Радев: Ще направим всичко възможно, за да защитим въглищните си централи

Лично той бил приел тази кауза
Обновена: 15 окт 2021 11:16 | 15 окт 2021 11:15, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си централи, това е и кауза, която той е приел. Това каза държавният глава на въпрос дали страната ще успее да защити пред ЕК датата 2040 г. за затваряне на централите.
Още по темата

Трябва зелена сделка, трябва зелен преход, но той трябва да бъде разгръщан много внимателно, така че държави като България да не загубят своята конкуренция и да не платят една много висока цена, заяви президентът Радев, цитиран от БТА.

Той припомни, че на Съвета на ЕС през май т.г., в който участва, заедно с държави като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали премахване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде приета и да ускори неимоверно този преход.

Ще отстояваме нашите въглищни централи, защото към момента те дават нашата автономия и независимост, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават онзи микс, от който България има нужда и няма с какво да замени, каза държавният глава. Това са дългосрочни процеси, дълги години не беше взето абсолютно никакво решение и ще направим така, че енергийният комплекс "Марица Изток" не само да се запази, но да се развива като енергийното сърце на България, каза президентът. Той допълни, че в комплекса заедно с въглищата, при добра политика и технология за намаляване и улавяне на вредните емисии, трябва да се разгръщат и други нови технологии за производство на енергия.

Президентът Румен Радев поднесе цветя на Паметника на летеца до сградата на Народното събрание по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
17
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 2 години
другаря Румен Радев през 2040 година ще е още в затвора, тъй че може да си обещава на воля
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така се прави. И туй в онуй и душата в рая
18
2
 
15
 
! Отговори
А, що ФИГУРАНТА ... преди 2 години
НЕ КАЗВА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ ОТ ТЕЦ-аИ Ква ще е ИНФЛАЦИЯТА..???ИЛИ ТОВА ЩЕ ГО КАЖЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ....ХАХАХ
17
1
 
10
 
! Отговори
С. Волусиев преди 2 години
Безплатен обяд няма, ако си изхвърляш мизериите в природата, рано или късно затова ще се плати цената. Обаче въпреки еволюцията човека си остава примитивно животно с интелект на скакалец, който е готов да излпюска всичко на момента, пък после каквото стане.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 Въпросът е, какво правят летците, военните и членовете, на мракобесната ДС, в президентството и в служебното правителство на България? България не е латинокомунистически музей на хунта управление, а европейска страна, моля.
15
1
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Абе к'во стана с торсионните генератори, които се произвеждаха в България, защо изчезнаха , някой знае ли нещо ?!___Те трябваше да произвеждат възможно най-евтината енергия...
14
6
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Какъв успех само ,цяла точка бил премахнал от декларацията ! Но освен улавянето на вредните емисии, щял да развива и други технологии! Браво бе, Зелен чорап, това си е направо "прозрение"!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИДЕ ГЛАД
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Р.Р. се заиграва, но всъщност няма смисъл да го прави, ще го принидят да затвори ТЕЦ-овете. По добре е да се съсредоточи къде, ако не е Белене, да се направи нова АЕЦ. Човека сутринта по БТВ който ще гледа плановете, каза че никой не е забранявял ядрената енергия, и при нея няма вредни емисии.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Радев щом че подаряват ток на бизнес на който бойко.им подари 5 милиарда ,редно и ние да имаме евтин ток от Козлодуй
10
9
 
1
 
! Отговори
Край преди 2 години
България може да договори запазване на въглищните централи до 2040г. само ако забрани всякакво друго горене на изкопаеми горива. С въглища, мазут и газьол за отопление трябва да се приключи. Автопарка трябва да се редуцира наполовина като останат само най-екологичните возила. Това е цената да имаме евтин ток още 15-20г.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла страница за Радев и само три реда за празника - така се прави предизборна кампания с народна пара
8
8
 
8
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
До Анонимен 2 <Махай го тоя фигурант, пишете за новия президент Герджиков.>За новата версия на Плевнелиев ли да пишат .... ??? :-)
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и затвор за радев!
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На военните мястото не е в управлението на държавата. България не е Венецуела. Да бяхте защитили въгледобива досега? Трябваше, да дойдат на протест в София, за да ги защитите
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта полага цветя, а с Вера Су какво става?!? Събра ли се групата да разследва или ги мързи дори да не работят.
4
12
 
24
 
! Отговори
Фуражки вън ! преди 2 години
Некадърен празнодумец се оказа Фигурантът Радев ! Промяната продължава и в Президентството ! Фуражки вън !
3
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам му успех!
2
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай го тоя фигурант, пишете за новия президент Герджиков.
1
5
 
19
 
! Отговори
Зарзават преди 2 години
Продавам кокошки носачки.