Радев: "Янев 1" прекрати рекета, противопостави се на завладяната държава

Разкрило тежкото наследство и олигархичния модел на управление
Обновена: 16 сеп 2021 14:53 | 16 сеп 2021 09:15, Камелия Цветанова
195
Радев: "Янев 1" прекрати рекета, противопостави се на завладяната държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Може да погледнем с удовлетворение към месеците, през които носихте отговорност за управлението на страната. През този период правителството проведе честни избори, намалявайки драстично  купения вот. За първи път страната ни проведе избори с масов машинен вот. Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в социалните системи, беззаконието в големите инфраструктурни промени осветли и пресече много корупционни схеми. Това каза президентът Румен Радев при предаването на властта от служебния кабинет на новото служебно правителство, което запазва почни същия си състав.

Още по темата

Според Радев кабинетът „Янев“ 1 се е противопоставил на модела на завладяваната държава, прекрати рекета върху бизнеса, упражняван от предишната власт и задвижи конторлините системи на държавата.

Постигнат беше икономически ръст и ниска безработица.

Правителство осигури нужните средства за работещите,бизнеса и здравеопазването по време на криза. Актуализира социалната политики към най- уязвимите – хората с увреждания, децата и семействата, каза президентът.

За пръв път в историята ни служебен кабинет предава властта на служебно правителство като състава му се запазва същия с три изключения.

Новите министри в състава на кабинета „Янев“2 са Валери Белчев - служебен министър на финансите, Христо Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Даниела Везиева - служебен министър на икономиката.

Ето пълния състав на новия кабинет:

Стефан Янев - служебен министър-председател на Република България;

Гълъб Донев - служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Бойко Рашков - служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Атанас Пеканов - служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Валери Белчев - служебен министър на финансите;

Георги Панайотов - служебен министър на отбраната;

Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването;

Виолета Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Николай Денков - служебен министър на образованието и науката;

Светлан Стоев - служебен министър на външните работи;

Янаки Стоилов - служебен министър на правосъдието;

Велислав Минеков - служебен министър на културата;

Асен Личев - служебен министър на околната среда и водите;

Христо Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите;

Христо Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;

Даниела Везиева - служебен министър на икономиката;

Андрей Живков - служебен министър на енергетиката;

Стела Балтова - служебен министър на туризма;

Андрей Кузманов - служебен министър на младежта и спорта.

Това ще бъде третото служебно правителство, което Радев назначава. Първото бе на проф. Огнян Герджиков, който Радев натовари да бъде служебен премиер, дни след като положи клетва през януари 2017 г.

Държавният глава назначи второто служебното правителство на 12 май, след като 45 Народно събрание, избрано след вота на 4 април, не успя да излъчи кабинет.

Така Румен Радев става първият в най-новата ни история държавен глава, чийто мандат започва със служебен кабинет и завършва с такъв.

 

 


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Инженерка: преди 1 месец
Те са заблудени. Употребиха ги, за да отстранят ИТНТе няма да спечелят изборите и това е урока срещу високомерието
166
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А "Радев 1" всячески се противопостави на демокрацията. Егото и нарцисизма на тоя човек са безгранични. Изобщо не си дава сметка, че става същия като Борисов.
165
1
 
3
 
! Отговори
Слави преди 1 месец
Мошеник до мошеник !
164
2
 
9
 
! Отговори
Стига лъжи преди 1 месец
Как Янев е прекратил рекета! В момента държавата на Радев и Янев ни рекетира с високи цени на тока, горивата и храните! Наглеци! Техните заплати и заплатите на децата на Янев могат да ги понесат, но 80% от хората са на МРЗ! Гласувайте за Радевите мошеници!
163
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищоправещият със заплата от-15000лв.и пенсия-3000лв.назначи пак пенсионери с големи пенсии начело с Янев и СИЕ,все хубавци които цял живот искат на държавна хранилка увеличиха всичко-храна,ток,горива,разтури държавата и сега иска и втори мандат.Да ама ,,НЕ'' ще получиш червен картон този път
162
2
 
12
 
! Отговори
истината е.... преди 1 месец
Истината е, че когато на човек нещо и някой не му харесва и му се дава право да промени нещата-ИЗЛИЗА И ГЛАСУВА!Необходимо е целият български народ да излезе и да изрази своя вот!Искрено се надявам, скоро да видя достойно предложение за КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
161
1
 
14
 
! Отговори
фалш!!! преди 1 месец
Това, което се случва в държавата през последните няколко месеца, ще доведе до много големи щети.Не знам дали г-н ПРЕЗИДЕНТЪТ Е НАИВНИК да говори тези измишльотини и си мисли, че хората не вижда какво се случва след назначаването на "УСПЕШНИЯ" МУ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ.Насочването на вниманието на цялото общество към трима уж "перспективни личности" като ПЕКАНОВ, ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ е голяма ЗАБЛУДА.А влизането им в политиката, несъмнено ще бъде дирижирано незнайно от кого ли!?
160
1
 
11
 
! Отговори
Пълни глупости... преди 1 месец
Назначиха по администрациите техните си уж нови-стари хора и замазват очите на хората.Масово назначение на техните си хора на високи заплати и администрацията се пръска по шевовете....За министри и ИД се назначиха персонажи, които хал хабер си нямат от работата по ведомствата и трагедията е пословична.НЯМЯМ ДУМИ ПРОСТО!
159
1
 
12
 
! Отговори
merined преди 1 месец
В "завладяната държава" Янев си назначи двете деца на заплати по 5000 лв. Може би ще продължи в същия дух, за да назначи още някои роднини без конкурси някъде...... на височки заплати,а Радев да го величае колко е успешен
158
1
 
12
 
! Отговори
Единство преди 1 месец
Радев, ти направи чистка, налагаш свои калинки, подложи държавата на Со'рос, помагаш за овладяването на всички институции от олигархични елементи, стягате се да окрадете 50 млр. и имаш наглостта да претендираш за чистач на държавните интереси.Корпоративните медии заливат обществото с твърдения, за които няма контрапункт, нарочените нямат думата. Най-ужасните времена от прехода, страх и потрес. Затова трябва да бъдеш изметен и никога повече военен на този пост. БСП, ГЕРБ и ДПС в единен отпор!
157
1
 
9
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Радев: Доко, доко, доко ...
156
1
 
15
 
! Отговори
катя преди 1 месец
УСПЕХИТЕ НА РАДЕВ:спряха строителството на магистрали- спряха парите на лекарите-висока смъртност спряха РЗ на строителите по пътищата-вдигнаха цените на хляба, олиото вдигнаха цените на тока и газта, .- спряха европарите, откраднаха паеите а магистралата само за 3 месеца, уволниха всички можеши лекари, полицаи, шефове на полиции, назначи супер *** и неграмотни в служебния кабинет, копие на него подобни...да ти сеУем на заслугите!!! а сметай щом това са заслуги,какви са гУешките...
155
1
 
10
 
! Отговори
немур преди 1 месец
нагъл и вече много смешен с опрните си тояки, които вече и простия не вярва в тях. нема такава сешайте се каква.....фигъра в целия поличтически живот до сега в БГ, жална ни майка, тежка зима ни чака след това,а ако седи още....терминал 1 бате....
154
1
 
13
 
! Отговори
ведар преди 1 месец
изключително противен човек.мазен, хлъзгав, типичен нагаждач.много,много неприятно нещо...отврат. не знам кой и как може да го харесват, или и те са същите карикатури в живота.неуспели и напасващи се,,,гадост!
153
1
 
18
 
! Отговори
САМОХВАЛКО преди 1 месец
Кремълският генерал Радев вече никой не го хвали, а няма и за какво, та затова той е минал на самохвалство, само че грамотните хора не му вярват, а нег..рамотните също ще повярват, само че през зимата, когато премръзнали огладнеят.
152
3
 
16
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 1 месец
По типично комунистически тертип, независимо какво е положението, той хвали курса на партията, че всичко върви напред и нагоре. На изборите гласувайте пак за другаря Радев.
151
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руският човек Румен Радев, както го наричат на запад, назначи Валери Белчев за министър на финансите. Белчев е с руски корени. Всеки може да предпостави, какво означава това за българската държава.
150
3
 
35
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
Е, тя държавата сега баш е завладяна от това копие на Тодор Живков . Същото празнословие, същите клепнали уши, същия миши поглед. Да ни е честит новия диктатор ! С едно юмруче успя да свали работещо правителство.
149
3
 
22
 
! Отговори
Офи преди 1 месец
А южната ни граница се преминава спокойно от всякакви -талибани, сирийци и др.
148
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев пусняа в ход пликчетата.