Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!

Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава
18 сеп 2021 22:10, Красимир Ангелов
491

"Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи". Това заяви президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Радев руши нашата демокрация. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията", заяви още бившият държавен глава.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

Още по темата
Според Плевнелиев фактът, че изборите са 2 в 1, променя до голяма степен правилата.

"Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави", обясни Плевнелиев.

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу "Има такъв народ". ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов - Румен Радев", смята президентът (2012 - 2017 г.).

Той прогнозира, че "Демократична България" ще издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа ще подкрепи Румен Радев. Плевнелиев е на мнение, че ИТН трябва да издигнат своя кандидатура за президент, защото „ Радев им е приготвил ножа в гърба“.

"Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
След като изслушах и изгледах интересното предаване, ми дойде мисъл за светкавично решение на проблема с кандидатурата за нов президент. Трябва просто да се смени полът, т.е да не е мъж, а жена, която по-добре ще отговаря на критериите за обединителка на българската нация.
329
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н експрезидент, бихте ли си изяснили мнението: казвате, че ген.Радев руши демокрацията в БГ, но в същото време Р.Кънев, който е от ДСБ, т.е. от ДБ, предлага сътрудничество на Василев и Петков, хора на Радев и лидери на формацията/движението ПрП. Нещо да кажете по този факт? Доколкото си спомням, Петков беше един от основателите на ДБ,т.е. той е полит.противник на ГЕРБ, а Вие сте доста близък с лидера на ГЕРБ. Как да разбираме демокрацията: едната е герберска, а другата - на Демокр.БГ, така ли?
328
1
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Партията на Путин очаквано печели парламентарните избориС около 40 процента от гласовете "Единна Русия" остава водещата политическа сила в страната
327
0
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Роске,всички колеги покрай мен,българи с ислямско вероизповедание,НЕ ПОДКРЕПЯТ И НЕ ГЛАСУВАТ за ДПС.Поздравяваме се и си чиститим и великден и рамазан,ходим си на гости и на коледа и на байрям.Ква етническа карта,кви пет лева?!?!Насъсквате една шепа продажни брендита за някой лев да се жалват и репчат пред някой платен журналист.Толкова сте смешни че чак жaлku!!
326
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банов тебе не те запомниха с нищо, нито с добро, нито с лошо ти беше незабележим фигурант по - скоро въздух!
325
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече занимавайте хората с тоя провален тип!
324
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащипутарник ! Излез като мъж кандидатирай се обедини дясното
323
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росене, сега на Антарктида почва топлото. Защо не отидеш до базата да поработиш малко.
322
1
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Това пак са му дали поле за изява.
321
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този руски агент, освен да реве на всеки форум да се махнат санкциите за Русия друго свършено от него което ни подобри стандарта? Още тогава трябваше да Гешев да му сложи белезниците, защо го жалят не мога да проумея.
320
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли по добри анализатори от тоя че тръгнал пак по медиите да се изказва Послушко нещо мън мън пак ще слушаме зачеркнете го стига сте го турсили за коментари и без това никой не му вярва
319
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрия президент!!
318
1
 
3
 
! Отговори
Не сте в безопасност преди 2 години
Пернишки изверги облъчват хора с радиация за да изтезават хора със Синтетична Телепатия и V2K!Корумпираните институции не предприемат никакви действия!
317
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нека да в унищожим най-накрая тази ваша демокрация, която ни остави последни във всичко!
316
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вашата "Дано разруши всичката "ваша" демокрация !!!! Мухахахаха" "Турците не издържат на високите цени. Купуват само най-необходимото". :)
315
1
 
3
 
! Отговори
Вашата преди 2 години
Дано разруши всичката "ваша" демокрация !!!! Мухахахаха
314
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевенелиев: "Радев руши демокрацията" Факт. Който не го вижда или е с коефициент на интелигентност под 50, или направо лъже какво вижда. Трети вариант няма.
313
2
 
23
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 2 години
Синоптичката съвсем му е изпила акъля, доколкото го е имал...
312
2
 
22
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
Тоя плазмодий жив ли е още?
311
2
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
"вашата" я руши, за което съм му благодарен.