КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден са ходили при Херо Мустафа да и целуват ръцете за документ с дата 21 април 2021г. Сега Киро Канадеца чака Байдън да му го изпрати със стара дата.
105
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, разберете, Кирил Петков е подал декларацията онлайн и датата е 19 август 2021г. При проверката (в интернет вече има скрийншотове) от сайта на канадските власти изписват, че най-рано на 19 октомври 2021г. ще има първи резултати относно как се движи отказа от гражданство. Той няма как да има документ в Румъния и да седи като пъън, а да не отива да го получи.Нали ако имаше такъв документ до сега щеше да го вземе- при наличието на този обществен натиск и интерес?Няма отказ и скоро няма да има.
104
4
 
19
 
! Отговори
izh преди 2 години
Да бе, да . Фуражката да поеме отговорността. Как я виждате тая. Години вече мутробизнеса харчи камари пари за оформане на имиджа му, подготвя едно дългосрочно управление на държавата за окончателно озаконяване на награбеното държавно имущество, медии, ***, международни и прояви и вие искате да сринете всичко това отведнъж? Те на Бат ви Бойко извиха ръцете да сложи слабоизбираема кандидатура, че с КС ли ще се церемонят при изхарчени досега милион няколко по вече или по малко не се броят
103
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е нарушил най-нагло Конституцията...бил питал Киро Факиро къде му е сърцето !!!
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо Симпатягата сега си пее - Де е Канада, де е Канада...ама нема Канада вече и канадки-шуби нема...
101
1
 
13
 
! Отговори
Киро Факиро преди 2 години
Навярно у Харварду не са учили чл. 313 на НК!?!
100
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо преди повече от 3 седмици каза, че сертификата му се наримал в Канадското посолство в Румъния. :D Тотално менте е Кирчо. Лъже като за последно.Хората копнаха номера от заявлението му,което той лично сам си публикува барабар с номера R456661139 и пропусна да го заличи.Та мисълта ми е, че Кичо сам си даде данните от глупосm и хората провериха онлайн в канадския сайт,където се устави, че е подал документи за отказ от канадско гражданство на 19 август.След като го разкриха той затвори опцията.
99
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта немедлено да изпрати 5'ков в канадското посолство в Румъния за да си получи гражданството...ако има такова !
98
3
 
6
 
! Отговори
газят свестното преди 2 години
Харвард Хърват или Хвърлят.поради спелинга нашту Въшньово мънистерво да изиска документите за дипломата,гражданството и къде какво е работил в Сараево.И най вече 80 или помалко стърета е преписал плагиятсвайки чрез копи-пейст Кирето наше мамино.ШУМИХА до шия Видяха и го усетиха че май чатка отекономиките,бизнесите и фанансовите специфичности и затова яхнаха стадото.ейй оууу я дай тва,я дай онова,и ей онова.Никой не казва Киро по какво е специялист,осъждан ли е в Щатите,Канада и даже Хърватско
97
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако президентът, министрите, депутатите и КС, си затворят очите пред конституцията, за какво ни е тя? Ако всеки тарикат/Петков/ и предател/Радев/, ще си позволи, да я "тълкува"?!, както му е угодно.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков да позатвори уста, много ги отваря, когато повтаря "ааа". Нищо лично.
95
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към момента на назначението си, Петков е имал двойно гражданство. Направил е волеизявление пред нотариус, /свой близък/ ,през април, но то е подадено едва през август. Значи, през май, когато е бил назначен, е имал и канадско гражданство, освен българско. Което е в нарушение на конституцията. Със заведен ентусиазъм, Петков повтаря едно и също, но забравя, че правният акт по отказване от канадското гражданство, не е намеса на Канада във вътрешните ни работи. Никой не е избирал Петков.
94
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КПКОНПИ кога ще конфискува имотите на 12-токенефника?
93
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му бият шута на тоя мошеник да върне и всички заплати, които е получил незаконно!
92
3
 
24
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Само такива нямахме-умихнати престъпници и лъжци. Какви дела ще му завалят на усмихнатата глава на Кирето от ББР, от ВМЗ, от ДКК и други, та свет ше му се извие!!!
91
5
 
31
 
! Отговори
ЗАКОНЪТ преди 2 години
кирчо в кауша и да чегърта язовирите с четка за зъби
90
32
 
3
 
! Отговори
Длъжни са преди 2 години
Министрите от служебния кабинет подписват декларации за предотвратяване на конфликт на интереси. Нищо друго не са длъжни да подписват пред президента. Така че КС не може да иска нищо от президента.
89
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опаляяяя Кире сега кво ше прайм???
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След дъжд качулка, на коня му изтече мандата, хванете го за дедо....я.
87
1
 
27
 
! Отговори
КИРЧОООО... преди 2 години
А , КОЙ ШЕ ТИ ПЛАЩА ВЕРСИИТЕ , МАМА ....ГДЕТО ХАРИЗА 500-млн.Э. НА ОНИЯ ТВОЙТЕ ..600-ИНВЕСТИТОРА ....А...??!