Кирил Петков: Не съм говорил с Радев за новия служебен кабинет

Той и Асен Василев се срещнаха със синдикати в "Мини Марица-изток" и ТЕЦ 2
13 сеп 2021 14:10, Красимир Ангелов
116
Кирил Петков: Не съм говорил с Радев за новия служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство. Петков не коментира и дали ще участва в нов политически проект.

"Докато сме служебни министри ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да го обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е Индустриалните зони“, заяви министърът, който бе в среща с представители на синдикатите в "Мини Марица-изток" и ТЕЦ 2.

Още по темата
"Една от приоритетните Индустриални зони, които трябва да се създадат в бъдеще, трябва да бъде в района на Раднево и Стара Загора", посочи Петков. Той и Асен Василев се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 000 души. Министър Петков отрече срещата да е предизборна и посочи, че е обещал на синдикатите да дойде на място, съобщава БНР.

"За нас хората са много важни, говорим за над 10 хиляди работещи, засегнати са 20 хиляди с техните семейства. Не може да правим планове само на база стратегии трябва да имаме обратната връзка, да дискутираме с тях и затова сме тук. Това не става от София, става от Раднево", каза министърът на икономиката.

От своя страна министърът на финансите Асен Василев допълни, че освен за Плана за възстановяване трябва да се планират и средствата от Фонда за справедлив преход, които са 1,3 млрд. лв. и са специално за въглищните региони. "Работата по това още не е започнала и затова е важно да чуем какви идеи имат хората, за да започнат да се планират“, каза Василев.

Той припомни, че Маришкия басейн дава около 40% от електрическата енергия на страната.

"Много е важно тези 40% да си останат наши, да не зависим от внос на суровини", коментира финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Nikk преди 2 години
Хайде стига едно и също сте писали постоянно. Казвате си каквото имате да казвате в коментара и стига толкова
18
0
 
3
 
! Отговори
до Бузката преди 2 години
Бузка, тоя Сарай е от 20г там....твоя ментор еврейски сега се сети да акустира тама а? ай през комина и дим да ви нема !
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЧО - ХАРВРД, ВАНКУВЪР, КОКОРЧО - ХАРВАРД, ФИГУРАНТА - ЛЕТЕЦ , КУРС В УЕСТ ПОИНТ И СТРАВНЯВАМЕ С.... БОКО ТИКВАТА, ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ, ВЛЯЗЪЛ С ВРЪЗКИТЕ НА БАЩА СИ В СИМЕОНОВО, ДАЖЕ НЕ МОГЪЛ ЗА МИЛИЦИОНЕР ДА ВЛЕЗЕ, АМИ В ПОЖАРНИКАРСКИ ПРОФИЛ. И ИМАТЕ И НАГЛОСТТА ДА АТАКУВАТЕ? С КВО? С ПРО СТОТИЯ, РАЗБИРА СЕ! ОНБЯ БИЛ ФИФУРОНТ, ТОЯ СЕ КОКОРЕЛ, ТРЕТИЯ БИЛ КАНАДЕЦ... Е ДА, НЕ СА КАТ ВАС НАТУРАЛНИ ШОПСКИ ЦЪ Р ВУ ЛИ!
16
5
 
19
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
''Мутрите'' отдавна сте ВЪН ! Миете чинии и берете ягоди у Англия :) Или сменяте памперси У Джърмани :) Само не разбрах що ни натресахте на нас-не дезертиралите тези клоунии ?
15
18
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Мачкай ГЕРБерската хунта ГЕРБ-СУДЖУК и Тиквоний !!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Да направят типови проекти и да финансират самостоятелното производство на Ел енергия чрез фотоволтаични системи за всеки дом. Всяка къща може да има на покрива си достатъчно панели за да покрие нуждата си от електричество. Може да задължат новите къщи да се проектират с фотоволтаици и/или слънчеви колектори. И в крайна сметка да почнем да си ползваме тока от АЕЦ Козлодуй, а не да го изнасяме на вън!
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, мама прибирай се в Канада. Тука работа нямаш!!!! Вземи и оня измамник Кокорчо - любовника на шефа на НАП
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО Е ПО- БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ГОРДОСТ ЗА БЪГЛАРИЯ, ДОКАЗАЛ С Е ВЪВ ВАНКУВЪР И ХАРВАРД, ОТ СЕЛСКИЯ БИ ЯЧ ББ!
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОКОРЧО, *** С ХАРВАРД! НЕ Е Т ЪП СЕЛСКИ К АВАЛ КАТ ТЕБ... НЯМА С КВО ДА СЕ ЗАЯДЕТЕ И КОМПРОМЕТИРАТ, ПОЧВАТЕ С ОБИДИ КАТО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА! ЩОТО ТВА ВИ Е НИВОТО МАХЛЕНСКО ГЕРБЕРСКО! КАТО НА ОНЯ *** КАК, ДЕТО СЕ РЕПЧИ ВЪВ ФЕЙСБУКА..
10
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КИРЧО ИЛИ ЗА ХАДЖИГЕНАТА! И МНОГО ХОРА ОЩЕ! МУТРИ ВЪН!
9
2
 
7
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Ми с Канада ли си говорил тогава?
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Канадата ще прави партия и ше печели избори
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, Кокорчо и ушатия чорап фигурант. Новите спасители, ----------========------------Време е за нови спасители. Старият се разглези се със златни кюлчета и пачки евро, и така затлъстя от лакомия, че вече само компаньонки в добра спортна форма могат да му повдигнат настроението.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овцете повтарят как не искат ГЕРБ и вкараха вълка в кошарата да ги спасява от ГЕРБ и Бойко
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да издигнат проф. Иво Христов за президент, ще спечали с разлика
4
3
 
10
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИЧЕН преди 2 години
влязат ли в ДБ *** и кокорчо Ристю Бойкикев ща отплава в открито маре с лодчицата си, може да качат и още някоя и друга мутра на същото тази лодка и задължително ще им дадат байрак с надпис SOS
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха предизборна кампания, ако не са министри и направят проект БСП трябва да потегли подкрепата от Радев на изборите и да издигне кандидат.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, Кокорчо и ушатия чорап фигурант. Новите спасители, айде народе, кой разбира тук се спира.
1
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На този не му вярвам.