КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
160 ами важни са разбира се. Нали точно Министъра на икономиката е един от хората, които отговарят за това. Това е резултата от работата на този измамник Кирил Петков. Не стига, че е назначен в нарушение на закона но и нищо полезно не е свършил за няколко месеца. Даже нанася големи вреди. Вие продължавайте да му се възхищавате на празнословията и усмивката.
145
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
До Сата НатоНе е точно така. С постановление ще потвърдят подписите му за да не са невалидни документите но те могат да се атакуват по съдебен ред. Който реши да си търси правата по съдебен ред гарантирано ще спечели.
144
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
160 Спазването на конституцията е най-важната тема в държавата. Тя се крепи на основният ни закон. Петков е нелегитичен министър. Позор за президента Радев. Разбира се, че икономиката, социалната политика и сигурността, са важни, също. Петков и Радев трябва, да отговарят за това, че са нарушили конституцията.
143
11
 
4
 
! Отговори
Герберастия преди 2 години
Това е наи важната тема в дьржавата - гражданството на петковНе е важно , че олиото стана -4 лв хляба -2
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
152 Първо, министрите са длъжни, да спазват конституцията, законите в държавата. Второ, кой, как си е гледал работата, тепърва има да видим...Кръгът около Радев, който постави Петков на министерския пост, не го е направил това, за този, дето духа. За този кръг, или клуб, спомена и бащата на Петков, в поста си във Фейсбук.
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става въпрос, да доказва, че е българин, а да спазва конституцията. Мислил е, да мине метър, с неизпратен отказ, та макар и заверен нотариално/през април/. Едва, когато се вдигна шум, през август, подаде изявлението си.
140
1
 
7
 
! Отговори
Бай Оня с коня преди 2 години
До Ядосан Проблемът е че и Кирети и *** нарушават българската конституция и са престъпници на власт.
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, по лъжите личи че Киро си е чисто българче, но въпроса е че е тръгнал през просото - заедно с Фигуранта са погазили най-нагло Конституцията !
138
0
 
13
 
! Отговори
До 152 преди 2 години
Ти за българска Конституция и закони, случайно нещо да си чувал?
137
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ако Кирил Петков е подал декларацията на 19 август, значи е смятал да мине метър, и ще му се размине, и ако може да си съхрани канадското поданство! Но щом като се раздуха случая, е бил принуден да подаде декларация!
136
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какви дела ще му завалят на усмихнатата глава на Кирето от ББР, от ВМЗ, от ДКК и други, та свет ше му се извие!!! ----////----- Никакви дела няма да му завалят, всичките му действия са съгласувани с Премиера. С ПМС ще се препотвърдят решенията на Кирил Петков и това е.
135
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие, пишман политиците и верните слуги на ББ май че не можете или не искате да разберете, че по-важното е министърът да си гледа съвестно работата и неговота министерство да бележи успехи, а не да се гледа под лупа той дали е българин или чужденец или такъв с двойно гражданство. С какво допринесеха икономистите Петкова, Ананиев, Танева,Павлова за по-добро ниво на МЕ, МЗ, МЗХГ, МРРБ или топлотехничката Аврамова за мРРБ, историкът Каракачанов и земеделецът Ненчев за МО? Или пожарникарят ББ за БГ?
134
14
 
5
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
Дано това е най големия проблем на България, гражданството на Кирил Петков.
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая може да се окаже най обикновен мигрант или шпионин! А Радев му даде власта в ръцете?
132
1
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Говорим за милиони, да изкарат бг от ЕС и НАТО.Милиони...Затова е бил зарибен.
131
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема шанс! Радев си живее в неговия си свят, там е крал и кралица е Деса и придворните не трябва да подписват декларация!
130
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немога да разбера, какво може да накара човек да се откаже от Гранжданство на държава официялно обявена за държавата с най-добрата социална политика в света. И то за временна работа в най-бедната държава в европа. Да си зарежеш Канадската пенсия за да бъдеш 3 месеца министър в България!! Или е новия патриот наследник на Левски или има нещо друго много по-оечвлившо.
129
0
 
6
 
! Отговори
Охххх преди 2 години
на какаааааа!
128
2
 
24
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев не успя да махне прокуратурата и сега ще има кой кой е. Затова е планирал, че ще пази канадеца като махне прокурора. Сега се почва филма. Сеира е сигурен
127
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе накрая да не се окаже, че нашто Кире го издирват в Канада за незаконни финансови спекулации. И затова е сменил спешно гражданството си. Хората дават мило и драго за Канадско гражданство, а той с лека ръка се отказва от такова и то заради 5 месеца работа в България.. Нещо гнило ми се чини че има.