КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Рашков е с отнет достъп до секретни документи, ама го назначиха за Министър на Вътрешните Работи....
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е тотална глупост.Такова решение можеше да напишат преди 2 месеца,а не след 2 месеца да искат документи т е. кога е изпратил заявление за отказ.Всичко е миже да те лаже,да се протака.Много ясно,че без документи не могат да постановят нищо,но имаха предостатъчно време да ги изискат ,а не сега да искат документи с решение ,това е абсурдно.Излагация!
64
1
 
28
 
! Отговори
стрина Вуна преди 2 години
от Женския пазар...Та значи така:За да ме назначат за хигиенистка на обществените тоалетни на пазара ми искаха:лична карта,свидетелство за съдимост,препоръка,SV,свидетелство за завършено висше образование,тапия че ползвам поне два западни езика,свидетелство за компютърна грамотност и накрая да направя еднаСВИРКАна ШЕФА на пазара... А НА ТОЯ синковец от ХАРВАРД ...не са му сиакли никакви документи за МИНИСТЪР на ИКОНОМИКАТА...БАААХь мамаМУ...!
63
0
 
22
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Сега на Божков правят декларацията и Радев ще я покаже на екрана и ще я прибере. Кой ще провери номера на бъдещата декларация дали тя е фалшива или не?Ако я даде на съда, тогава те ще я изследват.Ще видим
62
1
 
17
 
! Отговори
Ще има да чакат преди 2 години
По-бързо щеше да бъде да командироват Филип Димитров и още двама съдии в Отава.
61
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев трябва да изхвърчи поради тотално незачитане на конституцията!!! Слугинските медии станаха смешни за комфорта, който му създават. Такъв слугинаж и при Борисов е нямало.
60
2
 
13
 
! Отговори
Рънърса от СЦЗ преди 2 години
Кире,не бой са ва баткааа...и ту ора живеем...Ти ела,па ни ша съ подготвим да те посрещнем подобаващо...налЪ ме разбираш...требе ни свежа кръв/пардон/дупе...
59
5
 
23
 
! Отговори
Майна преди 2 години
КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД УМИШЛЕНО СЕ ЗАБАВИ ПО ТОЗИ ПРОЗРАЧЕН КАЗУС И В УСЛУГА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА!!! П О З О Р ЗА КС! ПОЗОР!!!
58
1
 
15
 
! Отговори
Карти и билети преди 2 години
за проверкаааа
57
2
 
29
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Ами какво стана с документа от Канадското конкулство в Румъния, нали му изпратиха отговор с КОНКРЕТНА ДАТА??? ЗАЩО СЕ КРИЕ??? РАДЕВ ДОСЕГА МОЖЕШЕ ДА ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТА НА ОБЩЕСТВОТО, ЗАЩО КРИЕ И ТОВА???
56
4
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Айде, канадският кон изяде дървото.
55
1
 
26
 
! Отговори
Канадаа...Яяяя.... преди 2 години
В България искали документи...Тия нещо се габуркат!Киро Канадеца ги вършее вече 4 месеца,а те милите аборигени чак сега се сетиха да му искат документите...НАИВНИ БАЛАМУРНИЦИ!
54
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докиментите за проверка, моляяяявя
53
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим как се нарушава същата тази конституция, на която толкова много се позоваваш!?
52
2
 
26
 
! Отговори
свърши се... преди 2 години
С НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ....НО ПАСАРАН ДРУГАРЕ!
51
2
 
25
 
! Отговори
GG преди 2 години
Харвард, Марвард ! Там учат най големия крадци на света
50
2
 
26
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 2 години
Рундю рече и отсече КОНСТИТУЦИЯТА ТОВА СЪМ АЗ и искам Ваймарска република, КАНЦЛЕРЪТ ЩЕ СЪМ АЗ
49
2
 
27
 
! Отговори
Холивуд преди 2 години
Альоууу...Джон Траволтаааа....дай си документитеее!!!!
48
1
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
До тук беше тоя лъжец.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мисията на КС "Ами, ако никой не им даде нищо, какво тогава?" Вярно, че след като бъде осъден за национално предателство г-н Кауня ще стане г-н Никой, но не бързай, всичко по реда си: първо резила, след това и разследването и затвора. Скоро очаквам да видя как ДС ще се опита да атакува КС. Проблем е, че КС не се подчинява на Фигуранта и така "нагло" защитава Конституцията, когато г-н Кауня е преценил, че тя е ненужна.