КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството

Съдът иска министърът да представи официален документ от Канада
9 сеп 2021 16:19,
221
КС: Радев да представи декларацията на Петков за гражданството
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев трябва да представи декларацията, представена от министъра на икономиката Кирил Петков, че няма друго гражданство, освен българското. Това реши Конституционния съд.

Решението е взето от магистратите Борис Велчев, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, Надежда Джелепова, Атанас Семов, Красимир Влахов, пише БГНЕС.

Още по темата
В същото време от КС искат министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към момента на издаване на указа на президента за назначаване на служебно правителство – 10 май 2021 г., а министърът на външните работи, който по дипломатически път да поиска писмена информация от компетентен държавен орган на Канада, удостоверяваща наличието или липсата на канадско гражданство на Петков към 10 май 2021 г.

От КС искат Кирил Петков да представи официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
37
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Още преди месеци ви писах тук, че тоя на челото му пише търгаш и мошеник. Може да проверите. Мазна физиономия тип Софиянски.
25
3
 
29
 
! Отговори
таварищ Сталин преди 2 години
Проверката е висша форма на доверие!ДОКУМЕНТИТЕ за ПРОВЕРКА!!!!
24
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 "И какво като е Българин от Канада ? -или викаш по-добре да е зъл селянин , ***, алчен, мутра, да ви опраска с 200 ?" Хахахаха. 'Българин от КАНАДА" Кирчо е печално известен далавераджия още от времето на СофияЛенд и заменките на земи за Околовръстното. Такива комплексарчета като теб, които като чуят "Канада" и "Харвард" и пълнят гащите от страхопочитание, сте идеални шаранчета за пропагандата на ДС. ДС ви ви е проучило профилите на какво кълвете и си намира подходящите актьори!
23
0
 
19
 
! Отговори
с-на Гъзибаров преди 2 години
Моля дайте си документите за проверка!
22
4
 
42
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Тоя на първо четене е симпатичен, на второ четене обаче се чудиш що така се хили постоянно и почва да ти прилича на дребен мошеник
21
2
 
32
 
! Отговори
според пРЕЗИДЕНТА преди 2 години
Сега ще почнем да си играем на една популярна в миналото игричка:"ТУКА ИМА,ТУКА НЕМА"....документааа....
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13. "На,има и умни интелигентни Българи !" Досега "умния и интелигентен" Киро се забърка в една поредица от неумни и неинтелигентни действия, а от запознати с неговата дейност в България става ясно, че освен за тарикатлъци и машинации Кирo за нищо друго не става. Между другото: Английския му език също е потресаващо зле, толкова за "завършилия в Харвард".
19
6
 
32
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 2 години
по член 313 от НК се дават присъди от 3 до 8 години, в случая има утежняващи вината обстоятелства, това е когато се опиташ да измамиш ДЪРЖАВАТА, под ударите на Закона попадат и ПОМАГАЧИТЕ, разбирай този, който го е назначил...... Рундю разбира се, да не съм аз
18
5
 
32
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Опа, май ще има политически проект. Той си мислеше, че всичко вече се е разминало. Ама както каза Бате Бойко закона си е закон, или има документа към посочената дата, или го няма. Това, че си поискал нищо не значи. Те и тук искат гражданство, ама кога го получават ?
17
4
 
38
 
! Отговори
Голямата секира преди 2 години
Тегне над главата на Киро Електричката...
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
т.е. ако му е било прекратено гражданството след дата на всъпване ще го съдят за измама по чл. 313
15
6
 
43
 
! Отговори
де е Канада преди 2 години
Рундю да не би да си е мислил, че от лидер на три морета ще бъде и такъв на три океана, аве това е Канада там има законност и няма как да се уреди въпроса с шикалкавенЙЕ
14
6
 
40
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Радев, що не си проверяваш работниците, преди да ги назначиш на работа
13
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8. " ... драги герберляци колкото повече натискате Киро толкова повече му вдигате рейтинга ! Ако ще и от Марс да е ... " Мдааа, знаем, че за вас Конституцията на България е само фасада, и всъщност приказките ви за законност също са фасада. А на Лъжеца Киро рейтинга му може да се вдига само сред пълни неграмотници: в България такива бол, тъй че е възможно ...
12
0
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Оппаааа...
11
6
 
42
 
! Отговори
НДСВ преди 2 години
Министрите на временното правителство все повече заприличват на тези от НДСВ. Учили в чужбина и завърнали се в България за да направят набързо по няколко десетки милиона точейки държавата. То е ясно, че щом досега не предостави официален документ, то явно няма такъв. За него случая бил приключил. И какво , ще се окаже, че като му отменят решенията и заповедите, не е свършил нищо за България, а само за себе си и Радефффф
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, да не би Киро Язовиро да си мислеше, че И това ДС ще успее да го замете под килима? Да, обаче тук става дума за друга държава.
9
7
 
40
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А ся, Киро Канадеца му лъсна лъжливия ГЗ. рундю ще опоро пешкира на изборите :)))))))
8
21
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Скоро КС ще бъде подменен ! Венсеремос БСП-то !!!
7
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наведоха го фигуранта, какво ще прави, ако покаже, че язовирът е само с БГ гражданство го топи, ако е с двете гражданства - защо е нарушил конституцията и в двата случая е зле за фигуранта