Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати

Трудно се възстановявала държавността след олигархична система
Обновена: 16 сеп 2021 12:49 | 16 сеп 2021 09:31, Камелия Цветанова
336
Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев предупреди министрите от новия служебен кабинет, че срещу тях ще продължават да се хвърлят огромни ресурси – парите, медиите и влиянието на хората, които „имат държавата за своя бащиния“.

„Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че имате характер не само да се изправите срещу тежкото наследство, а и да работите за бъдещето на България“,посочи държавният глава.  

„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области, като например кризата в енергетиката и цената на тока, хаоса и липсата на законност в пътното строителство, които лишиха хиляди честни работници от заплати“, каза Радев.

Още по темата

„Правителство без НС няма възможност да изпълнява стратегическа задача, но времето не чака и заради това очаквам от вас наред с укрепването на държавността и подготовката на поредните избори, да продължавате с разуми стъпки за излизането от кризата, да работите със смисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната. В този сложен момент моят избор отново е върху вас“, допълни държавният глава.

Той благодари на министрите от старото правителство, по-голямата част от които остават и в новото, че са доказали неговата основна идея, че е възможно демократичното единодействие между родолюбиви хора от разни политически хоризонти в името на България.

„Този модел на управление, успешен пример е капитал за политическото бъдеще, то е стъпка напред в надмогване на политическите предубеждения, които спират развитието на страната. С дейността си вие върнахте част от доверието на българите в институциите. За съжаление политическата класа не възприе модела на служебното правителство. НС не успя да излъчи редовно правителство в условия на криза. Разбрахте  колко трудно се възстановява държавността след олигархична система“, обобщи Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
3
 
22
 
! Отговори
Демос преди 2 години
Този шапкар от къде е сигурен,че неговите министри не са корумпирани и не влизат в схеми.И как,тъй този същия,оцеля в тази корумпирана държава,на един от висшите постове без да се корумпира или само малко покрай дългата Деса,като я залюби от любов и намери два щата,т.е.същата беше на две заплати назначена от него.Милия той и за корупция ще ми говори.Много ще има да отговаряш ама после.
216
8
 
9
 
! Отговори
Комунисто-фашиста ББ преди 2 години
Няма по-алчно, арогантно, злобно, отмъстително същество от него, още с идването си на власт, изпоуволни всички професионални кадри, без никаква причина, просто, за да сложи неговите калинки и част от семействата на уволнените бяха умишлено разболявани и избивани, следил е като копой навсякъде и всеки, дори в съда, да не би някъде да не е негов човек и калинка или да не би да симпатизира на друга партия,тоя е болен социопат и психопат,педофил,изнасилвач и оргии маняк заедно с Г. и обкръжението им
215
1
 
21
 
! Отговори
Подарък от Радев преди 2 години
Голяма грешка на Нинова - Радев ще съсипе БСП. Голяма грешка на Борисов с кандидатурата на Цачева. Ще изпищи и Христо Иванов и надутите адвокатчета. Колкото до ИБГНИ - ще гледат парламента по телевизията.
214
23
 
5
 
! Отговори
До Ангелов преди 2 години
Румен Радев отново ще бъде Президент на Република България, злобар!
213
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,ушат дилетант,изминалите протести кви бяха бе?Ония снимки и записи? Кой ги организира? Бай Марин от с.Дервиш Могила ? Че и онова недоразумение-Хаджигенов бил ПРОФИСИОНАЛЕН ПРОТЕСТЪР.Купувахте им палатки,атрибути за шум,слама им носихте,давахте им пари за *** на наркоманите,лозунги чертахте...Толкова прозрачни бяхте,че човек да го хване срам като гледа целия този измислен,режисиран цирк.15% макс. от хората там не са били " поръчкови" Не те ли е срам,наглец,точно ти да говориш за компромати
212
4
 
30
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
С нетърпение очаквам президентските избори и силно се надявам този генерал от запаса да си отиде в забвение. Толкова злобна, мрачна, арогантна, агресивна и безотговорна личност не сме имали по върховете на властта и се надявам никога повече да не избираме такива като него.
211
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРОБ и ББ, превърнаха България в гробище и жив ад, през никое друго правителство, не са са измирали(били избивани) толкова много хора, както през тяхното! Анатема!
210
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най изпърдялия президент за всички времена, нямам думи за тоя.
209
4
 
34
 
! Отговори
Canadian преди 2 години
До Браво, г-н Президент --- Чорапът се е оплел така яко, че започна да фъфли и избива на предсказания. Явно му се удава и червената магия или се страхува от избедняващият ***, подскачането на цените и логичното замеряне на негово пРезидентско величие със запъртъци, памидори и торби с екстременти.
208
46
 
6
 
! Отговори
Браво, г-н Президент преди 2 години
Най - достойният и образован политик, който сме имали в последните десетилетия.Победа на първи тур господин Президент!Сбогом гербери и никога повече да не чуваме за такива като вас.
207
4
 
54
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Самият Радев организира просет срещу управлението на ГЕРБ, сега му се връща тъпкано и протестът е срещу него точно преди президентските избори. Връща му се с лихвите. Ако загуби президенските, ще влезне в затвора.
206
6
 
45
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 2 години
Под юмрука на Радев и с "нечия" финансова подкрепа се раждаха протестърски действия,с хулиганщина,хвърляне на яйца и домати,обругаване на герба и държавни сгради,"пърформанси"с бесилки и ковчези,блокиране кръстовища от шепа щурмоваци,пречене на хората да се придвижват,това според него бе народната воля,довела до създаване на партия мутри,и бе "добро".Висшите щурмоваци станаха депутати и министри.Е,сега може и други да искат по този стандарт да станат политици,но товаспоред РР е "лошо".
205
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев пропусна да им каже да не пълнят чекмеджета.
204
4
 
27
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 години
А защо забрави евентуално повторение като фарс на още някое Велико народно въстание?А ако някой друг вдигне юмруче?А ако внезапно оздравелите между изборите деца на "Системата ни убива", пак се разболеят? А ако върнат Канна Рачева в ефир отново :-)
203
4
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кой ще ви организира протести, Радев?! Хората, някои от които гласуваха за теб! Хората, на които им докара високи цени на тока и храните! Това означава, че Ти и правителството Ти сте срещу хората! Дори не се усещаш какви ги плещиш!
202
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но този път ще са справедливи !
201
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа не, басма ще ви цепят !?
200
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радеф ще изкопае съкровището на капитализма за да построи комунизма!
199
7
 
4
 
! Отговори
69 преди 2 години
Най умните и камествени хора, които разбират от всичко в България са воените, пожарникарите и полицаите! Където и да ги назначиш - стават;) ..."и да могат могат" както се казва в един Бг филм:)))
198
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мазния комунисти пак се докопва до властта.