КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия да си ходи към Кснада, до Румъния ясно е, чр няма ходи, а другия към Дибир, там щели да строят нови градове. Ще има нужда от пилоти за строителната авиация.
125
1
 
19
 
! Отговори
Не ходи в Румъния преди 2 години
Защото знае, че няма какво да получи. Иначе отдавна да беше показал документа. А и Канада има почетен консул в София точно за такива неща.
124
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Коня го е загазил много. Няма никакви валидни документи от Канада, а лъга всички наляво и надясно.
123
1
 
20
 
! Отговори
Еееех КАНАДА..!! преди 2 години
ЗАМЕНЯМ Я ЗА ЛАДА..!!................. КЪСНО Е КИРЕ.... МАНДАЛОТО ЛОПНА..!!
122
1
 
11
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
Борбата е безмилостно жестока!! Борбата както казват, е епична! Какво тук значи някаква си личност...
121
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шах на Фигурата !?
120
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев го е подкарал напреко през нивата. Назначава икономически министър с неясно гражданство. Назначава вътрешен министър с отнет достъп до класифицирана информация. Назначава здравен министър с отнети лекарски права. Назначава шеф на НАП с милиони задължения към ..НАП!! Президента Радев кърти мифки направо.
119
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 128Герберопитеците газ пикаят, че този същият, на когото банкянските *** му казват Кирчо, показва празните язовири и незаконните строежи. И дори да е противоконституционен, той ще ви чегърта конституционно. Може да се обесите, тикви, ако не ви харесва.
118
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е нарушил закона...
117
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди меренето на егото беше между Станишев и Бойко. Оня се изнесе в ПЕС. СЕга Радев си мери егото с Бойко. Аман от коплексирани мъже. Само като видиш жените им и ти става ясно кой, кое. Ромката на радев го заби в земята. Чакам с нетърпение да се махнат от властта.
116
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд. ПЪРВО Киро ако е подавал декларация не е бил министър. ВТОРО ако е представил декларацията и КС има инфо нека Киро каже да публикуват кво има зад термина "ДЕКЛАРАЦИЯТА" и ТРЕТО кои са по именно магистратите казали Да, НЕ и ВЪЗДЪРЖАЛ се
115
3
 
23
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Странното е , и че след като цяла България разбра че този е назначен незаконно, и че актовете които подписва са незаконни, Радев най-нагло застана зад гърба му и реши, че щом щял да "чегърта" ГЕРБ, него Конституция и закони не го ловели! Ако това беше Борисов, отдавна да го е отстранил ,докато тече проверката! Но Радев смята, че решенията на ДС-сектата зад гърба му, и кукловодите на които е той послушко, са по-важни от някаква си Конституция !
114
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, не е хубаво да се лъже, мойто момче!
113
4
 
3
 
! Отговори
Не-Хървадски правила преди 2 години
Проверено!Нито вХърватско нито вХарвардо учат абсолвентите си дапреписват по80 стр,даси правят пластични операции правещи ги идентични на формата който в момента кадрува.Ски една камара тикви се запипониха ама ъъ никой неможа да се докара поне маалко от малко на Борето да мяза,а оня сизвзетата,препечатана и отново турена запродан книжка без съмнение ква пластична финнаработа енаправена слицето и космите по главата му ни дава дълбоко основание и висока степен на вероятност че е гласен за Прокурор
112
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това момченце е назначено за министър от президента абсолютно в противоречие с конституцията, затова вместо да се гърчи да търси несъществуващи документи да си подава оставката заедно с назначителя му Румен Радев.
111
0
 
18
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Ха сега, щрак, Марийке, на портрет. Фалшифициране на документ с цел финансови облаги, бламиране на решения на МС, Малер, настръхвам... Е, ако сме правова държава де... Ако не сме, ще кажат "Недейте го момчето, я какъв хубавец, голяма работа и вие сега, тя БГ му е в сърцето, тва е важното, не няква си хартишка.
110
0
 
23
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Няма време от много време да отиде до Букурещ.Румъния е много далече от България.Костюмирано парфюмирано конте-пълен мошеник!Разчита Рундьо да го спасява
109
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма заплаха е тоя Кирил Петков. Ако се намерят още десет като него ще вземат да я направят тази държава нормална.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Харварда има гражданство в Дънди Прешъс. От там му е парашутс. Какво се правите на неразбрали. Нали изнедоха 12500 тона злато, могат да си кипят всичко. За България оставс 2 птоцент. Всъщност кой е управителя в България. Некви мишоци се дърлят за остатъците.
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчооо, Кирчооо много лъжеш, брат!!!!