Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава

МВР разследва престъпления за милиарди
20 сеп 2021 19:55, Нели Христова
179
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава
Снимка: БГНЕС

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на МВР, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат представени пред обществеността конкретни факти, като уточни, че се извършват засилени проверки в тази насока.

"Разследваме престъпления за милиарди", посочи Рашков.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков, цитиран от "24 часа".

Във връзка с политическия проект на двамата бивши министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков уточни, че не е бил канен в "подобен формат". Той заяви, че оценява тяхното решение като "желание да продължат да работят в интерес на България".

По повод мигрантската криза министърът каза, че до настоящия момент не е имало необходимост от армейски части, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, заради мигрантския натиск.

"Справяме се с нашите сили", допълни министърът.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
15
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Тоя ако знаете каква е пиянка.... не е имал трезва вечер от 89-та.
133
1
 
15
 
! Отговори
ОГРАБВАНА ОТ КОГО? преди 2 години
ОТ КОМУНИСТИТЕ! - ВСИЧКИ ДА СМЕ ЕДНАКВО БЕДНИ...ДА ИМА ЗА ВСИЧКИ , НО НЕ И ЗА ВСЕКИ!!!!!!!!!
132
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия имоти, има си жена нотариус и като са женени по закон имотите са и на двамата, освен това не са нещо кой знае какво. Къщата в Барселона струва повече от всичките им имоти.
131
2
 
13
 
! Отговори
ОГРАБВАНА ОТ СВОИТЕ. преди 2 години
ВИНАГИКОМУНИСТИТЕ СА В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ! - ХАРАКТЕРНА ЧЕРТА НА БКП!!!!!!!!!ПО ДЕЛАТА им ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!
130
2
 
15
 
! Отговори
АМАН ОТ РЕЗИЛИ преди 2 години
АМА ВИЕ НАЛИ ЗАПОЧНАХТЕ ДА РАЗСЛЕДВАТЕ ГЕРБ ОТ МАЙ... И ДО СЕГА КАКВО НИЩО, СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНАХТЕ МАЛКО ПРЕДИ ЮЛИ И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА- А ВИНОВНИ БИЛЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ГЕРБ КРАДЯЛИ, АМА ТЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА...А СЕГА ИМА ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА/ ДА НАПОМНЯ КАК КЬОВЕШИ ВИ СЕ ИЗСМЯ ЗА ЦЯЛОСТНОТО ВИ ТВОРЧЕСТВО/ТА СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ ПАК ЗАПОЧВАТЕ ПРОВЕРКА НА ГЕРБ- А ПРОИЗХОД НА ПАРИ ЗА ТВОЙТЕ ИМОТИ- А РАШКОВ, ЖАЛКИ НЕКАДЪРНИ ТУНЕЯДЦИ
129
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тебе не е бедна,но интересно като чиновник как имаш (ограби) за тези имоти?
128
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наистина е репресиран и ограбен от Борисов - само 19 имота е спастрил. А му се искаше да са 38!
127
5
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До ББ === Ахахахахахахаха.....ахахахахахаха :))) Абе дядо, личи ти по стила на писане и изказа, че си старец, ти колко даскала познаваш като този алкохолик, дето с ум и труд са се сдобили с 19 имота? Защото този е един *** преподавател, преди да стане сега министър. Че и 12 тоалетни имал само в резиденцията си до Витоша, с басейн, и двор 1800 декара
126
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограбихте я вие другари, другарят Виденов, другарят Луканов, другарят Костов, другарят Цветан Василев, другарката ***, а сега новите другари Радеф и компания.
125
21
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Рашков,дай боже всеки му от труд и ум..19...десларирани с доказан доход...с платени данъци...за разлика от ограбващите ни дпс-гроб...чекмеджета...офшорни... исъдят...лъжат и манипулират хората...така загина гьобелс...лъшещ себе си...пожертвал децата си !
124
9
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До сигнал до рашкОФщо не питаш севда...как се сдоби с..замък...севде обслужвана от частни...абе от хакери...огледални хард..евтни схеми...диана...анонимна,бих се запознал лично със всеки...беден *** съм...и гледах порно...цели три дни...посъветва ме авер...за да ме убеди ,че ровят в устройствата ми...нямам тайни... мотивират ме,Бог да пази България!
123
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕДНА ДЪРЖАВА, А МНОГО ОГРАБВАНА"Каза комунистическият oтпaдък с 19 апартамента.
122
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте меки с Алибойко. Я му треснете 5000 евро глоба, нали Бойко му плаща, какво ви дреме? Направете глобите като в Гърция. Спукайте ги от проверки, кой на колко часа работи, на колко го осигуряват, как вкарват алкохола, колко е истински и накрая отнемане на лиценза.....А той има право да си търси правата в съда. Направо не мога да повярвам, че този с мазната коса си мисли, че може да си прави каквото иска. Аз може ли да не си платя сметката в заведението му, защото не ме кефи да си плащам?
121
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да си *** за да му вярваш на тази лъжлива дамаджана?
120
4
 
21
 
! Отговори
19-тата тоалетна преди 2 години
Я, виж кой говори за ограбване на България!
119
18
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименбезпочвени лъжи и манипулации,споменатате си имат данъчни декларации...всеки грамотен може да види кое от къде идва...държите хората неграмотни за да ги маипулирате...дпс-гроб...свърши се вашето...бягайте...самозабравили се...парите ви са като ятаганите на османската...безполезни...Бог да пази България!
118
21
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Благодаря Ви г-н Рашков...никои не е правил толкова много за България!...от 30 години!
117
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря гусин Пачков. Хайде сега кажете за 19-те луксозни имота, които притежавате. Или по-точно как сте ги купили с вашите нископлатени работни места. Не искам да знам и съпругата ви и тя колко имоти има, сигурно повече от вас. Но това е типично комунистически прийом да обвиняваш другите, за същото което правиш ти. Така прави и Радев и Кукундела и Мая и всичките от гадното червено котило.
116
10
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Пиян милиционеркогато изтрезнееш...милиционерче...те каня на среща...по-човешки...да видим кой...кой е!няма да слизам на нивото ти!ако ти стиска след като изтрезнееш облечи си скапаната ...и ела да се видим!
115
12
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
прокуратурата...е статистическо...цацаров го каза...разпускане и Нова...с нови хора...останалото е ...старото...подмяна,лъжа