Минеков иска да гони ГЕРБ от НДК, два етажа им били дарени

НДК е към Министерство на културата, а наем няма
26 сеп 2021 10:28, Александър Попов
101
Минеков иска да гони ГЕРБ от НДК, два етажа им били дарени
Снимка: БГНЕС

Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК, което е към Министерството на културата. А на мен не ми е безразлично, заяви служебният министър Велислав Минеков пред bTV.

"Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията. Те остават под управата на областния, но от там няма нито лев наем. Тези два етажа възнамерявам да ги върна на НДК обратно, тъй като те и без това съсипаха НДК за тези две години. Унищожиха го, дълговете са невъзможни. Не знам следващият борд как ще се спасява", допълни Минеков.

Той заяви, че ще "помоли учтиво" ГЕРБ да си намерят друг имот.

"Тези два етажа са на НДК иначе може би ще трябва да направим един партиен център в НДК. Ще помоля настойчиво ГЕРБ да напуснат, добави Минеков. Това не е предизборна атака, каза още той. Искам си наема, подчерта Минеков.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата. По думите му там са изчезнали 1,8 млн. лв.

"Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице", каза още Велислав Минеков.

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
10
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Много ПРИКАЗВАТ по тв студията, големите Икономисти, а партията на СЛАВЧО беше най-против увеличението на ПЕНСИИТЕ... Като видяха,че за всяко нещо си има ЗАКОН и АЛИНЕЯ + това сме във валутен борд и 3% -ния дефицит неможе да се прескочи друга песен запяха....
58
21
 
28
 
! Отговори
ИБГНИ преди 2 години
Не само от НДК!! От България трябва да изгоним ГЕРБ и ДПС!!
57
9
 
21
 
! Отговори
Минеков преди 2 години
Пак лъже !
56
15
 
19
 
! Отговори
Фигурант преди 2 години
Румен Радев корупция
55
19
 
18
 
! Отговори
България преди 2 години
ГЕРБ ДПС корупция
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалки опити с обратен ефект, сега се надъхах още повече "немедленно" както се изразяваше на протестите да си пусна гласа за който трябва.
53
18
 
13
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Този път гласовете на ГЕРБ и ДПС + други недоволни ще изхвърлят Радев..... А за правителство Борисов е казал,че ще направи КОМРОМИС с ДПС и евентуално партията на Кирчо и Асенчо, защото още един път без ПРАВИТЕЛСТВО ще е фатално.
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков ще има да се извинява отново както първо послъга с Лувъра. Минеков: "Сгреших за таксата за Лувъра".Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков сам потуши скандала,който забърка покрай българската изложба в парижкия Лувър. Велислав Минеков: "Сгрешил съм с информацията за Лувъра". Неадекватен комунист с деменция.Отровното трио нанесе предостатъчно щети. Първо с появата си спихна протеста.След това палеха полицаите със слама на 2 септември 2020г.Унищожиха и изкъртиха ж.павета.
51
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много червен *** се разработил Неделя сутринта.Относно маргинала Минековще потърпим гнусотията и миризмата му още два месеца!
50
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков, а на съд за хулиганство кога ще ходиш?
49
17
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЪДЕТЕ ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ КОИТО СА НАНЕСЛИ ЩЕТИ НА ДЪРЖАВАТА!!!! ЩОМ НЯКОЙ Е ДАЛ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ БЕЗ ПРОЦЕДУРА И БЕЗ ПАРИ ДА ПЛАТИ ТОЙ!
48
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям! ОПГ герб е антипод на всичко, свързано с култура , образование и морал! Вън!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"убий простака с мълчание"!
46
7
 
10
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Сега намаляват СЕКЦИИТЕ в чужбина,защото разбраха, че се ядосали от странство за дето не съставиха правителство и щели да гласуват НАПУК за ГЕРБ.... На това му се казва комунистически приом. Добрите социолози лесно могат да установят този ТРЕНД...
45
15
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Оная см.е.шк.а поцинкована вика, одете пеша, щом не ви харесват нашите магистрали. Пък се оказва, че герб ползват ндк без да са го строили. Двуличие и наглост.
44
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ГЕРП не трябва да се разрешава никаква близост до власт! Всички видяха и разбраха гениалността на ГЕРП да обират държавната хазна! Който иска България да изпадне от третия свят (актуална класификация) и да премине към четвъртия(?) да избира ГЕРП!!
43
7
 
8
 
! Отговори
Хюстън, преди 2 години
На Раковска 134 да ги настани Минеков,герберите !Там е и партия НФСБ !
42
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро с твоите камъни по твоята глава червн ***!
41
5
 
13
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Минеков искал, ама дали ще може
40
6
 
14
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Утре 27.09 ще съдят КОСТАДИН КОСТАДИНОВ-КОПЕЙКИН за подвеждане на обществото,че ГЕРБ изпродал РЕЗЕРВА с кашкавал.... Чакат го във Варненския затвор с голямо нетърпение...