Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава

МВР разследва престъпления за милиарди
20 сеп 2021 19:55, Нели Христова
179
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава
Снимка: БГНЕС

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на МВР, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат представени пред обществеността конкретни факти, като уточни, че се извършват засилени проверки в тази насока.

"Разследваме престъпления за милиарди", посочи Рашков.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков, цитиран от "24 часа".

Във връзка с политическия проект на двамата бивши министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков уточни, че не е бил канен в "подобен формат". Той заяви, че оценява тяхното решение като "желание да продължат да работят в интерес на България".

По повод мигрантската криза министърът каза, че до настоящия момент не е имало необходимост от армейски части, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, заради мигрантския натиск.

"Справяме се с нашите сили", допълни министърът.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
6
 
! Отговори
Льотчик преди 2 години
България не е бедна държава, а много ограбвана - каза човека с 18 имота, държавна работа и чиновническа заплата...
153
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вие- само за 3-4 месеца - и вече не ви стига бюджетът насред годината? Къде потънаха парите? Нищо не се строи, всичко е зарязано, няма Хемус, всичко, което трябва да прави държавата е спряно и не се финансира. Къде са парите? Аха - ще се възстановява новият избран "паметник на културата на Бузлуджа". Хаджи Димитър се обърна в гроба. Нмате срам!
152
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Чашков, спри го най-сетне тоя алкохол, че аман вече от твоите халюцинации !!
151
12
 
2
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 2 години
Гледам и броя противниците на Рашков. Нормално да Ви е страх, все пак сте 27 човека сте!!!
150
2
 
8
 
! Отговори
трътко преди 2 години
Комунистическият *** каза, че предишните били ограбили с Хемус, няколко пъти повече от КТБ. КТБ-то беше 4 милиарда, значи Хемус е ограбен 12 милиарда. Ти да видиш. Бате Бойко задели 1 милиард, те направиха всичко възможно да го вземат и тъй като няма как да оправдаят далаверата, започват да пускат кьорфишеци. Най голямото "престъпление" било, че дали пари предварително, ами затова са дали пари, защото са знаели, че ще направят възможното да ги вземат.
149
0
 
17
 
! Отговори
гошо тъпото. преди 2 години
ВИЕ НЕ ГО РАЗБРАХТЕ ТОЙ Е НА ПРИНЦИПА НЕ Е МЕ ЯД ЧЕ КРАДАТ А ЯД МЕ Е ЧЕ КРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ МЕНЕ.
148
0
 
7
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
До Анонимен 162Къде е прокуратурата , ДАНС , ГДБОП , МФ и КС ? Къде са службите? Всички службари са виновни за бездействието на държавните органи! Промяната започва от работещи държавни институции в които хората се избират с конкурс , а не по политически слугинаж! Нека започнем от председателя на конституционният съд - Велчев ,първи трябва да си замине!От април до септември никой не знае чий гражданин е Киро харварда!
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "министър" е също един от грабителите, по-дребен е, ама грабител! Може би няма заграбени заводи, но има множество имоти недвижима собственост. Как ги е завзел и за какво са му необходими, освен да извършва спекула с тях!
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза човекът с 14-те апартамента
145
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше ограбвана тази богата държава Рашков щеше сега да има 50 имота, а не само 19! Ядосва се човека...
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150- РАШКОВ ОБЯВИ, ЧЕ ИМОТИТЕ СА КУПУВАНИ МНООООГО ОТДАВНА ОКОЛО 2000 Г, ТОГАВА МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 65ЛВ/79ЛВ/СПРАВКА В НСИ МИН ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ/, А СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЗА ТОГАВА/РАШКОВ Е БИЛ Д СЛУЖИТЕЛ/-209ЛВ, 250ЛВ, А НОТАРИАЛНИТЕ СЛУЖБИ СА ОСНОВАНИ НА БАЗАТА НА ЗАКОН ВЛЯЗЪЛ В СИЛА В КРАЯ НА 1997Г- ТА ДА ПИТАМ КАК "ПОЧЕТНИЯТ " РАШКОВ СЪВЕТВА В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И Е МИН НА МВР- А ДЕ КАК БЕ РАШКОВ ГИ НАТРУПА ТИЯ ИМОТИ- КАК...
143
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е ограбвана е, някои имат по 19 имота, и искат още.
142
3
 
16
 
! Отговори
мая манолова преди 2 години
НАГЛЕЦ КОМУНИСТИЧЕСКИ,МЯСТОТО ТИ Е В ПАНДИЗА....КРАДЕЦ ОТ КЛАСА.
141
1
 
8
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Лека полека ще стигне до първопричината за бедност - комунистическото минало от което самия той произлиза и идеи което споделя. Но забогатявайки след 90 год. днес трудно ще си признае и по лесното е да разказва на незнаещите млади хора.
140
2
 
3
 
! Отговори
Америка ни зове! преди 2 години
Тя ще ни върне старата ни слава....
139
3
 
3
 
! Отговори
само турското преди 2 години
То ще ни върне развитието и благоденствието без руският феодализъм!
138
1
 
13
 
! Отговори
страната на резилите преди 2 години
дело на БКП-ДС
137
2
 
20
 
! Отговори
анономен преди 2 години
И кой го казва- човека с 19 луксозни имота)))))))))))))))
136
1
 
9
 
! Отговори
от народа за народа! преди 2 години
За да има за всички но не и за всеки!
135
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има 19 имота, защо държавата нищо не е направила по въпроса? Последните 12 години герб направиха "всичко е законно"