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутата от политическата сила Радостин Василев, след като я обвиниха, че е предлагала подкуп на Василев, за да разцепи групата на партията на Слави Трифонов.

Още по темата

Радостин Василев я обвини вчера пред партийната телевизия 7/8, че го е убеждавала да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на ИБГНИ. За случая пръв сигнализира Тошко Йорданов.

Според разказа  на Василев Дончева е отишла в канотрата му и е говорила неприятни неща както за Николай Хаджигенов, така и за лидерката на БСП Корнелия Нинова. Пред Василев Дончева била написала на бяло листче няколко имена на депутати от ИТН и числото 500 К.

„Разговор между мен и Радостин Василев има, но той не е с такова съдържание. Никакви разговори на тема за пари. Какво е „500 к” според вас? Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листче. Как според вас се убеждават тези хора, че трябва да има правителство, че трябва да участват в това – с разговор. Ще си търся правата по съдебен ред и срещу Тошко Йорданов, и срещу Радостин”, отсече по повод на обвиненията Дончева пред Нова телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 "Който гласува за гроб не е човек." Едно време БКП така оправдаваше гоненията срещу политическите си противници - и така и ги третираха. Пращаха ги в Белене и не ги третираха като хора. Вижда се, че ДС и неговите викачи не сте забравили основните методи, с които мислите да управлявате занапред.
104
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то тия 250 хил евро са точно 5 папки от Чекмеджето.А там имаше много + кюлчета за цяла банка.
103
1
 
3
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Адвокатите и делата така ги печелят
102
1
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Няма какво да се чудите 500к в каква валута е. Много отдавна на политическата сергия за депутати единствената валута за разплащане е ЕВРАЦИ.Българския лев отдавна не се котира.Българския лев остана актуален само за супер маркета.Политик маркета работи само с твърда валита/конвертируема/.Партиите на промяната???Променя се само тарифата,но не и валутата.
101
1
 
13
 
! Отговори
Ох майко преди 2 години
Ако се чудите къде са парите от магистралите и защо протестират магистрали черно море-Шумен, ето нагледно протестарите как смятат да помогнат на народа и да инвестират правилно всеки лев. Ооо даааа, няма никаква корупция, много добре се справяте с нея. Оооо дааааа ще запушите всички дупки и няма да изтичат парите и ще отиват към народа. Видях ме как много разумно и точно изразходвате едни 15 милиона. Брех тия пари за нищо ги нямате. Видяхме ви обаче и ши.б.ания мораллл!
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500kyp-a за Татяна Дончева - алчна бездетна бабичка! Да я почват и към панделата - дано й излезе късмета и да я въртят с 200 всеки ден.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 108 "Радев спечели ли изборите ще се прекъсне бързо влиянието на Руско-Турските терикати от ГЕРБ-СДС-ДПС." Радев е избран с гласовете на ДПС.
98
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев спечели ли изборите ще се прекъсне бързо влиянието на Руско-Турските терикати от ГЕРБ-СДС-ДПС. Не случайно стройха Руски поток в България с нашите данъци и Бойко ходеше преди избори да се моли на Ердоган за някой друг вот
97
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно в цялото нещо е как прокуратурата се задейства на следващия ден, а не се задейства за подадените документи занкорупция при управлението на ГЕРБ и все още бездейства и мълчи !!!Това само показва кой какво управлява и къде има влияние, а в същото време Борисов ходеше да се моли на Ердоган преди изборите ( неофициално ) да получи някой друг вот от Турция. Мислете с главите си като гласувате
96
3
 
7
 
! Отговори
Дали пък преди 2 години
Разните протестни партии и фенове на компромати няма да се усетят, че не всички са благи като бате им Бойко и няма да ги търпят да им правят постановки с кюлчета, лисчета и т.н.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102 ОТ драсканиците ти само последното изречение е вярно: Радев спечели ли президентските избори България дългосрочно се връща в руската сфера на влияние.
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Дончева се е опитала да ги подкупи преди да стане ясно в кой ще иде 3тия мандат." Никаква логика. Дончева ще обикаля някакви анонимници без никакво влияние в партията да си слага главата в торбата с опити за подкупи, за мандат, който не се знае, дали няма да отиде при тях. Няма и отговор защо ИТН играят задкулисни игри и то с БСП. Нали бореха "статуквото". Таня Мултачката ли е "новото", та си "говорят" с нея? Черепа ли е "новото"? Къде са отговорите?
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-СДС-ДПС, печели от това че се разединява и саботира протестния вот. Това ако не ви е станало ясно значи още сте много зелени. Сценариите да се задържи статуктово са задействани само и само да няма промяна. За това накрая обаче винаги плащат хората, 12г. управление на ГЕРБ-СДС-ДПС са достстъчни. На следващите избори ще се разбере дали държавата ни ще просъществува в следващите 10 години или ще продължава да бъде в орбитата на Руско-Турското влияние на балканите и погълната от Турция
92
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От самото начало изпитвах подозрения че партията на Слави Трифонов работи за партията на Бойко Борисов. И двамата са лика прилика, и двамата са плешиви, и двамата карат джипове и са с охрана, и двамата са фенове на Лепа Брена, абе мyтpи! На следващите избори очаквам да загубят и най-много да са втори, а ГЕРБ ще са на трето място.
91
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До Анонимен 91 Ще излезе целия народ да гласува вкупом,ама другия път.Ще има да чакаш.
90
1
 
8
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 2 години
Забележете не казва нямаше никакво листче а "Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листче.". Всеки правист знае какво значи това а и не само те.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96. Напротив народа е изключително глупав иначр нямаше да вкара такива партии в парламента и в последствие да разбира колко са корумпирани.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите си ,че народа е глупав и можете вечно да го лъжите.Не е глупав ами търпелив.Но като му кипне,ще излезе на изборите целия,съвкупнои ще ви издуха на коня под опашката и всички в купом излишни ще станете.Само още едни избори му трябват след Президентските.Защото се само забравихте.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борбата е да се върне най печелившия от лотарията на Божков.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85. Дончева се е опитала да ги подкупи преди да стане ясно в кой ще иде 3тия мандат. Това бил плана на Божков, мутрите му да вземат мандата и да сформират правителство с подкрепа на купените.