Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!

Намираме се в президентска република, смята бившият държавен глава
Обновена: 12 сеп 2021 19:07 | 12 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
446
Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!
Снимка: БГНЕС

"За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е". Това заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Говори сега" по БНТ.

"Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев", поиска бившият държавен глава.

Според Плевнелиев в българския парламент сега доминират популисти, а и самият президент Радев също е популист.

Още по темата
"Това, което прави Радев, не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация", поиска той.

"2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета, но не поставих ултиматум", припомни Плевнелиев и продължи: "Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен ПР да не разпусне НС по-бързо, за да громят лошите".

По повод на евентуален политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според бившият президент Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Затова Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

"Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с "Демократична България", прогнозира още Плевнелиев.

Той посочи още, че очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

"Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече такива хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции", попита още Плевнелиев.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ за президент, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди около 2 месеца и половина.

"Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това от интоксинацията ли е? Интоксинистката, тоест русата марийка, дали няма аспирации за removing the husbant to play cry for me Argentina, sorry
316
1
 
7
 
! Отговори
Миньор алкохолик преди 2 години
Моя президент е радев а наздраве нема кой да го бие дори и славчо я че си гласуем само за него оти е много арен а Боко нищо ми не даде
315
1
 
18
 
! Отговори
Дай да видим преди 2 години
Ти какво свърши по-същество г-н Плевнелиев. Нищо за тази страна, но много за теб. Живей си в затвореният комплекс с оня бръмчалка и не ни занимавай със себе си
314
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Роско, твоят министър Асен Василев е в служебното правителство. Изглежда те е разбрал що за стока си. И той като нас.
313
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците не искаха да има лустрация и така в България и източния блок има мирен преход драги сънародници. Всички хора по конституция са равни. Лустрацията е вид дискриминация. САЩ опитаха на други места и с лустрация - Ирак и Афганистан и там се ляха реки от кръв . Затова и на мен лустрацията ми харесва но искам мир и съгласие на измъчения ни от противоборства и леви и десни касапници народ. Жертвите обикновено са по-хрисимите хорица, загинали заради идеите си. Гео Милев например. НиколаПе
312
3
 
12
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Росен си знае, че има пълната свобода да прави всичко, което Синята птичка и Бойко му кажат да прави. хахахахахахааа
311
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и Плевнелиев - един процент икономически растеж, Радев - 12 процента икономически растеж, а за саботаж гербестите фирми дуят някои цени временно. Ами то най-добре е да е президентска република ама да е президента като Радев а не като Чехълл на Бойко.
310
3
 
18
 
! Отговори
АБС преди 2 години
Не знам за Радев, ама трябва да не е това, което беше ти, Плевнелиев.
309
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Плевнелиев продължава да се излага. Ама яко и не му дре-ме. *** кой си ти, че да ни даваш акъл, та ти за теб си нямаш акъл... гледай си проспериращата партия-шайка от която завлече президентската институция на такова дъно, че си първият президент на България, не посмял да се кандидатира за втори мандат.
308
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 години
расиме,ако бяхме президентска република,ти нямаше да излезеш,по телевизиите,и да бърбориш глупости.
307
3
 
16
 
! Отговори
гошо преди 2 години
М-р Бийн!!!
306
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Активираха пастирката да лее сълзи, значи чакат голям разгром. Торбалан иначе голям го вади, но щом види дебелия подвива опашка и дава отбой. щом е толкова ербап да излезе срещу Радев, но шубето голям страх.
305
3
 
15
 
! Отговори
агенти преди 2 години
Самият факт, че ВСИЧКИ - И ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ И ТЕЗИ ОТ СТАТУКВОТО ЛЕЯТ ДИТИРАМБИ ЗА ПЕТЪР СТОЯНОВ И НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА, ЧЕ Е ОБЯВЕН КАТО АГЕНТ "ВИКТОР", ОЗНАЧАВА ЧЕ ПАК НИ ЛЪЖАТ! Демократи мълчат за един АГЕНТ И ГО ХАРЕСВАТ!??? Всичко верно е "пунта мара"! КЪДЕ Е ЛУСТРАЦИЯТА???
304
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие с Петър Стоянов сте лица за които никой вече не си спомня. Това оставихте в историята, едно голямо НИЩО! Сигурно затова се имате за нови лица и двамата......
303
37
 
14
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Плевнелиев беше истински български президент!
302
40
 
18
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Петър Стоянов ще отвее Румен Радев още на първия тур!
301
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да е лежал по паркинЗите в Германия.И в миналия си живот да е бил ирландска пастирка.И да е правил хороскопи.И да позволява да го пошляпват по вратлето.Ех,мечти,мечти.
300
1
 
5
 
! Отговори
fact преди 2 години
колко жалко, ЧЕ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД се оказа по дизайн и в полза на агент Николай!
299
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емисари на ПП.МИР. вече обикалят и събират електорат в Габровско и шуменско....
298
12
 
23
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Хайде замълчи завинаги, видяхме те и тебе какви ги надроби.