Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране, заяви държавният глава
20 окт 2021 20:08, Нели Христова
625
Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите
Снимка: БГНЕС

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали "хакнатият"неделко...целата прокуратура на пеевски отиде да види кои и как бре,продължава да манипулира,сее лъжи и си маат по 40 плюса на глупотевините...та четящите...не се плашете...изразявайте мнение!...само така ще ги отсвирим платените на дпс и гроб ***!
500
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Щщщхаха,Президента ни е избран мажоритарно от на 2 милиона българи,натискани,купувани,манипулирани,заплашвани,уволнявани...и избраха него,та "мечката"има проблем...с Народа ни...ако е мечка...да подадеш ръка на хора окървавили ръцете си с животите на Народа ни...е предателство,Моят Президент!
499
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пандемия, Борисов такъв Борисов онакъв - само за 6месеца Радев ни разказа играта цените на каквото се сетите хвърчат, пандемията направо ние хванала за топките, хвърляме ваксини, а същевременно болниците са претъпкани и хората *** като мухи. Това всичко сътворени за има няма 6 месеца от правителството назначено лично от президента Радев. По добре да ходи в пенсия, че не мога да си представя какви може да ги натвори ако остане..
498
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много на широко се говори когато нищо не зависи от тебе. Преди да вземе властта празидента бе антиваксер анти за всички мерки взимани от правителството - назначи си министър антиваксер. Сега камъните които хвърляше по управляващите тогава сега се връщат по неговата глава и другите има за какво да го критикуват - това правителство не направи нищо за да ваксинира хората, а само хвърляше ваксини с изтекъл срок ... Сега е вероятноста за сигурен втори мандат се изпарява със бясна скорост.
497
6
 
1
 
! Отговори
..... преди 2 години
За вас е нужен п.рост водач като Боко,защото сте такива и вие гербаси дпс и всички противници на Радев , дано отново да дойде на власт хиената и да се наядете още с кражби и измами , и да не останат хора в България.
496
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец и демагог. А само преди броени месеци насъскваше *** с размахан юмрук да свалят законно правителство . Наричаше политическите си противници и тези стотици хиляди които ги подкрепят и гласуват за тях - мутри! Сега нека види , че нещата са обратими и камъните вече летят в неговата градина.
495
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко се връща Радев ,всичко,преди година едно говореше сега друго или премълчаваш неудобните истини!Все още очакваме критики към министрите за огромната заболеваемост и ниската ваксинация.Преди говореше за,, лошо управление на пандемията ",сега мълчиш!
494
2
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
МЪ ТИ ДА ВИДИШ-А КОЙ ВИКАШЕ "МУТРИ ВЪН И ВДИГАШЕ ЮМРУЦИ, КОЙ ВИКАШЕ- ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ А МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИТЕ....ТОВА ОТМЪСТИТЕЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТРЯБВА ДА СИ ТРЪГНЕ ЗА ВИНАГИ.
493
1
 
12
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Ти си следващият когото ще наша март, ако излезеш из под полата на деса
492
0
 
33
 
! Отговори
Батька преди 2 години
Що не излезеш сега при шадравана да размахаш един юмрук, или те е шубе, че цяла камара от юмруци ще се стовари върху физиономията ти. И за това чучелло гласуваха милион българи преди пет години.
491
1
 
38
 
! Отговори
А преди 2 години
Миналата година защо друго говореше ?!!
490
2
 
44
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
Този път си прав. Проблемите ще се решат като бъде изметено президентството от тебе и антуража ти! Те министрите ти си знаят и тръпнат в очакване да се покрият в канцеларийките от които ти ги извади.
489
3
 
27
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Надут пу*як,бие и чалгаря и пожарникаря по ****тотия
488
1
 
21
 
! Отговори
72949 преди 2 години
Кармата ... кава ......К.у.ч.к.а ... е само. не остана г-н зеленчо. Нямаш място в политиката. И оная твоя клоака министър на здравеопазването - да вземе да се хвърли от Аспаруховият мост - винаги ще е закъснял.
487
0
 
32
 
! Отговори
Радньо преди 2 години
Агресия няма, на изборите ще разбереш зелен чорап как ще се оправят нещата. Хахахах
486
2
 
33
 
! Отговори
да, г-н Радев преди 2 години
Ваксинирането не е задължително. Принудително е!
485
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До azisЯ пак провери ББ дали не е бил женен? Между неженен и разведен има разлика! И не съм чул дъщеря му и внуците да са се забърквали в каши?
484
0
 
13
 
! Отговори
ЕС яко натисна Радев преди 2 години
Нямам друго обяснение за решенията от днес са утре и бръщолевиници от типа на "Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест."
483
2
 
43
 
! Отговори
Роси преди 2 години
Значи този ,,скромен"човечец на снимката не искал да се ваксинира пред камерите и да даде добър пример,за да не си правел пиар,но да си прави пиар с юмруци,да насажда злоба ,омраза,да лъже,да плете интриги може.Що за тип е този?Та политиците трябва да бъдат пример за народа бе.Злобни,лоши,мошеници-политици,създават ,злобни,лоши,мошеници-хора. Този и такива като него трябва да изчезнат от политическата сцена
482
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха! Чорапче зеленикаво! Друга песен пееше когато същите елементи бяха насочили агресията към предишните управляващи! Ти миналата година на 3 март показа най-безотговорно среден пръст на управляващите и техните мерки. Теб те изгониха с цялата ти делегация от Естония за нарушаване на епидемиологичните им мерки. Сега, когато цялата власт е в теб друга песен запя, но вече береш плодовете на това което пося.