Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати

Трудно се възстановявала държавността след олигархична система
Обновена: 16 сеп 2021 12:49 | 16 сеп 2021 09:31, Камелия Цветанова
336
Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев предупреди министрите от новия служебен кабинет, че срещу тях ще продължават да се хвърлят огромни ресурси – парите, медиите и влиянието на хората, които „имат държавата за своя бащиния“.

„Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че имате характер не само да се изправите срещу тежкото наследство, а и да работите за бъдещето на България“,посочи държавният глава.  

„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области, като например кризата в енергетиката и цената на тока, хаоса и липсата на законност в пътното строителство, които лишиха хиляди честни работници от заплати“, каза Радев.

Още по темата

„Правителство без НС няма възможност да изпълнява стратегическа задача, но времето не чака и заради това очаквам от вас наред с укрепването на държавността и подготовката на поредните избори, да продължавате с разуми стъпки за излизането от кризата, да работите със смисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната. В този сложен момент моят избор отново е върху вас“, допълни държавният глава.

Той благодари на министрите от старото правителство, по-голямата част от които остават и в новото, че са доказали неговата основна идея, че е възможно демократичното единодействие между родолюбиви хора от разни политически хоризонти в името на България.

„Този модел на управление, успешен пример е капитал за политическото бъдеще, то е стъпка напред в надмогване на политическите предубеждения, които спират развитието на страната. С дейността си вие върнахте част от доверието на българите в институциите. За съжаление политическата класа не възприе модела на служебното правителство. НС не успя да излъчи редовно правителство в условия на криза. Разбрахте  колко трудно се възстановява държавността след олигархична система“, обобщи Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 247 --- Не разбрахте ли - повече никакви протести, какви протестни партии?
236
2
 
14
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Не само протести ама тоя път ще има и бой.
235
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сите са маскари, не разбрахте ли.
234
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той най-добре знае как се организират протести, от личен опит.
233
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕТОХ ПРЕДИ МАЛКО 24 ЧАСА .ЕГАТИ ПРЕСАТА САМО СЪС ЗАЩИТА НА ПЕЕВСКИ ,ПЕТ ЗАГЛАВИЯ ВСИЧКИ СА ЗА ТОВА. И СИЛНА ОПОРНА ТОЧКА СРЕЩУ РАДЕВ.... ДОКАТО ИМА ТАКИВА .... БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ В ДЪНОТО
232
2
 
20
 
! Отговори
izh преди 2 години
И тая слугинска мутричка почна да се взема на сериозно. Такава наглост само от комунист може да се очаква
231
3
 
20
 
! Отговори
РАДЕВ НЕ Е РАЗБРАЛ.. преди 2 години
ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ - НЕ СРЕЩУ МИНИСТРИТЕ.А ЛИЧНО СРЕЩУ НЕГО...!!!!........... .....НЕ СЕ КРИЙ ЗАД ГЪРБА НА ДЕЦАТА, ТТАЛИБАНИНО...!!
230
4
 
3
 
! Отговори
Хм преди 2 години
До АнонименЩото ти като диванен разбирач много ги разбираш.
229
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той раддев много ги разбира протестите.
228
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СатираСамо когато Бойко е на власт , тогава не е криза , така ли? И без него слънцето ще изгрее! и без това , съсипваше непрекъснато българските интереси и скоро вместо да продаваме ток, ще купуваме ток от съседите, защото съсипа Белене!
227
3
 
29
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Радев имаш опит в тези неща.личи си. Все пак една година вече редом с мафиотите и БСП организираш протести и компромати срещу Борисов и партия ГЕРБ. Разтуряхте политиката и държавата ни, само и само да вземете властта. В страшна криза ни вкарвате. Народа тепърва ще разбере.
226
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, казаха ви го, няма да ви разрешат да направите служебното правителство редовно, не разбра ли? Връщай се при БСП и дайте рамо на БСП и протестните партии. Бойко мачка БСП, защото не му харесва Нинова , понеже била с двойно гражданство.
225
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая зима полицията ще бие наистина ама съвсем истински като в развитите демокрации
224
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е , ако само с това се разминете сте късметлии.
223
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се забрани раздаването на европейски средства за България, герберите да работят и да си изкарват парите сами и без право да придобиват каквото и да е от държавата, да се научат сами да създават и работят, а не да грабят и крадат държавното, а който е крал и използвал служебното си положение и шуробаджанащина за крадене - конфискация и в затвора!
222
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименКога продадоха държавния дял от 33% на българската държавна ел. енергия , нали през герберското(!!!) управление и Дянков - през 2011г. и 2012г., бе умнико, какво общо има Радев с това, който е на една заплата и не е крадец?
221
26
 
4
 
! Отговори
Педал преди 2 години
Ще гласувам ,чак когато Борисов ,Гешев,Доган Пеевски ,всички от НОЩ и онзи математика Витанов бъдат вкарани в затвора.
220
5
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев е най-голямата грешка в истарията на България!
219
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДемосНе ми пиши за Радев и Деса, а виж герберите какви колосални кражби и грабежи извършиха и в колко дългове забатачиха държавата, дългове, които прибраха в джобовете си, а населението кучета го яли, смазаха и бинеса, то и затова хората избягаха, ББ - стъпка по стъпка затри България по всякакви направления, а не Радев или БСП или служебното!
218
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кой ще ви организира протести, Радев?! Хората, някои от които гласуваха за теб! Хората, на които им докара високи цени на тока и храните! Това означава, че Ти и правителството Ти сте срещу хората! Дори не се усещаш какви ги плещиш!