Битката за Дондуков 2: По какъв път трябва да поеме държавата?

"Възраждане" издига Костадин Костадинов за кандидат президент
30 сеп 2021 22:08, Петя Славова
72

  Костадин Костадинов ще е кандидт за президентския вот на партия "Възраждане".

Според него, фокусът трябва да бъде поставен върху възстановяване на независимостта на българската държавност, защото България не е самостоятелна държава от 1944 година. "Винаги някой друг определя външната и вътрешната ни политика. Циничната намеса на чужди политически центрове и посолства минава всякакви граници. Така че е нормално да искаме да направим така, че България сама да избира своя път за развитие и сама да чертае своите политики", каза кандидатът за президент и лидер на ''Възраждане'' Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че държавният глава олицетворява единственото на нацията.

"Той представлява България и българската нация както в територията на нашата държава, така и извън България. Политиката му трябва да бъде насочена към отстояване само и единственото на българските национални интереси. Българският интерес трябва да е над всички останали, независимо, че нашата държава има договорни и съюзни отношения с партньори", допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Костадин Костадинов коментира и така нашумялата тема с цените на тока.

"Токът, който се произвежда от атомните централни, е доказано най-евтиният. Освен това срокът за експлоатация на една такава централа е в пъти по-голям от срока за експлоатация, на която и да е друга централа. Всички управляващи в последните години носят вина за недовършването и умишления саботаж на АЕЦ "Белене". Те имаха възможност да довършат АЕЦ "Белене", но не го направиха. В областта на вътрешната политика държавният глава може да задава тона на дискусията, той може да казва кое е важно и към кое трябва да се концентрира вниманието на българските управляващи. В момента се намираме в ситуацията, която е много кризисна", подчерта кандидатът за президент.

А по думите му не се и вижда скорошно разрешаване на този проблем.

"В момента Румен Радев има власт, която не е контролирана от никого, тъй като в една парламентарна демокрация управляващите в лицето на МС са контролирани от парламента. Не видяхме изпълнение на очакванията, с които страшно много българи бяха натоварили Румен Радев. Особено, когато миналата година той стана лицето на протестите срещу корумпирания режим, който отиде в историята", посочи лидерът на "Възраждане"

Той смята, че първият състав за проектокабинета на ИТН, който беше обявен, начело с Николай Василев, предизвика смут.

"Възраждане" е организацията, която няма абсолютно никаква връзка с политическите партии в последните два парламента. Организацията, която показа, че е единствената, която поставя само българските национални интереси над всичко. Тази организация заслужава да получи това доверие. И двата пъти имахме достатъчно гласове да влезем, но по-скоро не бяхме пуснати. Имаме определени съмнения, защото имаме статистика, която показва много интересни данни. В 1 200 секции, където ние имаме застъпници, резултатът на "Възраждане" се колебае между 5 и 10%. А в секциите, където нямаме застъпници - резултатът на организацията е под 1,5%, максимум 2", коментира Костадин Костадинов.

И добави, че организацията им е изградена само от доброволци. Според него над 50% от хората няма да отидат да гласуват.


Лидерът на "Възраждане" смята, че въвеждането на еврото ще е смъртна присъда за българската финансова независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Гулем поздрав на Дедо Коле за точната приказка!Дано и останалите дето не са сбъркани фили да проумеят подлостта на руската мечка,дето ни е захапала от 100 години и ни гризе бавно и подмолно докато ни довърши!А то не е останало много!
42
7
 
3
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Не разбирам,кому е нужно да слушат този фашизоид? За да става бъркоча по-голям и България да бъде въртяна в омагьосан кръг от който излизане няма.Що за мръсотия е това?
41
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Белоярска АЕЦ
40
1
 
2
 
! Отговори
дребосък преди 2 години
Защо лъже, че ВМРО са подкрепили зелената глупост? Само Джамбазки и Слабаков от всички български депутати гласуваха против.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До работещи реактори Тоя вече го ядохме. Станишев подари на руснаците оригиналните реактори на Белене, уж да строим по-модерни. Ти сега какво предлагаш? Да им подарим и сегашните и да почваме да строим неутронни ли?
38
6
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Я,новият руски Аватар,вече боядисан и стъкмен, да го тапосат на сергията и да го предложат,като мазен сладолед на загорял от жега летовник на Солнечном Береге!!И той поредния борец за правда,а не го чувам да крещи против неправдата да ни задължават да гласуваме като аборигени с Мадуровки с праснат софтуер?!Или този път рашките са решили,че софтуерът ще работи в негова полза?!Вън от Родината ни всички рузки наставленици и продажници!!
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малинов, Костадинов и Сидеров се регистрираха в рамките на 3 дни. Явно от Москва са превели грантовете.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 отработеното гориво И къде има работещ такъв реактор? Ама реално работещ, а не в лаборатория.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава с поне трима кандидат-президенти спонсорирани от Москва. Представяш ли си?
34
10
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Я, направо не мога да повярвам, че Костя Копейкин, нашият най-виден пyтин0питек критикува Фигуранта :)))
33
14
 
15
 
! Отговори
HMLF преди 2 години
Тоз го разбирам, всичко прави за пари! Но не разбирам обикновените русофили, дето само страдания им е докарала тяхната Матушка, но никога няма да го проумеят.
32
1
 
7
 
! Отговори
отработено гориво преди 2 години
Реакторите с бързи неутрони решават и проблема с отработеното гориво, и водят до възможност да се ползва и уран238, който е 100 пъти повече от използвания досега уран 235. Затова казах че ще решат енергийната криза за поне 200 години.
31
10
 
8
 
! Отговори
миро преди 2 години
а бе то този е по-тъ п и от радев!явно луна има голям шанс
30
2
 
4
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Това журналистче с кеф ще го прасна отзад! Много хубаво!
29
0
 
3
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
До Анонимен 35 то като си глупав е за цял живот
28
9
 
10
 
! Отговори
независимост преди 2 години
Ако не сте забелязали, Костадинов каза че сме зависими още от 1944-та година, така че тезата ви за русофилството изглежда несъстоятелна. А това че централата в Белене е с руски реактор, няма как да е иначе. Руснаците са световен лидер в атомната енергетика, например само те имат реактори с бързи неутрони, която технология ще спаси цялата земя от надвисналата енергийна криза поне следващите 200 години.
27
8
 
10
 
! Отговори
ма моля ви преди 2 години
много дълга и безмислена статия за размислите на копейкин !
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... Нали ИТН щеше да ни спаси! Сега и двете ли ще ни спасяват?Аз за Слави ли да гласувам или за Копейкин? ...... Хвани единия и цапардосай другия, запрати в Мунюююю и Бойко, нека падат като боулинг кегли! Всичко е БКП Форевър! :))))))))))... Спасението е подадена лява ръка а дясната някъде вършей изотзаде ти! :)))))))))))
25
14
 
15
 
! Отговори
Дедо Коле преди 2 години
Обективно, тоя не е лошо момче, ама пустата му русофилия ще му изеде главата! Русия е враг номер 1 на България, саботирала Родината ни още от освобождението, та до ден днешен, окупирала ни, избивала цвета на нацията! Народа неще тази прохабена, пропаднала държава, състояща се от пияници мужици и леки жени!
24
2
 
14
 
! Отговори
инсц до 42 преди 2 години
Гласувайте с главите си, не с телевизорите си и с билбордовете по улиците. Лично аз Слави не го харесвам от 20 години насам, така че не съм очаквал да ме спаси. Мислете кой предлага нещо добро за всички ни, и кой наистина ще го отстоява, а не да говори едно а да прави съвсем друго.