"Подкупгейт" се завихря, Дончева дава на съд Йорданов и Василев

Депутатката отрече да е опитвала да цепи групата на ИТН
169
"Подкупгейт" се завихря, Дончева дава на съд Йорданов и Василев
Радостин Василев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Татяна Дончева от ИБГНИ ще съди председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутата от политическата сила Радостин Василев, след като я обвиниха, че е предлагала подкуп на Василев, за да разцепи групата на партията на Слави Трифонов.

Още по темата

Радостин Василев я обвини вчера пред партийната телевизия 7/8, че го е убеждавала да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на ИБГНИ. За случая пръв сигнализира Тошко Йорданов.

Според разказа  на Василев Дончева е отишла в канотрата му и е говорила неприятни неща както за Николай Хаджигенов, така и за лидерката на БСП Корнелия Нинова. Пред Василев Дончева била написала на бяло листче няколко имена на депутати от ИТН и числото 500 К.

„Разговор между мен и Радостин Василев има, но той не е с такова съдържание. Никакви разговори на тема за пари. Какво е „500 к” според вас? Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листче. Как според вас се убеждават тези хора, че трябва да има правителство, че трябва да участват в това – с разговор. Ще си търся правата по съдебен ред и срещу Тошко Йорданов, и срещу Радостин”, отсече по повод на обвиненията Дончева пред Нова телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
e, сега вече сиганяка-кандидат-министър го закъса: в съда ще му поискат да пердостави листчето, след което ще видим какво ще стане, и кой кого ще изпраска... Във всеки случай, като Дончева спечели, тя ще поиска да й се изплатят хонорари на нейния адвокат в размер на точно 500К (или 500к), с което акцията ще е успешно и скоропостижно приключила... :)
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите си ,че народа е глупав и можете вечно да го лъжите.Не глупав ами търпелив.Но като му кипне,ще излезе на изборите целия,съвкупн, и ще ви духне на коня под опашката и всички в купон излишни ще станете.Само още едни избори му трябват след Президентските.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борбата е да се върне лотарията. Вие ще продължавайте да търкате и да пълнете джобовете на черепа, а той ще си купува депутати
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 "Въдица за баламурници и поддръжка на статуквото ГЕРБ-СДС-ДПС с полезното съдействие на ИТН." Троловете като теб все още не могат да обяснят по някакъв смислен начин какво печели ГЕРБ от съществуването на ИТН. Интересното е, че се лашкате между "ИТН изчегъртаха гербавите" и "ИТН поддържат статуквото на ГЕРБ" Последно, КОЕ, уважаеми русофилчета ДСарчета?
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черепа си купи протестиращи, време е да си купи и депутати.
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не се съмнявам че това е истина. Божков е зад мутрите и ги финансира добре. Може да си позволи да инвестира 20, 30 милиона да си купи депутати.
79
2
 
6
 
! Отговори
7/8 преди 2 години
Много вероятно е Танчето да започне работа в шоуто на Слави.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Т.Шак " .. защо Дончева да подкупва някакъв напълно нищо не значещ депутат от пълнежа на групата на ИТН, при положение, че тоя парламент до края на седмицата ще е в историята?" Сценариите на ДС никога не са имали някаква здрава логика - затова винаги се използват в контекста на някаква ситуация, след което се изпаряват в небитието, след като са си свършили работата. В случая работата е да се продължават с усилията да се заблуждава обществото, че ИТН са нещо друго а не патерица на Радев.
77
5
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Нито помня дали съм писала, нито дали съм имала листчеЕ значи е предлагала подкупа..
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въдица за баламурници и поддръжка на статуквото ГЕРБ-СДС-ДПС с полезното съдействие на ИТН.При положение че този парламет ще бъде закрит до дни, това е една много глупава интрига. Дончева може да е всякаква но не и глупава !!!
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Намери си друго хоби. Не се ориентираш в политиката.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въдица за баламурници и поддружка на статуквото ГЕРБ-СДС-ДПС с полозното съдействие на ИТН
73
3
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
А някой може ли да даде разумно обяснение защо Дончева да подкупва някакъв напълно нищо не значещ депутат от пълнежа на групата на ИТН и то с половин милион, при положение, че тоя парламент до края на седмицата ще е в историята?
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Дончева само съд,че да им дойде акъла на тия чалгари дето за 1ст. работа не са свършили,ама само плюят по другите.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До.ком.60.Не само аз,българския народ ще обеднее съвсем,докато има крадци като вас.Партийте без Държавна субсидията,само на членски внос и без спонсори,съпорти и далавери.И границата за влизане на партия в НС да е 7-8%.Тогава ще видим кой,кой е.Държавата да не е кьор софра за такива като вас.
70
6
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Новите лица", чегъртачите и протестърите, още за стотинка работа не са свършили, обаче интриги, скандали и компромати колкото щеш. Ама като сме си избрали лакоми лаици сега ще правим нови избори през два месеца, докато Чорапа се наиграе, успее да качи БЦП на власт или му покажем вратата на президентството и на властта въобще
69
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева създаде ново дъно в дъното на дъното.
68
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
500 к. Това са 500 каймета -стари турски пари.В България под каймета се разбираше 1000 лева.
67
2
 
9
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Министри за 500 000лв, пък после нека някой да иска да ги смени
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ИТН водят ЗАДКУЛИСНИ преговори с БСП? Те нали твърдяха, че идват, за да променят модела на задкулисие?