ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ! ДПС говорят за нарушение на конституцията ! А бе вие сте етническа партия която по конституция няма право да съществува. Защо спи прокуратура, съд, конституционен съд ?
272
13
 
11
 
! Отговори
чоко преди 2 години
Щом ДПС се обажда по повод президента,нещо не е наред в президентството.Те са единствената партия,която по принцип мълчи ,когато стане дума за действията на държавния глава.
271
11
 
15
 
! Отговори
Исмаил преди 2 години
ДПС, стига сте излагали турците.
270
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно Дпс- сарският шут е винаги мнооого болезнен сега го получи радев и втория мандат ще си го кара при Путин, в подмосковието или зад урал при китайците... Еми да ни е честит нов президент през ноември! Нов президент нов късмет дето се вика!
269
19
 
12
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Един полуграмотен мюсюлманин,само когато спи,не ломоти против най истинския българин,уважаван и почитан от обикновените мои сънародници.Аланскоолу и твоята не е лесна. Ти аркадаш,трябва да се харесваш както на Доган,така и на Борисов.Не говори глупости по адрес на държавния глава на България.На 14-ти ноември,истинските българи,ще изберем за втори пореден мандат днешният ни президент Румен Радев. Мустафа К.затвори си плювалника!Не разделяй народа ни.Прочети какво мисли *** под 283.
268
10
 
12
 
! Отговори
Lina преди 2 години
ДеПесе такава драма днес в Парламента - те били репресирани, те изтормозени, те такавааа мъка. ( пускам сълза) . Скъпоструващо представление от хламид хламид и онзи, който не говори български и винаги чете. Те били ограбени. А завзели и водата , и въздуха. Сараи - няколко броя. ТЕЦ 1 бр. Шишан 1 бр. Горди с него.Подигравка!
267
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
289 Да, няма, но на Деса наемът е плащан от държавата. За останалото, чухме от записите.
266
6
 
16
 
! Отговори
РОДИНАТА НА РАДЕВ Е. преди 2 години
СССР - КЛЕТВАТА КЪМ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР/СССР............... ДАДЕНА КЛЕТВА----НЕ СЕ ПРЕСТЪПВА..!!!
265
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
256 Кой Бог, онзи, който номиниралата го партия, която той заяви, че никога няма да предаде БКП/БСП, трошеше с гюлета камбанариите на църквите, избиваше и преследваше свещеници и вярващи? Или на сифилистичната мумия в центъра на Москва?
264
3
 
4
 
! Отговори
до 286 преди 2 години
шшш ало смешен ставаш и досаден. Няма безплатни жилища в МО бе чук, редник генерал всеки плаща наем. Командващите нямат думата в жилищните комисии, най малкото че всяка година Военна полиция прави преглед на всички договори и се отчита на Военна прокуратура, както за квартирни пари коуто изплащат така и за настанените във ведонствени жилища.
263
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
278 Има българи-мазухисти, обичат някой да ги лъже и да им продава котка в чувал. Освен всичко друго, президентът работи за руските интереси.
262
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и аз така си мисля че в Делиормана и Кържалито има мислещи хора и ще си гласуват пак за Радев.
261
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
275 Радев се обади /чухме от изтеклите записи/, на шеф във ВВС, да скрие следите от назначената от Радев, на апетитни позиции негова любовница, сегашна съпруга, при това в държавно жилище без да плаща наем.
260
8
 
5
 
! Отговори
до 283, самозабравил преди 2 години
се е кой, Баце визираш май, преял в прекия и косвения смисъл с властта
259
8
 
7
 
! Отговори
до Дулово преди 2 години
той проблема е от оня очилатичкия лакей на Сокола Цонев. Той е свръзката с Гроб и се мъчи да ви изманипулират за кой ли път.
258
2
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Знаете ли кой създаде ДПС? Бившото БКП или по-точно предателите в БКП дето направиха преврата. Те стоят зад ДПС. Сега Корнелия Нинова трябва да носи цялата тази отговорност от тежкото наследство.
257
8
 
12
 
! Отговори
Дулово преди 2 години
абе тук хорицата са за Радев, Карадайъ като има проблем с Президента да не го прехвърля на обикновените туррци в България. И мам рода в Бурса и там като са се събирали им казали че Ердоган няма проблем с президента на България. Абе ний тур,ите не сме черни глави бе( овни) не ни подценявайте и ний мислим.
256
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много точно, случайно е попаднал Радев в политиката и обърка пасиансите на не случайните, демек свинските черва на които Доган благозвучно казва обръчи.
255
1
 
2
 
! Отговори
Студент преди 2 години
за 274. Подкрепям те, макар че темата е много по-голяма. (Пиша също от чужбина)
254
17
 
14
 
! Отговори
Али преди 2 години
Аз пък пиша от България и пак ще гласувам за сегашния президент.