Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата е нарушил всички закони с 20 години кражби :)))
46
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова си жалък, борисов. Поне се допитай до сестра си, но мълчание, че и тя пнещо......не е съгласна.
45
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи индиици и анадолци могат да гласуват,а един българин с двойно гражданство не може да е министър.Тогава да зачертнем всички българи по света и да си избираме натурализирани такива.
44
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не съм гербераст .но Киро канадеца и Радев вън от политиката за лъжа.така се прави в ЕС.
43
13
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Разбира се, че Петков не го интересува. Радев му е трън в г...за на 2лупа. Радев му бутна зайчарника и чекмеджан не може да му прости, че го ритнаха от премиерството, което беше решил, че ще е негово до живот. Че той друго не може да прави освен да е премиер, сам си го каза. Явно много го е яд, че Радев го мина с 200 и сега става и заспива с Радев на уста. Сори 2луп, но свиквай, защото Радев ще има втори мандат, а ти ще си поливаш магнолиите, освен ако не си на топло в ЦСЗ.
42
3
 
25
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Колко заблудени хора има? Тук въпросът опира до законност. В един случай може, в друг не. Да попитам защитниците на Киро-ако вие прегрешите така като него дали ще ви се размине? И, нали искате спазване на законите. Или, те важат, и конституцията също, но за такива храбри българи не важат. И, помислете-един човек, с претенция за знание и можене, да лъже явно. Дали е честен? Българи, бъдете принципни и последователни!!! Не давайте възможност да ви баламосват.
41
7
 
26
 
! Отговори
Хехехе преди 2 години
И какво стана? Големите хубавци от Харвард нарушават върховния закон? Че това за гражданството го знае и баба ми..... Ама са си казали айде айде хубавец е момчето. Няма да забележат.. Все пак е някаква си Конституция. Представете за колко други неща не знаем.
40
7
 
19
 
! Отговори
Петков е плюнка... преди 2 години
РАДЕВ Е ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК И УБИЕЦ НА БЪЛГАРИТЕ ----ЗА ГЕНОЦИДА ОТ К-19!ЗАВЕЖДАЙТЕ ДЕЛА--ЗА НАРУШЕНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА И ОТКАЗ ОТ БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ , НА КОЕТО ИМА ПРАВО ВСЕКИ БЪЛГАРИН , СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА!СЪДЕТЕ НЕГОДНИЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ ------НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ТЕРОРИЗИРАТ И УБИВАТ БАВНО И ..ЦЕЛЕНАСОЧЕНО В УГОДА НА РУСКИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ !
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 "В КС всички са Братиньовци! Какво сте очаквали?" И назначените от квотата на Радев ли?
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ПАК е прав. Абе, Боко може да е всякакъв, но доста често се оказва напълно прав.
37
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В КС всички са Братиньовци! Какво сте очаквали?
36
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е български гражданин и по рождение и по родословно дърво.Щом дори други етноси,които не знаят български могат да гласуват на избори,значи закона ни е калпав и трябва да се промени в интерес на българите.
35
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добър пиар неможаха да му направя от ГЕРБ Излезе наяве до каква степен е пропита държавата с корупция.Всеки го знае, но поне сега гербавите го показаха и му направиха най добрият пиарТерб и ДПС се надяват изборите да ги решат тея в махалите
34
14
 
7
 
! Отговори
Kuku преди 2 години
Дали някой помни, че на тая тиква името на Станишев му беше в устатата денонощно, години наред.Нещата се повтарят, само че сега е Радев.
33
3
 
12
 
! Отговори
БОКО ШАХМАТИСТА преди 2 години
ДРУГАРИ , ШЕХ! ХАХАХАА
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Карадайъ наруши Конституцията наричайки Турция тяхна родина.... ама баце тогаз се сниши още по-ниско от тревицата.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 "Това се очакваше! Кой вярва, че съдът е безпристрастен." В КС 1/3 от хората ги назначава Президента. КС е взел решението с 11 гласа "за" и един с особено мнение. Я пак?
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Придадоха му мъченически ореол. Момчето, което се бори с корупцията, но лошата държава го спъва в усилията му. Е, това ще добави едни допълнителни 10-15% към ПП.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "А ти колко закони наруши докато крадеше на поразия?" Чакаме Рашков да каже. Вече 4 месеца, и НИЩО. Защо така, другарЕ?
28
10
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата не ни вълнува