Йотова убедена: След вота ще има правителство, партиите си направили изводите

Служебният кабинет вдигнал високо летвата
60
Йотова убедена: След вота ще има правителство, партиите си направили изводите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали вот 2 в 1 е най-доброто ще видим на изборите, но вчера президентът Румен Радев беше категорично прав - така се спестяват много усилия и много пари от бюджета. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

„За първи ще видим президентски и парламентарни избори - прецедент в най-новата история на България, допълни Йотова.

Още по темата

Ще бъде трудно и в кампанията, една смесена кампания, смята вицепрезидентът.

„Тънки сметки с президента не сме правили - дали ще бъде 14 ноември, дали ще бъде 21 ноември, в крайна сметка решението е на НС - нека да го припомня, първото решение беше да са президентските избори на 14 ноември. Президентът беше достатъчно толерантен, даде им достатъчно време“, допълни Йотова.

„Всичко си имаме много отдавна“, каза тя в отговор на  въпроса дали с държавния глава вече се готвят за изборите и са сформирали щаб.

„Влизаме с нагласа за стабилност, за почтеност, за секунда не изневерихме на хората за онова, което им казахме през 2016 г. Аз имам дълга политическа биография, но смятам, че винаги трябва да се държим така, сякаш излизаме за първи път. Не се водим по инерцията, че изглеждаме победители“, категорична е Илияна Йотова.

Според нея тя и Радев не чувстват заплаха от политическите лидери, защото търсят подкрепата на хората.

„Когато миналата година, те излязоха на площада, за да ни подкрепят, ни беше много трудно и там имаше хора, които ни подадоха ръка, които ни оказаха морална подкрепа и те бяха от различен цвят, и казаха "така не може", обясни вицепрезидентът.

Тя коментира и евентуален политически проект на министрите от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков.

„Досега не съм чула някой от тях двамата да излезе и да каже "аз правя партия", заяви Йотова.

„Аз ще бъда изключително доволна, ако видя и публичния знак на членовете на БСП, да чуя тяхната преценка за огромната отговорност, която са ми поверили, дали наистина съм оправдала тяхното доверие. Така че, кой какъвто иска политически проект да прави. Ако има такава необходимост в страната, нека да става партия. Не смятам, че БСП е неспокойна. Поддържам много тесни контакти с техните структури и дотук не съм чула тревога от някакъв хипотетичен нов проект. Това е партия на 130 години и някакъв нов проект да издърпва хора, това е абсурд“, обясни вицепрезидентът.

„Подкрепата на българските социалисти и хората в ляво, ще бъде най-добрата оценка за мен. Смятам, че ние с г-н Радев ще получим подкрепата на българските социалисти. Дали ще има промени в следващия служебен кабинет - това е работа на президента, той ще направи преценката“, подчерта Илияна Йотова.

Тя смята, че след изборите ще има правителство.

„Политическите партии си направиха доста изводи, смятам, че ще има сериозна преоценка и в "Има такъв народ", и в останалите партии, вероятно ще има и по-сериозни разговори за персоналния състав на следващия Министерски съвет“, каза вицепрезидентът.

Според Илияна Йотова, неминуемо ще има сравнения със свършеното от служебния кабинет.
„Служебният кабинет твърде високо вдигна летвата и като експертиза, и като професионализъм, но най-вече като смелост - това искат хората в момента, смелост и прозрачност в действията“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: изборирадевЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТО И СЕГА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО! И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО КАТО РАДЕВ В ИМЕТО НА ДОБРОТО НА НАРОДА ЗАДЪРЖИ МАНДАТА 4 ГОДИНИ КАКТО ГО ДЪРЖА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, Йотова нещо не следи ситуацията внимателно - вероятността да има избори номер 4 е много голяма! Даже се чудя дали има смисъл да се гласува, като от сега е ясно, че тея са толкова прости и толкова жадни за медиино внимание, че са готови да ни вкарат в национална катастрофа!
23
3
 
12
 
! Отговори
мойта порода е преди 2 години
известна като - красноджобная май муна
22
1
 
17
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Правителство ще има едва когато някои незаконни партии бъдат поставени извън закона.
21
3
 
20
 
! Отговори
Гласувайте! преди 2 години
Радев не е вреден, а е много, много вреден за България. Такъв послушанчо е - вижте физиономията му на срещите с Херо Мустафа. Такива са личицата на Кирчо и Кокорчо, както и на Янев...
20
2
 
17
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
И...военните да са по-далеч от властта - не стават!!!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никога повече Радев никога повече комунисти за президент
18
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувахме и решихме Слави да е победител, а народа Суверен да го знаете. С тия избори 2 в 1 сте пътници всички. Справедливостта и демокрацията да се възстановят.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще има правителство... ще видим. А партиите не са си направили никакви изводи; още по-малко пък ИТН. Следователно това са празни думи от нейна страна.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ка нема да има правителство.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е слаб и дори вреден президент. Създава врагове на всяка крачка, изолира България от света, дори руснаците го мразят, а за останалите просто не съществува.
14
1
 
21
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Преди предните избори говореше същите глупости. Аман от пишман политици смятащи хората за балъци.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има, иначе ще ги изкараме пред парламента и по десет тояги на парче!
12
1
 
15
 
! Отговори
червендалеста свинкя преди 2 години
ох мандата, ой мандата ...там ша са пенсионирвам
11
1
 
31
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Йотова е част от червената мафия и номенклатура, която стои и зад преЦедента радеФ..тези хора винаги са залагали на популизма, демагогията и са изкривявали и корумпирали всичко до което се докоснат..Йотова и сега словоблудства с думите на принципа че една лъжа или фейк новина изречена сто пъти може и да се превърне в "истина"..Тези хора са свикнали да преливат от пусто в празно и да говорят много без да казват нищо съществено, те са тумор в организма на държавата който трябва спешно да се изреже
10
2
 
17
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Краварката Йотова мучи за стабилност;))) Се едно слушаме наш Бойча с неговият стабилитет. Партиите си направили изводите;))) Звучи ми като "Ние се договорихме и създадохме нова омерта";)))Не знам кой верва на краварката. Тя стана вицепрезидент именно и благодарение на опортюнизмът срещу Бойча, а, не, защото има качества за това. Но, обикновено такива, нарочно изведени на определена позиция фигури винаги са били с доста скромни политически възможности и когато ситуацията се смени, те си отиват!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова без аутокю не знае какво да говори и само разни празни приказки повтаря. Да се връща в бнт пак да си чете новините и да не се прави на вицепрезидент.
8
2
 
9
 
! Отговори
Салвадор Алиенде преди 2 години
пег и ал бънди трябва да се притесняват да не виснат от пилона, симаска като "сняг забръска"
7
3
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Болиме за това дали ще има правителство, или не. Няма да гласувам за такива гарвани.
6
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 7...Бог когато е творил эемята, твоя Иесус не е бил и эамислен още. А иначе, може и да си е починал, на седмия ден!? Но никъде не се каэва, че седмия ден е бил в неделя.