КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
20
 
! Отговори
Бойко Рашков преди 2 години
Киреее...дека са ти документите?Ела в кабинета ми да те профилактирам!
45
0
 
19
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 2 години
брей вие Конституцията на Република България я позвате само като книжка от която да късате листЯ, когато крякате в градинки и частни дворове
44
2
 
9
 
! Отговори
Баце- некадърници!!! преди 2 години
На краставичар ,краставици ще продават....
43
2
 
18
 
! Отговори
Харвард преди 2 години
Това не е демократично.Не е ЛИБЕРАЛНО.Оставете възпитаника ни на мира....вЕЕЕрвайте му!!!!!
42
0
 
26
 
! Отговори
Да се изясни преди 2 години
подписал ли е заявление пред РР,че няма друго поданство и кога;кога е подал молбата си пред канадците,преди или след това заявление.Датата на решението на канадците(ако е излязло)също е важна,макар че те биха могли по изключение да му прекратят гражданството със стара дата,а това не му върши работа. Кучето е закопано в датите и кое как предшества другото.Факт е,че към момента на назначаването си Киро няма как да е с прекратено канадско гражданство,освен в мислите си,изисква се време.
41
5
 
10
 
! Отговори
Мисията на КС преди 2 години
Бре, тия мастити магистрати с малките заплатки какви тежки казуси решавали! Други да им издирват датата на освобождаване от канадското гражданство на Кирчо ... Ами, ако никой не им даде нищо, какво тогава?
40
2
 
30
 
! Отговори
GG преди 2 години
Ми то какво излиза, бе ?! Кирчо си е обикновен лъжец и схемаджия както всички от служебното правителство на юмручето. За Радефф няма закони, него не могат да го пипнат за нишо, щото бил президент Не знам кой е диктатора в България ! Бойко си е подавал оставката няколко пъти. Къде е тази на чорапа ?
39
3
 
32
 
! Отговори
А бе Кире преди 2 години
В Харвард като те приемаха не ти ли искаха документи?Оти сеги се праиш на дръж ми шапката...?
38
1
 
25
 
! Отговори
Харвард А...? преди 2 години
Уфьььь...тия тъмни Балкански субекти си искат ДОКУМЕНТИТЕ....Нема мърдане от таз ситуация.Дори и ние в Харвард при това положение си заряваме главите в пясъка...
37
5
 
9
 
! Отговори
ако куц те надбяга преди 2 години
Кирео кирката да се преименова на български Търнокоп и да иде на кръщене у Трън и после да копа.Писна ми да ме занимават с тоа Петкан.Никой не говори бачка ли небачка ли; краде ли некрадели;кюлчета цъфнаа ли му у чекмеджето шо Бойко не е харварист а ъгъньовчик и саде голд,злато и мъни с пари а тоьо кът се е изхърватил бил в Сараево ли е дипломентил.айде са и той да га погнал че е преписвал от Зоран Йованович и ЛепаБрена че даму изпее реквиемо.Абе ай стига с тия ялови амбиции да съсипвате хората
36
2
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Тоя, който се бори срещу монопола, мисли и действа в полза на държавата.Но те махат едни и слагат свои и после тия се отчитат с пликове. Тоест няма промяна, а подмяна..
35
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А КС ЗАЩО ДОСЕГА НЕ Е ПОИСКАЛО ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ГРАЖДАНСТВОТО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД КОЙТО Е С РУСКО ГРАЖДАНСТВО А БЪЛГАРСКО НЯМА. КЪДЕ СПАХА ДОСЕГА С ГОДИНИ. ЗА ЕДНИ МОЖЕ ЗА ДРУГИ НЕ. А ПЕТКОВ СИ ИМА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО.
34
3
 
27
 
! Отговори
ccc преди 2 години
кирето е типично прокопово тарикатче. знае че е канадец и в нарушение но си министерства щото докато кс се натутка с решение ще минат месеци а дотогава мандата на служебните на фугуранта ще е приключил а кирчо ще е изпълнил успешно поръчките на прокопа. А решението на кс ще е само за сведение...
33
1
 
21
 
! Отговори
Ясно какво преди 2 години
Ще каже Кико,ама се отказах,каква конституция?Тя за мене не важи,в Харвард не сме го учили!
32
2
 
20
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 2 години
от ОНИЯ свят...Кирчеее...наведи се,разтвори широко бузките и дръж здраво палците на краката...другото са подробности....
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй, тъй, документи трябват, а не празни приказки, той е най-българин, подадох си заявлението и т.н. Документи към датата на назначаването му.
30
1
 
26
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Е нали Кирил Петков каза, че смятал въпроса за приключен. Откъде накъде някакъв си конституционен съд ще си позволява да му иска разни работи?! Човекът няма време за някакви си съдилища, зает е да налага закона!!!
29
27
 
5
 
! Отговори
Миризлива Дупа преди 2 години
Как сами ще си го набучат ГЕРБеругите. Ако не му признаят ,че всичко е нормално с гражданството няма да е министър ,а прави партия и Тиквите в нужника.
28
4
 
30
 
! Отговори
Харвард А...? преди 2 години
Де е Канада....?А пропо ,къде са ти документите...?Човешки ресурси от Президенството моля да бъдат така добри да се приготвят за ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ от Инспектората на КС!
27
5
 
21
 
! Отговори
www преди 2 години
Ще играят приказката за "хитрата сврака", последен валс, до 14.11.21г.