Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?

Според лидера на ГЕРБ Бойко Рашков се опитва да спасява Радев
Обновена: 29 окт 2021 13:48 | 29 окт 2021 13:41, Нели Христова
345
Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?
Снимка: БГНЕС

Размяната на реплики между президентът Румен Радев, бившият премиер Бойко Борисов и служебният здравен министър Стойчо Кацаров, относно годността на част от ваксините, продължава. ГЕРБ даде брифинг в Централата
на партията в София.

"Радев бил на парад. Използва парада във военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация. По каква тарифа вие ще го минете, ще ми е много интересно. Получаваме привилегия, която не заслужаваме - нито аз, нито Радев", коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник.

Още по темата
"Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет". Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им.

Борисов припомни изявленията на Стойчо Кацаров преди месеци, в които той твърди, че няма опасност от тежка вълна на COVID-19 и няма опасност болниците да бъдат запълнени. Той цитира думите на служебния здравен министър, че българите ще постигнат имунитет не чрез ваксинация, а чрез боледуване.

"Днес няма мерки, няма 60/40, няма помощи", твърди Борисов.

Бившият премиер цитира и Радев, който преди месеци е твърдял, че със зеления сертификат се диксриминира народът.

"Продължавам да питам защо тези ваксини, които не са с изтекъл срок на годност, ги продадоха. И къде ми е вината, че съм казал истината?"

"Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи", обяви Тома Биков и цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков.

"Като чета данните за последните 14 дни 1590 са починали, а от началото на четвъртата вълна - 5578", каза Борисов. Според него с акциите на Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушението на Конституцията.

"Цялото им действие в момента цели две неща - потъващия Радев да бъде спасен и да изместят фокуса от любимата партия на Радев, на Кирил Петков, след провала в КС", отсече бившият премиер.

По повод магистрала "Хемус" и разкритите нарушения, Борисов коментира: "Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това". 

"Радев се събира със 150 човека, без маска - айде да видим дали ще го глобят, както мен глобиха, че не нося маска", продължи коментарите лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 291 Електорат"Луна ще ви оправи,като ви лустрира и кастрира." Луна може да направи други по-приятно неща от кастрацията.
278
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все повече се убеждавам ,че Герджика е единственият що-годе свестен кандидат.
277
13
 
10
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Идва 14-ти ноември. Не ме интересува,колко калпака ще влязат в бъдещото НС. Това е сбирщина,от която може да се задели около 10-15% нещо качествено. Другото е баластра.Послушни на партията хрантутници,които ще трупат стаж и дебели лични банкови сметки.Мен ме интересува, дали ще се запази разликата от 65% за Р.Радев и 15% за чиновникът подкрепян от герб.Цялата машина (мерцедес последен модел)беше и е задействана срещу днешният ни президент,който отново ще работи на стария си адрес "Дондуков"2!
276
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ТЯ ЛУНА ЩЕ ВИ ОПРАВИ НА 14.11
275
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** завистлив Радев може единствено да се заяжда. Непрезидента е максимално жалък.
274
2
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До ЕлекторатЛуна ще ви оправи,като ви лустрира и кастрира.
273
8
 
8
 
! Отговори
РАДЕВ-ПРЪВ ИЗБЯГА.. преди 2 години
ОТ ПОТЪНАЛИЯ КОРАБ-БЪЛГАРИЯ...........ЧАКА НАЗНАЧЕНИЕ В ЧУЖДИ АНТИБЪЛГАРСКИ И АНТИЕВРОПЕЙСКИ СЛУЖБИ......... ЧЕРКЕЗ Е, М.РЪСНИКЪТ.....
272
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 284 То Кирчо е не само за плюене,а за публицно пляскане по лъжливата устица.Иначе и Воленчо никак не е китка за мирисане,направо си е идеален обект за психиатрично освидетелстване.
271
16
 
15
 
! Отговори
Електорат преди 2 години
С ТЕБ СМЕ БОЙКО.ПОБЕДА ПОРЕДНА НАД КОМУНИСТИТЕ ДС ГАДНИ....
270
10
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пак този цербер Рашков е скъсал синджира и тръгнал да лае.Таман беше поуспокоил малко.Дали е бил в дълбок запой или продължително изтрезвяване не е толкова важно.Но ето отново излезе на сцената да бръщолеви врели-некипели и като винаги има и беквокалистка Виолетка Комитова.Нищо че и тя горката няма нито слух,нито глас,но приглася там на злобното куче да стане хор.
269
1
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Луна ще въвежда лустрация и кастрация,милата...
268
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От теб по голем кобинатор е само Остап Бендер всички откраднати пари са по "законен" начин
267
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Воленчо Сидера сега 20 минути по бнт плюе нон стоп по Кирчо,а уж е поканен на предизборна реч.Откъдя тази злоба,мирише на подкуп.Извод-нищо старо и вонящо в парламента.
266
7
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
И продължава да лъже!
265
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не си гледа чекмеджетата и миската в Барселона, а иска още да краде? Не му ли стигнаха откраднатите стотици милиарди?
264
16
 
17
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Този *** трябва да млъкне, защото ограби България и съсипа здравеопазването ни. Заради него здравната система не се справи с Ковид-19 миналата година. И заради Станишев и всички останали, но той нищо не реорганизира. А лъжата за изтеклия срок на годност на ваксините трябва да му коства политическата кариера.
263
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, че мутрите винаги лъжат. За какво да коментирам лъжи?
262
8
 
12
 
! Отговори
Верно преди 2 години
...къде е Батко? Или и Чалгата го изкомандваха да се покрие, за да ни набутат Кирчо и Кокорчо!
261
15
 
18
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Като боко ,няма толкова *** в света !!!!И тоз индвид управлява държава 12 год., и е докара и под дъното !!
260
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех,Бойче,Бойче,така става като се накичиш с некадърни калинки-послушковци,ръгват ти една ампула с"изтекъл"срок на годност и вместо да ти изпишат вежди,те взеха,че ти извадиха очите!Калинки сър,какво да ги правиш!